Energistyrelsen

ELFORSK støtter energiprojekt med 7,6 millioner kr.

Del

Et nyt projekt, der skal være med til at effektivisere energisektoren gennem digitalisering og sektorkobling, har netop modtaget tilsagn om støtte fra ELFORSK-programmet.

Visualisering af kunstig intelligens
COLOURBOX

ELFORSK har til formål at fremme effektiv energianvendelse og fleksibilitetsløsninger inden for el og energi gennem data, digitalisering og sektorkobling i overensstemmelse med miljømæssige og samfundsøkonomiske hensyn. Nu modtager et nyt projekt støtte fra programmet.

Energieffektive supermarkeder

Projektet ’Super-Integration’, med Teknologisk Institut som hovedansøger, har netop modtaget tilsagn om tilskud på 7,6 millioner kr. fra ELFORSK-programmet. Ved hjælp af nye algoritmer og digitale styresystemer vil projektet blandt andet bidrage til at optimere driften af supermarkeders kompressorer og solcelleanlæg samt sikre varmegenvinding til fjernvarmesystemet.

Ny ansøgningsrunde i 2024

ELFORSK modtog i efteråret i alt 10 ansøgninger om støtte på i alt 71,6 millioner kroner. Flere projektansøgninger viste både højt fagligt niveau og forskningsmæssig relevans. Dog har ELFORSK måtte afvise flere projekter i årets ansøgningsrunde på baggrund af lovgivningsmæssige formalia.

For at imødekomme projektansøgningerne og det presserende behov for udvikling af løsninger til den grønne omstilling har ELFORSK valgt at indkalde til en ny ansøgningsrunde, som forventes at åbne i januar 2024.

Den nye ansøgningsrunde skal give mulighed for, at projekter kan fuldende den dokumentation, som er afgørende for at modtage bevilling, samt at nye projektidéer søger ELFORSK.

Om ELFORSK

ELFORSK er for første gang i 2022 kommet på Finansloven, og har i den forbindelse fået ny administration og ændret strategisk fokus.

ELFORSK-puljen administreres i samarbejde mellem Energistyrelsen og Green Power Denmark og har til formål at fremme forskning og udvikling af løsninger for at øge effektiv energianvendelse og fleksibelt el- og energiforbrug.

Læs mere om puljen her.

Se også elforsk.dk for yderligere information om puljen og projektgalleri. 

Kontakt

Wickie Lassen Agdal, Fuldmægtig i Energistyrelsen 
wbl@ens.dk, +45 33 92 92 73

Claus Meineche, Kontorchef i Energistyrelsen,
clme@ens.dk, +45 33 92 77 93

Kontakter

Energistyrelsen

I Energistyrelsen gør vi en forskel hver dag. I Danmark og i lande verden over. Vores vision om at opnå et klimaneutralt samfund i vækst og balance er den største opgave, vi skal være med til at løse. Vi ved, at vi skal tænke ambitiøst, og vi ved, at vi skal tænke nyt. Vores mål er en klog, grøn omstilling, hvor Danmark går foran, og danske erfaringer anvendes globalt. Hvor grønne løsninger, sikker og effektiv forsyning og økonomi tænkes sammen.

Følg pressemeddelelser fra Energistyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Energistyrelsen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye