L&F: Dansk succes ved Bocuse d’Or Europe er en sejr for gastronomi- og fødevareerhvervet
Det danske kokkehold har her til aften vundet guld ved Bocuse d’Or Europe. En sejr, der også kan betragtes som en succes for vores fødevareerhverv og dansk gastronomi.

Med et tårnhøjt fagligt niveau og stor kreativitet kunne den 25-årige danske kok Sebastian Holberg Svendsgaard og hans assistent, Philip Nilsen, indtage sejrsskamlen ved den prestigefyldte kokkekonkurrence Bocuse d’Or Europe, der netop er blevet afholdt i Trondheim i Norge.
Et resultat, som udover at være en sejr for det danske kokkehold også er en succes for hele det danske fødevareerhverv, siger Mette Jasper Gammicchia, der er formand for det danske Bocuse d’Or Akademi og chef for Marked & Ernæring i Landbrug & Fødevarer, der siden 2016 har støttet kokkekonkurrencen:
”Dansk deltagelse i internationale kokkekonkurrencer smitter af på hele fødevareerhvervet og er med til at åbne udlandets øjne for, hvordan vi i Danmark arbejder med udviklingen af fødevarer af meget høj kvalitet og med et bæredygtigt fokus.”
Sebastian Holberg Svendsgaard har tidligere arbejdet på restauranter som Babette og Geranium. Derudover har han et solidt kendskab til Bocuse d’Or, da han tidligere har været assistent for kokken Ronni Mortensen, der har vundet sølv samt været hjælper under Brian Mark Hansen, der vandt guld ved både EM og VM 2023.
Og forhåbentlig kan sejren ved den fornemme konkurrence være med til at inspirere og sætte fokus på de danske kokketalenter, siger Mette Jasper Gammicchia:
”Konkurrencer som Bocuse d’Or er med til at understøtte talentudviklingen inden for dansk gastronomi og fødevareproduktion, og så er det med til at synliggøre kokkefaget og det høje niveau, som Sebastian og de øvrige kandidater har. Det er noget, vi kan være meget stolte af i Danmark”, siger hun.
Udover at vinde guld ved Bocuse d’Or Europe kan Sebastian Holberg Svendsgaard og Philip Nilsen også glæde sig over en direkte kvalificering til verdensmesterskaberne i Bocuse d’Or, der finder sted i Lyon i januar 2025.
Nøgleord
Kontakter
Landbrug & Fødevarer pressetelefon
Tlf:33394520presse@lf.dkBilleder
Om Landbrug & Fødevarer
Landbrug & Fødevarer varetager fælles opgaver og erhvervsmæssige interesser for danske landmænd og fødevarevirksomheder
Følg pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Lucas fra Lørslev er Årets Unge Landmand 20255.11.2025 18:00:00 CET | Pressemeddelelse
25-årige Lucas Gotfredsen Brøsted fra Lørslev nær Hjørring vinder Årets Unge Landmand 2025.
I en urolig tid kan vi ikke bare have nok i os selv5.11.2025 11:06:19 CET | Pressemeddelelse
På Landbrug & Fødevarers delegeretmøde i Herning understreger Søren Søndergaard, at der er brug for flere fødevarer i fremtiden. Derfor skal landbruget styrkes og EU’s fødevareforsyningssikkerhed forsvares i de kommende år.
L&F: Upræcise modelberegninger kan ikke bruges til at lave en ordentlig kvælstofregulering af landbruget5.11.2025 10:43:19 CET | Pressemeddelelse
Landbrug & Fødevarers formand, Søren Søndergaard, kommer med en klar advarsel til politikerne, der lige nu sidder og forhandler om en ny kvælstofregulering for landbruget. Upræcise modelberegninger kan ikke bruges til at regulere de enkelte bedrifter. Det vil underminere det store arbejde, man laver i de lokale treparter, og det vil kun tjene en politisk ambition om at gøre landbrugserhvervet mindre, lyder det.
Køkkenprisen 2025 går til Skolerne i Oure23.10.2025 14:11:11 CEST | Pressemeddelelse
Landbrug & Fødevarer har i dag kåret Skolerne i Oure på Fyn som vinder af Køkkenprisen 2025 ved Økologisektionens årsmøde på Kalø Økologisk Landbrugsskole.
Her er restauranterne, der er nomineret til Årets ret med gris og Årets ret med ost 20251.10.2025 06:07:00 CEST | Pressemeddelelse
Siden sommeren er det strømmet ind med indstillinger fra hele landet til dette års kokkekonkurrencer, Årets ret med gris og Årets ret med ost, og nu er de nominerede fundet.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum

