Cabi

Veteraner skal hjælpes i arbejde ved at vedligeholde ø

Del
En gruppe veteraner skal i samarbejde vedligeholde bygninger og natur på Sprogø. Det sker som led i et nyt projekt, der skal hjælpe dem sikkert tilbage i arbejde igen.
En gruppe veteraner skal i samarbejde vedligeholde bygninger og natur på Sprogø. Det sker som led i et nyt projekt, der skal hjælpe dem sikkert tilbage i arbejde igen.

Nyt projekt skal hjælpe sjællandske veteraner tilbage på arbejdsmarkedet. Veteranerne skal passe natur og bygninger på Sprogø i projektet, der er startet af Slagelse Kommune, Sund & Bælt og VeteranHaven.

Til foråret vil veteraner gå rundt på Sprogø og vedligeholde øens grønne områder og bygninger. Fra marts vil de nemlig deltage i et projekt, der skal hjælpe dem med at komme godt tilbage på arbejdsmarkedet.

Projektet er startet af Sund & Bælt, VeteranHaven og Slagelse Kommune, og ifølge administrerende direktør i Sund & Bælt, Mikkel Hemmingsen, rummer projektet fordele for alle parterne:

”Vi får løst en række opgaver og kan samtidig bidrage til at give mennesker på kanten af arbejdsmarkedet en chance for at få et ordinært job inden for de rammer, den enkelte veteran kan håndtere,” siger han i en pressemeddelelse fra firmaet.

Fleksibelt arbejde uden stress

Slagelse Kommune har mange veteraner, der gerne vil have et fleksibelt arbejde. Og opgaverne i dette projekt vil også kunne løses fleksibelt efter veteranernes egne jobevner og med et fleksibelt timetal.

Når veteranerne fremover møder på deres nye arbejdsplads i Storebælt, vil det være til en 30 timers arbejdsuge fordelt mellem flere af dem. Som udgangspunkt skal de arbejde 6-12 timer om ugen.

Det er målet, at veteranerne stille og roligt skal have en tilknytning til arbejdsmarkedet igen, og hos Sund & Bælt mener man, der er gode rammer for det på Sprogø. Her vil veteranerne ikke blive presset ud i stressende arbejdssituationer.

Fastansættelser og flere opgaver i fremtiden

Det er også et mål, at man med projektet vil kunne fastansætte et par af veteranerne i ordinære jobs hvert år. Og at veteranernes arbejde på sigt kan udbredes til forskellige opgaver omkring Storebæltsbroen og ikke kun Sprogø. 

Ifølge VeteranHavens daglige leder, René Pamperin, arbejder de nu også på at få en aftale med Hotel Comwell i Korsør, hvor veteranerne vil kunne arbejde. Det skriver TV2 Fyn.

Mere viden

Læs mere om projektet hos Sund & Bælt og TV2 Fyn 

Læs mere om veteraner i arbejde hos Cabi

Nøgleord

Kontakter

Dorthe Lundh
Presseansvarlig
dol@cabiweb.dk
4016 3101


Ea Nielsen
Souschef
eni@cabiweb.dk
4128 4126

Om Cabi

Cabi er et landsdækkende non-profit videnshus, som arbejder målrettet for et socialt ansvarligt arbejdsmarked, hvor mennesker og virksomheder lykkes. Det gør vi ved at stille brugbar viden og operationelle værktøjer til rådighed for alle, der ønsker at fremme:

  • udsatte menneskers muligheder for job og uddannelse
  • udsatte medarbejderes muligheder for at blive i deres job
  • trivsel og forebyggelse af nedslidning på arbejdsmarkedet.

Hvert år siden 2002 har Cabi også uddelt CSR People Prize til socialt ansvarlige virksomheder. 

Udsatte unge, S'et i ESG og trivsel

Cabi bidrager til at udvikle den danske beskæftigelsesindsats, og vores mål er, at endnu flere virksomheder tager socialt ansvar. Derfor stiller vi os til rådighed for at formidle gode erfaringer, eksempler, tal og metoder til pressen for at nuancere og øge den offentlige debat om det rummelige arbejdsmarked.
Det er fx inden for temaer som: 

Følg pressemeddelelser fra Cabi

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Cabi

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye