L&F: Det er en sejr for fødevaresektoren, at Det Økologiske Spisemærke bevares i 2024
Det Økologiske Spisemærke fortsætter i 2024, og det er en sejr for både forbrugere, virksomheder og for hele den danske fødevaresektor.
Det Økologiske Spisemærke vil også næste år være at finde hos de offentlige og private køkkener, og det glæder Landbrug & Fødevarer Økologi.
”Vi er meget glade for, at det Økologiske Spisemærke fortsætter i 2024. Det er et positivt skridt mod en mere bæredygtig fødevaresektor, og det understreger vigtigheden af samarbejdet mellem industrien og forbrugerne,” siger Kirsten Lund Jensen, der er økologichef i Landbrug & Fødevarer.
Landbrug & Fødevarer Økologi har sammen med 12 andre organisationer stået skulder ved skulder for at bevare det velfungerende spisemærke, som bidrager til at skubbe økologien frem i Danmark og som samtidig har en dokumenteret positiv effekt i forhold til at fremme den grønne omstilling i foodservicesektoren.
Mærket var i første omgang ikke prioriteret i regeringens finanslov for næste år, men nu har politikerne alligevel fundet en løsning, der betyder, at Det Økologiske Spisemærke fortsætter i 2024.
”Det økologiske spisemærke er ikke kun en anerkendelse af de professionelle køkkeners indsats med at bruge økologiske råvarer, reducere madspild og minimere deres miljømæssige fodaftryk, men det fungerer også som en vejledning for forbrugere, der ønsker at støtte de virksomheder, der prioriterer økologiske fødevarer. Derfor er det meget glædeligt, at regeringen har lyttet til bekymringen fra erhvervsaktører og politikere og sikret, at Det Økologiske Spisemærke får lov til at fortsætte i 2024,” siger Kirsten Lund Jensen.
Det Økologiske Spisemærke er en mærkningsordning for spisesteder, der viser, hvor stor en del af de indkøbte føde- og drikkevarer, der er økologiske. Mærket anvendes både af offentlige og private bespisninger og er en effektiv løsning til at hæve økologiandelen og nå klimamålene, idet det bidrager til at fremme grønne måltider i kantiner, restauranter og cafeer over hele landet.
Regeringen har et mål om at fordoble det økologiske areal og forbrug frem mod 2030, og her spiller et voksende salg af økologi i foodservicesektoren en væsentlig rolle. Landbrug & Fødevarer vil arbejde for, at der hurtigst muligt findes en varig løsning, der kan sikre fremtiden for Det Økologiske Spisemærke.
”Vores indsats slutter ikke her. Nu er spisemærket reddet i 2024, men vi vil arbejde videre for at sikre en mere langsigtet løsning fra 2025 og frem”, slutter Kirsten Lund Jensen.
Nøgleord
Kontakter
Landbrug & Fødevarer pressetelefon
Tlf:33394520presse@lf.dkOm Landbrug & Fødevarer
Landbrug & Fødevarer varetager fælles opgaver og erhvervsmæssige interesser for danske landmænd og fødevarevirksomheder
Følg pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
L&F: En god dag for vandmiljøet og de lokale initiativer8.5.2024 15:40:36 CEST | Pressemeddelelse
Landbrug & Fødevarer hilser den nye såkaldte akutpakke for vandmiljøet velkommen. Med aftalen bliver antallet af lokale kystvandråd fordoblet til otte og der tænkes i lokale løsninger. Samtidig bliver der tilført flere midler til kommunernes indsatser og til ansættelse af flere udtagningskonsulenter.
L&F: Ny klimafremskrivning er positivt nyt, men ændrer ikke på fødevareerhvervets klimaambitioner30.4.2024 12:10:20 CEST | Pressemeddelelse
I dag har Klimaministeriet fremlagt nye tal for Danmarks klimafremskrivning. Tallene viser, at landbrugets og skovbrugets udledninger er mindre end tidligere antaget, og derfor er reduktionsmålene for 2030 rykket tættere på. De nye tal er positive, men ændrer ikke på erhvervets ambitioner.
Danskerne købte økologi for 15,5 milliarder kroner i supermarkederne i 202326.4.2024 08:51:58 CEST | Pressemeddelelse
Der blev i 2023 solgt økologiske fødevarer for i alt 15,5 milliarder kr. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik. Det er en uændret omsætning i forhold til 2022, mens der er tale om et fald på 4 pct. i mængde. Men Landbrug & Fødevarer og Coop er fortrøstningsfulde for fremtiden
Landbrug & Fødevarer om grøn fond: Afgørende midler til landbrugets grønne omstilling15.4.2024 09:33:10 CEST | Pressemeddelelse
Et stort flertal i Folketinget har netop præsenteret en grøn fond, som blandt andet skal bidrage til, at landbrug- og fødevaresektoren kan udvikle teknologier, der er nødvendige for at nå de fastsatte klimamål.
L&F: Dansk succes ved Bocuse d’Or Europe er en sejr for gastronomi- og fødevareerhvervet20.3.2024 18:56:44 CET | Pressemeddelelse
Det danske kokkehold har her til aften vundet guld ved Bocuse d’Or Europe. En sejr, der også kan betragtes som en succes for vores fødevareerhverv og dansk gastronomi.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum