DI - Dansk Industri

DI: fælles EU-regler for AI er på plads – nu skal vi videre

Del

EU-landene har efter flere års ventetid natten til lørdag endelig indgået en aftale om fælles EU-regler for anvendelse af kunstig intelligens. Med AI-forordningen, også kaldet AI Act, er der nu skabt rammer for brugen af kunstig intelligens på en sikker måde, der samtidig baner vej for et mere innovativt Europa, og det bifalder landets største erhvervsorganisation Dansk Industri, men slår samtidig fast, at det nu gælder om at komme i gang med anvendelsen.

Branchedirektør Camilla Ley Valentin, DI Digital. Foto: Bürojantzen.
Branchedirektør Camilla Ley Valentin, DI Digital. Foto: Bürojantzen.

- Det er rigtig godt, at vi nu får spillereglerne for anvendelsen af kunstig intelligens i de europæiske lande på plads. Fælles regler er helt afgørende for, at vi får det bedste ud af kunstig intelligens – på en måde der er sikker og som øger innovationen i virksomhederne og i vores samfund, siger branchedirektør Camilla Ley Valentin, DI Digital, som er DI’s branchefællesskab for techvirksomheder.

- Med de fælles regler er fundamentet for at bruge kunstig intelligens i praksis på plads. Nu gælder det om at komme i gang med at benytte og afprøve kunstig intelligens i helt konkrete projekter. Her er der brug for politisk mod, ambitioner og vilje til investering – og det gælder i Danmark såvel som i de øvrige lande.

Djævlen i detaljen

- Det er vigtigt at slå fast, at det kun er en politiske aftale. Det betyder, at der stadig udstår nogle tekniske forhandlinger, før vi ved, hvordan virksomheder kommer til at efterleve de nye regler. Djævlen ligger i detaljen og vi håber på, at den endelige tekst også viser en risikobaseret og teknologineutral lovgivning. Derfor følger DI fortsat forhandlingerne tæt.

- Hvis europæisk innovation og konkurrencekraft inden for AI skal fastholdes og styrkes, er det afgørende, at vi regulerer brugen af teknologien og ikke teknologien i sig selv. 

- Det er positivt med en politisk aftale, men det er særligt implementeringen af aftalen vi kommer til at holde øje med. Her er det afgørende, at implementering også følger med omfanget af krav, siger Camilla Ley Valentin.  

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos presserådgiver Bo Hjuler,. tlf. 2328 4912, e-mail boh@di.dk

Billeder

Branchedirektør Camilla Ley Valentin, DI Digital. Foto: Bürojantzen.
Branchedirektør Camilla Ley Valentin, DI Digital. Foto: Bürojantzen.
Download

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye