Industriens Fond

Stor millionbevilling skal accelerere AI-udviklingen i danske SMV’er

Del

Med en ny, stor saltvandsindsprøjtning på 40 mio. kr. til AI Denmark, vil Industriens Fond få endnu flere danske SMV’er til at anvende kunstig intelligens og dermed styrke konkurrenceevnen. Bevillingen kommer oveni den tidligere bevilling på 35 mio. kr., og er dermed en af Fondens største. 

Kunstig intelligens vil få en enorm indflydelse på arbejdsgangene i danske produktionsvirksomheder, lyder det fra udviklingsdirektør i Industriens Fond, Charlotte Kjeldsen Krarup.
Kunstig intelligens vil få en enorm indflydelse på arbejdsgangene i danske produktionsvirksomheder, lyder det fra udviklingsdirektør i Industriens Fond, Charlotte Kjeldsen Krarup.

Den nye bevilling skal sikre, at yderligere 250 danske virksomheder nu kan se frem til skræddersyet hjælp til implementeringen af ansvarlige og værdiskabende AI-løsninger. Samtidig er det visionen, at AI Denmark skal være hjemstavn for deling af viden, erfaringer og netværk ifm. med virksomheders brug af kunstig intelligens.

“Nye teknologier og især kunstig intelligens vil få enorm indflydelse på arbejdsgangene i danske produktionsvirksomheder. Lige fra automatisering, effektivisering og ikke mindst udvikling. Det er så vigtigt, at dansk erhvervsliv ikke taber pusten her. Evnen til at bruge kunstig intelligens vil kun blive et mere afgørende konkurrenceparameter fremadrettet. Det er baggrunden for at vi nu skruer yderlige op for indsatsen,” siger Charlotte Kjeldsen Krarup, udviklingsdirektør i Industriens Fond.

Skræddersyet AI-rådgivning

Trods den store omtale af AI-hyldevareløsninger som f.eks. OpenAI’s sprogmodel, ChatGPT, så viser tal fra Danmarks Statistik, at kun 15 procent af danske virksomheder i øjeblikket integrerer kunstig intelligens i deres kerneforretning.

På Teknologisk Institut forklarer adm. direktør Juan Farré, at man oplever en stor appetit fra danske virksomheder i forhold til at udnytte mulighederne med kunstig intelligens. Men desværre holder mange virksomheder sig tilbage på grund af mangel på viden og specialistkompetencer inden for området.

”Dette projekt kommer til at forme fremtiden for den danske produktionssektor. Det er et visionært projekt, fordi man anerkender vigtigheden af at tage udgangspunkt i den enkelte virksomheds aktuelle behov og styrker og optimerer individuelt udnyttelsen af teknologien til fordel for deres konkurrenceevne. Hvad end det handler om at øge produktiviteten ved at automatisere processer, reducere omkostninger i produktionen eller forbedre kvaliteten af et produkt,” siger Juan Farré og fortsætter:

”Vi ser frem til at fortsætte vores arbejde med at opkvalificere danske virksomheder og rådgive dem om, hvordan netop de kan styrke deres position ved hjælp af AI. Samtidig håber vi, at projektet kan inspirere endnu flere virksomheder til at udforske de mange muligheder, som teknologien kan tilbyde.”

Bæredygtighed og etik i fokus

AI Denmark vil i den kommende programperiode have et særligt fokus på at rådgive virksomheder i, hvordan AI kan anvendes til at understøtte virksomhedernes forretning, samtidig med, at virksomhederne fokuserer på f.eks. bæredygtighed og etiske aspekter i relation til kunstig intelligens, når de implementerer teknologien i forretningen.

Den tilgang sikrer, at teknologiens potentielle fordele realiseres på en ansvarlig og bæredygtig måde, der både er i tråd med virksomhedernes og samfundets interesser.

“Udviklingen går virkelig stærkt nu. Derfor bliver det kun vigtigere, at sikkerhed, etik og forretningsudvikling går hånd i hånd. Det arbejde skal AI Denmark nu i endnu højere grad være med til at understøtte,” siger Charlotte Kjeldsen Krarup.

Om AI Denmark:

  • AI Denmark er et initiativ lanceret i 2021 med det formål at fremme anvendelsen af kunstig intelligens i danske SMV'er.
  • Gennem et samarbejde med førende uddannelsesinstitutioner og GTS-institutter tilbyder programmet specialiseret rådgivning og ressourcer til virksomheder, der ønsker at udforske og implementere AI-løsninger. Industriens Fond står bag finansieringen til AI Denmark, og programmet er udviklet i samarbejde mellem Industriens Fond, Teknologisk Institut, Alexandra Instituttet, Aalborg Universitet, DTU og Københavns Universitet.
  • AI Denmark giver bl.a. virksomhederne mulighed for at deltage i workshops, konferencer og en-til-en virksomhedsrådgivning, der er skræddersyet til de specifikke behov og udfordringer, som SMV'er står overfor i forbindelse med AI-implementering.
  • Derudover lægger AI Denmark vægt på at skabe netværk og samarbejde med øvrige initiativer på området med henblik på at skabe den mest helhedsorienterede AI-rejse for danske virksomheder.

Sådan har AI Denmark hjulpet andre virksomheder: 

https://aidenmark.dk/om-aidenmark/cases-virkomshedsforloeb

Kontakt:

Adm direktør Juan Farré , Teknologisk Institut, via chefkonsulent Niels Tradsfeldt, mobil 7220 2769, mail: ntt@teknologisk.dk

Industriens Fond, kommunikationschef Anders Brandtoft, tlf. 31 12 27 43 ab@industriensfond.dk

Nøgleord

Kontakter

Industriens Fond

Industriens Fond er en privat uafhængig fond, som arbejder på at styrke dansk erhvervslivs konkurrenceevne.

Følg pressemeddelelser fra Industriens Fond

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Industriens Fond

Første studie af kvindelige angel investorer viser et kapital- og ressourcestærkt investorsegment28.5.2024 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Angella Invest lancerer nu Danmarks første analysestudie af kvindelige angel investorers investeringsadfærd, muligheder og barrierer. Studiet, der er udarbejdet i samarbejde med Tænketanken EQUALIS og støttet af Industriens Fond, har til formål at skabe viden og identificere mulige tiltag, der kan fremme antallet af kvindelige angel investorer. I dag er 9/10 angel investorer mænd.

Ny robotsatsning holder Danmark i førertrøjen27.5.2024 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Danske virksomheder har brug for gode robotløsninger for også at være konkurrencedygtige i fremtiden. Løsningerne skal især komme fra de danske robot-startups, men mange af dem mangler støtte til at udvikle teknologien og gøre gode idéer til en god forretning. Den udfordring skal løses, og med 9 mio. kroner i ryggen fra Industriens Fond skal et ny acceleratorforløb hjælpe spirende robot-virksomheder godt på vej.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye