Lidl donerer overskudsmad til familier i Aalborg i julen

Del

Efter lukketid den 23. december henter frivillige fra Blå Kors Danmark mad i en række af Lidls butikker. Maden skal blandt andet sprede juleglæde hos udsatte familier og enlige, som kommer i to familienetværk i Aalborg.

Flere steder i landet henter frivillige fra Blå Kors overskudsmad i Lidls butikker lillejuleaften. Foto: Lidl.
Flere steder i landet henter frivillige fra Blå Kors overskudsmad i Lidls butikker lillejuleaften. Foto: Lidl.

Julen varer længe og koster mange penge. Sådan lyder det slutteligt i en kendt julesang og er samtidig også en oplevelse, som mange danskere kan nikke genkendende til. Særligt dem, hvor pengene i forvejen er små.  

Derfor donerer dagligvarekæden Lidl igen i år mad til Blå Kors Danmarks sociale tilbud. Det betyder, at den mad, som er i overskud, når butikkerne lukker ned lillejuleaften, bliver givet videre til familier og enlige voksne, der er i forskellige udsatte livssituationer. 

Det er blandt andet familier, som er økonomisk trængte eller er presset af sygdom eller sociale udfordringer samt brugere af væresteder og botilbud, hvor for eksempel ensomhed, hjemløshed og misbrug fylder i hverdagen.

Et af de steder, der får glæde af maden, er Familienetværket Vejgaard og Familienetværket Aalborg SV, som Blå Kors Danmark driver i partnerskab med hhv. Apostolsk Kirke i Aalborg og Aalborg Citykirke. Maden bliver uddelt til de familier, der kommer i netværket, og det vækker i den grad glæde, fortæller Karen Jespersen fra Familienetværket Aalborg SV: 

"Det betyder rigtig meget for de familier, vi er i kontakt med, at vi kan hente maden i Lidl. En kvinde fortalte for nyligt om, hvordan hende og hendes børn manglede mad, og hvor stor dejligt det er at kunne hente mad, der rækker til flere dage."

Forsøder juletiden for familier

Den 23. december, når Lidls butikker lukker ned inden helligdagene, kan de frivillige fra der to familienetværk i Aalborg hente den mad, som er i overskud i en række lokale Lidl-butikker. Det kan blandt andet være frugt, grønt, brød og mejeriprodukter, som ikke kan holde sig og ellers ville blive smidt ud.

Maden bliver derefter fordelt i poser og udleveret til familierne op mod jul til at forsøde juledagene. Det er et initiativ, som giver rigtig god mening, fortæller Jens Stratmann, som er adm. direktør i Lidl Danmark:

“Jeg vil gerne takke Blå Kors og deres mange dedikerede frivillige samt vores dygtige butikspersonale for endnu en gang at gøre det hele muligt,” siger Jens Stratmann og fortsætter:

“I Danmark har vi en tradition om at samles om måltidet, og det forstærkes i juletiden. Vi er derfor glade for og stolte over, at overskudsmad fra vores butikker kan være med til at sprede juleglæde hos de mest trængte familier og socialt udsatte i Danmark.”

Lidl og Blå Kors har siden 2017 samarbejdet om at mindske madspild til fordel for socialt udsatte danskere. Derudover støtter Lidl blandt andet også Blå Kors' ferielejre for børn og unge gennem en række initiativer og indsamler julegaver til børn fra familier med alkohol- og stofmisbrug. 

Kontakter

Billeder

Flere steder i landet henter frivillige fra Blå Kors overskudsmad i Lidls butikker lillejuleaften. Foto: Lidl.
Flere steder i landet henter frivillige fra Blå Kors overskudsmad i Lidls butikker lillejuleaften. Foto: Lidl.
Download
Download

Følg pressemeddelelser fra Blå Kors Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Blå Kors Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye