Dansk Flygtningehjælp

Trist 75-års jubilæum for FN’s menneskerettigheder

Del

Den 10. december fylder FN’s Menneskerettighedserklæring 75 år.

FN’s Menneskerettighedserklæring fylder 75 år og passerer en stor milepæl i en verden, der på mange måder sætter dem under mere pres end nogensinde. Det udstyrer Danmark med en særlig forpligtelse. Det siger generalsekretær Charlotte Slente fra DRC Dansk Flygtningehjælp:

”Danmark har en lang og stærk tradition for at støtte op om menneskerettigheder, folkeretten og demokratiet. Hvis vi fortsæt vil være et foregangsland, kan vi ikke være selektive omkring, hvornår vi forsvarer disse værdier. Desværre har krigen i Ukraine og tragedierne i Israel og Gaza gjort det tydeligt, at vi står overfor menneskeretslig katastrofer i verden, som helt almindelige mennesker betaler prisen for. Vi har som nation et ansvar for at vægte deres liv højere end egne interesser og alliancer, hvis ikke sætter vi de selv samme konventioner, vi i sin tid underskrev, på spil,” siger Charlotte Slente.

”Menneskerettighederne handler grundlæggende om, hvordan vi som mennesker har ret til at blive behandlet og pligt til at behandler andre. Det er uanset om det handler om menneskers ret til at søge beskyttelse fra krig og konflikt i deres hjemland eller retten til at kunne ytre sig frit. Hvis Danmark i 2025 skal træde ind i FN’s sikkerhedsråd, så er det vores ansvar at håndhæve de rettigheder, uanset om det er langt væk eller tæt på Danmark,” 

Verdenserklæringen om menneskerettigheder blev vedtaget enstemmigt i FN for 75 år siden. Dermed blev fundamentale rettigheder for alle verdens borgere et afgørende mål for FN’s arbejde – og for menneskeheden. Siden er der vedtaget adskillige konventioner, som mere præcist og mere forpligtende fastslår borgernes rettigheder, som mand, kvinde, barn, flygtning, mindretal eller handicappet.

Kontakter

Om Dansk Flygtningehjælp

Dansk Flygtningehjælp er Danmarks største NGO. Vi er samtidig en af verdens førende organisationer med speciale i at hjælpe mennesker på flugt. Vi arbejder for verdens flygtninge i 40 lande rundt om i verden.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Flygtningehjælp

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Flygtningehjælp

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye