Landbrug & Fødevarer

L&F: Dansk succes ved Bocuse d’Or Europe er en sejr for gastronomi- og fødevareerhvervet

Del

Det danske kokkehold har her til aften vundet guld ved Bocuse d’Or Europe. En sejr, der også kan betragtes som en succes for vores fødevareerhverv og dansk gastronomi.

Det danske kokkehold ved Bocuse d'Or Europe 2024
Det danske kokkehold ved Bocuse d'Or Europe 2024 Fotograf: Jesper Bøjlund

Med et tårnhøjt fagligt niveau og stor kreativitet kunne den 25-årige danske kok Sebastian Holberg Svendsgaard og hans assistent, Philip Nilsen, indtage sejrsskamlen ved den prestigefyldte kokkekonkurrence Bocuse d’Or Europe, der netop er blevet afholdt i Trondheim i Norge.
Et resultat, som udover at være en sejr for det danske kokkehold også er en succes for hele det danske fødevareerhverv, siger Mette Jasper Gammicchia, der er formand for det danske Bocuse d’Or Akademi og chef for Marked & Ernæring i Landbrug & Fødevarer, der siden 2016 har støttet kokkekonkurrencen:

”Dansk deltagelse i internationale kokkekonkurrencer smitter af på hele fødevareerhvervet og er med til at åbne udlandets øjne for, hvordan vi i Danmark arbejder med udviklingen af fødevarer af meget høj kvalitet og med et bæredygtigt fokus.”

Sebastian Holberg Svendsgaard har tidligere arbejdet på restauranter som Babette og Geranium. Derudover har han et solidt kendskab til Bocuse d’Or, da han tidligere har været assistent for kokken Ronni Mortensen, der har vundet sølv samt været hjælper under Brian Mark Hansen, der vandt guld ved både EM og VM 2023.
Og forhåbentlig kan sejren ved den fornemme konkurrence være med til at inspirere og sætte fokus på de danske kokketalenter, siger Mette Jasper Gammicchia:

”Konkurrencer som Bocuse d’Or er med til at understøtte talentudviklingen inden for dansk gastronomi og fødevareproduktion, og så er det med til at synliggøre kokkefaget og det høje niveau, som Sebastian og de øvrige kandidater har. Det er noget, vi kan være meget stolte af i Danmark”, siger hun.

Udover at vinde guld ved Bocuse d’Or Europe kan Sebastian Holberg Svendsgaard og Philip Nilsen også glæde sig over en direkte kvalificering til verdensmesterskaberne i Bocuse d’Or, der finder sted i Lyon i januar 2025.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Det danske kokkehold ved Bocuse d'Or Europe 2024
Det danske kokkehold ved Bocuse d'Or Europe 2024
Fotograf: Jesper Bøjlund
Download
Fotograf: Jesper Bøjlund
Download

Om Landbrug & Fødevarer

Landbrug & Fødevarer varetager fælles opgaver og erhvervsmæssige interesser for danske landmænd og fødevarevirksomheder

Følg pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer

Slagterprisen 2025 er uddelt på Hindsgavl Slot17.9.2025 06:36:00 CEST | Pressemeddelelse

I et meget stærkt felt af dygtige slagtermestre på tværs af de to kategorier, kunne de bedste i slagterfaget lade sige hylde til Landbrug & Fødevarers Fødevaredag på Hindsgavl Slot, hvor slagtermester Anders Kjeldbjerg fra MENY i Herning og slagtermestrene Steffen Vammen Kolstrup & André Kjelkvist-Born fra Slagtermestrene Born og Kolstrup, kunne træde frem som vindere af Slagterprisen 2025. Prisen er en anerkendelse af håndværk, faglighed og nytænkning i slagterfaget.

Mejeriprisen 2025 uddelt til ambitiøse aktører17.9.2025 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Til Fødevaredagen 2025, arrangeret af Landbrug & Fødevarer, blev Mejeriprisen 2025 uddelt. Det hele fandt sted i skønne omgivelser på Hindsgavl Slot. I et stærkt felt af butikskæder, der alle har sat barren højt for mejerikategorien, var det til sidst Sebastian Vinther, regionschef i Netto og Kristine Pilgaard, kommercial direktør i MENY, der kunne lade sig hylde som vindere og modtage branchens anerkendelse.

Vinderen af Kantineprisen 2025 er fundet16.9.2025 18:38:22 CEST | Pressemeddelelse

Der var feststemning og faglig stolthed, da Landbrug & Fødevarer samlede fødevarebranchen til Fødevaredagen2025. Her blev Kantineprisen 2025 uddelt foran en fyldt sal af madkyndige, producenter og gode branchekolleger på Hindsgavl Slot. Efter en tæt konkurrence blandt landets dygtigste kantiner kunne Normal A/S, Hedensted, ledet af køkkenchef Christian Lundsgaard træde frem som vindere - hædret for deres evne til at kombinere bæredygtighed, velsmag og kreativitet i deres daglige drift.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye