Cabi

Udsatte unge skal arbejde med at forbedre boligområde i nyt beskæftigelsesprojekt

Del
Der skal renoveres og skabes nye områder i Farum Midtpunkt, når en gruppe udsatte unge skal deltage i kommunens beskæftigelsesprojekt.
Der skal renoveres og skabes nye områder i Farum Midtpunkt, når en gruppe udsatte unge skal deltage i kommunens beskæftigelsesprojekt.

En gruppe udsatte sjællandske unge får nu mulighed for at komme et skridt tættere på arbejdsmarkedet eller en uddannelse med et nyt beskæftigelsesprojekt. Her skal de være med til at renovere og skabe ro i boligområdet Farum Midtpunkt.

Beboerne i Farum Midtpunkt kan i den kommende tid se frem til at få renoveret og forskønnet deres lokalområde af en række udsatte unge. De unge kan derimod se frem til at komme tættere på en fremtid med et job eller en uddannelse med det nye projekt.

Det er Furesø Kommune, der står bag initiativet, hvor de unge 16-30-årige bliver ansat i tre måneder, 20 timer om ugen og med overenskomstmæssig løn. Derefter er håbet, at de kan komme ud og begynde på arbejde eller i skole.

Kort forløb skal motivere unge på længere sigt

Projektet skal hjælpe og motivere de unge, der fx ikke har haft succes ude på jobcentrene eller med længere forløb. Og det kan være rigtig godt for dem, at dette projekt er kort og afgrænset, mener June Wilbeck-Nilsson, der til daglig er leder af Furesø Kommunes ungeafdeling:

”Med beskæftigelsesprojektet kan de unge se, at der faktisk sker noget, fordi det er et kort forløb. De får et job, de får en løn og oplever at være en del af et rigtigt arbejdsfællesskab. De får noget ansvar og det lever de op til, da der allerede er 90 pct. fremmøde,” siger hun til dknyt.dk

Udover at de unge får tildelt en ny form for ansvar, får de også tildelt en professionel mentor under forløbet. Og støtten forsvinder ikke helt efter det kortere forløb. De unge, der efterfølgende starter på en uddannelse, kan også få en frivillig mentor tilknyttet. På den måde fortsætter støtten videre ind i deres nye hverdag.

Indtil videre har 20 af kommunens borgere meldt sig som frivillige mentorer for de unge. 

Læs mere om projektet her 

Læs mere om metoder, indsatser og anbefalinger på ungeområdet her 

Nøgleord

Kontakter

Dorthe Lundh
Presseansvarlig
dol@cabiweb.dk
4016 3101


Ea Nielsen
Souschef
eni@cabiweb.dk
4128 4126

Om Cabi

Cabi er et landsdækkende non-profit videnshus, som arbejder målrettet for et socialt ansvarligt arbejdsmarked, hvor mennesker og virksomheder lykkes. Det gør vi ved at stille brugbar viden og operationelle værktøjer til rådighed for alle, der ønsker at fremme:

  • udsatte menneskers muligheder for job og uddannelse
  • udsatte medarbejderes muligheder for at blive i deres job
  • trivsel og forebyggelse af nedslidning på arbejdsmarkedet.

Hvert år siden 2002 har Cabi også uddelt CSR People Prize til socialt ansvarlige virksomheder. 

Udsatte unge, S'et i ESG og trivsel

Cabi bidrager til at udvikle den danske beskæftigelsesindsats, og vores mål er, at endnu flere virksomheder tager socialt ansvar. Derfor stiller vi os til rådighed for at formidle gode erfaringer, eksempler, tal og metoder til pressen for at nuancere og øge den offentlige debat om det rummelige arbejdsmarked.
Det er fx inden for temaer som: 

Følg pressemeddelelser fra Cabi

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Cabi

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye