Cabi

Flygtningekvinder halter efter mændene på arbejdsmarkedet

Del
Flere flygtningekvinder skal følge i mændenes fodspor ud på arbejdsmarkedet. Ledigheden blandt dem er fortsat højere end blandt mændene.
Flere flygtningekvinder skal følge i mændenes fodspor ud på arbejdsmarkedet. Ledigheden blandt dem er fortsat højere end blandt mændene.

Flere og flere flygtninge kommer i arbejde, men ledigheden blandt flygtningekvinder er fortsat høj. I Cabis ’Projekt 500’ har en række indsatser vist sig at være succesfulde og effektive veje til at få flere flygtningekvinder i gang med job eller uddannelse.

Stadig flere og flere flygtninge kommer i arbejde, men det er oftere mænd end kvinder, der møder ind på arbejdspladserne. Kvinderne står i højere grad uden for arbejdsmarkedet, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Mens mændenes lønmodtagerandel var 33,8 procent i andet kvartal af 2017, var det samme gældende for 10,4 procent af kvinderne.

Og de tal vækker bekymring hos Dansk Erhverv, der gerne ser flere flygtningekvinder på arbejdsmarkedet i fremtiden:

”Det er vigtigt, at vi får disse kvinder tættere på arbejdsmarkedet. Det vil være godt for den enkelte flygtningekvinde, for integrationen og for de mange virksomheder, som i stadigt stigende grad mangler arbejdskraft,” siger Peter Halkjær, der er arbejdsmarkedspolitisk chefkonsulent i Dansk Erhverv.

Han mener, at kvinderne er en vigtig og god arbejdskraft, og at der derfor er behov for en styrket indsats for at hjælpe dem ud på arbejdsmarkedet. Han mener dog, at en markant ændring på området vil kræve flere tiltag.

Projekt hjælper kvinder i gang

Et tiltag, der har vist sig at have gavnlig effekt på kvindernes beskæftigelse, er Cabi, LG Insight og Integrationsnets ’Projekt 500’. Projektets formål var at få ledige familie- og ægtefælleforsørgede nydanskere ind i arbejdsstyrken, og det er lykkedes langt hen ad vejen.

Efter projektets afslutning var cirka 35 procent i ordinær beskæftigelse eller i gang som selvstændige erhvervsdrivende. Mens cirka 20 pct. begyndte på en uddannelse på ordinære vilkår.

I projektet har de 274 deltagere – heraf ni ud af ti kvinder - blandt andet deltaget i virksomhedspraktik, løntilskud og vejlednings- og afklaringssamtaler.

I alt seks kommuner deltog i projektet, der blev afsluttet i foråret 2017.  

Læs mere om projektets resultater og læs slutevalueringen her 

Læs mere hos Dansk Erhverv

Nøgleord

Kontakter

Dorthe Lundh
Presseansvarlig
dol@cabiweb.dk
4016 3101


Ea Nielsen
Souschef
eni@cabiweb.dk
4128 4126

Om Cabi

Cabi er et landsdækkende non-profit videnshus, som arbejder målrettet for et socialt ansvarligt arbejdsmarked, hvor mennesker og virksomheder lykkes. Det gør vi ved at stille brugbar viden og operationelle værktøjer til rådighed for alle, der ønsker at fremme:

  • udsatte menneskers muligheder for job og uddannelse
  • udsatte medarbejderes muligheder for at blive i deres job
  • trivsel og forebyggelse af nedslidning på arbejdsmarkedet.

Hvert år siden 2002 har Cabi også uddelt CSR People Prize til socialt ansvarlige virksomheder. 

Udsatte unge, S'et i ESG og trivsel

Cabi bidrager til at udvikle den danske beskæftigelsesindsats, og vores mål er, at endnu flere virksomheder tager socialt ansvar. Derfor stiller vi os til rådighed for at formidle gode erfaringer, eksempler, tal og metoder til pressen for at nuancere og øge den offentlige debat om det rummelige arbejdsmarked.
Det er fx inden for temaer som: 

Følg pressemeddelelser fra Cabi

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Cabi

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye