Cabi

Virksomheder vil gerne inkludere udsatte på arbejdspladsen

Del
Virksomheder vil gerne tage et socialt ansvar, og Cabi er ude i alle hjørner af Danmark.
Virksomheder vil gerne tage et socialt ansvar, og Cabi er ude i alle hjørner af Danmark.

I foråret 2020 har Epinion foretaget en evaluering af videns- og netværkshuset Cabi, og i den forbindelse er der foretaget en undersøgelse blandt virksomheder. Den viser, at knap halvdelen af de adspurgte virksomheder – 48 procent – har fokus på at inkludere udsatte på arbejdspladsen.

Det til trods for, at undersøgelsen er foretaget i april og maj, hvor mange virksomheder var hårdt ramt af nedlukningen af landet i forbindelse med coronakrisen.

Undersøgelsen viser også, at en del virksomheder ønsker at styrke deres sociale ansvar. Både i forhold til at fastholde medarbejdere, som risikerer at glide ud af arbejdsmarkedet, nedbringe sygefraværet, og ved at inkludere udsatte på arbejdspladsen.

Cabi styrker det sociale ansvar

Men når man som virksomhed vil tage et socialt ansvar, kan man godt have brug for hjælp til at gøre det godt. Også ud over den hjælp, man kan få af det lokale jobcenter. Cabis hovedopgave er netop at styrke det sociale ansvar i danske virksomheder. Det gør vi ved at samarbejde med virksomheder rundt i hele landet på forskellig måder. De seneste par uger har vi fx været vidt omkring med mange emner fx:

  • I Billund er vi med i projektet PÅ VEJ, hvor virksomheder arbejder i netværk for at inkludere socialt udsatte unge i arbejdsfællesskaber og gøre dem til en del af arbejdsstyrken.
  • I Bjerringbro har vi netop afholdt et arrangement sammen med bl.a. Grundfos og Holmris B8 med det formål at inspirere flere virksomheder til at arbejde med cirkulære forretningsmodeller og samtidig skabe job til mennesker fra kanten af arbejdsmarkedet.
  • I Vejle har vi optaget film hos Trekantens El Teknik, hvor både Claus og hans arbejdsgiver har oplevet fordelene ved socialt frikort.
  • Jobmatch-arrangement på Veteranhjemmet i København – og lignende arrangementer på vej i Odense og Aarhus.
  • Med Tag hånd om trivslen – vejledning til små og mellemstore virksomheder har vi fået midler af Velliv til at hjælpe virksomheder med fastholdelse og trivsel blandt medarbejderne. Det har bl.a. bragt os til Aulum, Struer, Herning, Middelfart, m.v.

Har du brug for et godt råd i din virksomhed, er du velkommen til at bruge vores ekspert-service Spørg Cabi

Hos mange virksomheder melder der sig mange spørgsmål i forbindelse med coronakrisen og de mange nye regler om fx sygedagpenge. Dem har vi også styr på.

Det er gratis at benytte sig af Spørg Cabi.

Nøgleord

Kontakter

Dorthe Lundh
Presseansvarlig
dol@cabiweb.dk
4016 3101


Ea Nielsen
Souschef
eni@cabiweb.dk
4128 4126

Om Cabi

Cabi er et landsdækkende non-profit videnshus, som arbejder målrettet for et socialt ansvarligt arbejdsmarked, hvor mennesker og virksomheder lykkes. Det gør vi ved at stille brugbar viden og operationelle værktøjer til rådighed for alle, der ønsker at fremme:

  • udsatte menneskers muligheder for job og uddannelse
  • udsatte medarbejderes muligheder for at blive i deres job
  • trivsel og forebyggelse af nedslidning på arbejdsmarkedet.

Hvert år siden 2002 har Cabi også uddelt CSR People Prize til socialt ansvarlige virksomheder. 

Udsatte unge, S'et i ESG og trivsel

Cabi bidrager til at udvikle den danske beskæftigelsesindsats, og vores mål er, at endnu flere virksomheder tager socialt ansvar. Derfor stiller vi os til rådighed for at formidle gode erfaringer, eksempler, tal og metoder til pressen for at nuancere og øge den offentlige debat om det rummelige arbejdsmarked.
Det er fx inden for temaer som: 

Følg pressemeddelelser fra Cabi

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Cabi

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye