DI Digital

DI Digital: Alt for mange danskere oplever hadtale på internettet

Del

Halvdelen af befolkningen mellem 16-74 år har set fjendtlige eller nedværdigende kommentarer på sociale medier eller nyhedssteder. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik, som i dag har offentliggjort ny rapport om it-anvendelse i befolkningen. Det er alt for mange, der oplever hadtale, mener DI Digital, der vil have teknologiforståelse på skemaet som obligatorisk fag i folkeskolen.

Branchedirektør Camilla Ley Valentin, DI Digital.
Branchedirektør Camilla Ley Valentin, DI Digital.

- Tallene er en vigtig reminder om, at vi fortsat har et stort arbejde foran os med at gøre internettet til et trygt sted at debattere samfundsforhold  Det her er vigtigt, ikke mindst i en tid, hvor store konflikter på den globale scene sætter gang i følelsesladede diskussioner på nettet. Derfor er det også positivt, at vi med EU’s Digital Services Act snart vil få forbedrede muligheder for at dæmme op for hadtale på nettet, siger branchedirektør Camilla Ley Valentin, DI Digital.

Branchedirektøren fremhæver samtidig vigtigheden af at styrke den digitale dannelse.  

Obligatorisk fag i folkeskolen
- Som borgere i et demokratisk samfund, skal vi allerede i skolen klædes på til at vi kan begå os online.  Vi skal kunne diskutere demokratiske dagsordener og nyheder på en respektfuld måde med hinanden. Det forudsætter, at vi forstår mekanismerne og spillereglerne online. Det sætter en tyk streg under behovet for teknologiforståelse som et obligatorisk fag i folkeskolen.  Det er på tide, at det for alvor kommer på skoleskemaet, og her rækker et valgfag ikke, sådan som der er lagt op til i regeringens digitaliseringsstrategi, siger Camilla Ley Valentin.

Rapporten fra Danmarks Statistik viser også, at danskerne gør flittigt brug af internettet. 83 pct. af befolkningen mellem 16-74 år er online flere gange dagligt og 91 pct. af danske internetbrugere bruger sociale medier.

Hvad danskerne bruger internettet til spænder bredt. Danskerne bruger internettet til informationssøgning, følge med i nyheder, og de bruger også internettet til at deltage aktivt i den demokratiske debat f.eks underskriftsindsamlinger eller på anden måde udtrykke meninger om samfundet. 

- Det er enormt positivt, at danskerne gør brug af de digitale løsninger til at indsamle relevante information og tage del i demokratiske samtaler som vedrører vores samfund. Det er en af de ting, som digitaliseringen har gjort nemmere, og det skal vi værne om, siger Camilla Ley Valentin.

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos presserådgiver Bo Hjuler, tlf. 2328 4912, e-mail boh@di.dk

Følg pressemeddelelser fra DI Digital

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Digital

European Testing and Experimentation Facilities, xTEF, are open for Business.12.2.2024 12:09:10 CET | Pressemeddelelse

The four European Testing and Experimentation Facilities (TEFs) announce their readiness for business on March 4 in Berlin! Please join the “All TEFs Open for Business” Event in Berlin, Germany with welcome messages from Franziska Giffey, Senator for Economy, Berlin, Germany, and Lucilla Sioli, Director “Artificial Intelligence and Digital Industry”, Directorate-General for Communication Networks, Content & Technology, EC. „This is your chance to connect with like-minded individuals, learn from industry experts, and take your business to the next level. Get ready for a day filled with inspiring talks, interactive panels, and valuable networking opportunities“ says Petra Ritter, Professor at the Charité Unviersitätsmedizin Berlin and Berlin Institute of Health – the Hosting institution for the event. She is Coordinator of one of the four TEFs. TEFs Testing and Experimentation Facilities are specialised large-scale reference sites which help innovative technology providers bring their pr

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye