Energistyrelsen

Energistyrelsen har genoptaget sagsbehandlingen af ansøgninger om levetidsforlængelser

Del

Energistyrelsen har genoptaget sagsbehandlingen af verserende ansøgninger om levetidsforlængelser af havvindmølleparker.

Energistyrelsen stillede den 1. februar 2023 sagsbehandlingen af åben dør-projekter i bero indtil nærmere afklaring af EU-retlige spørgsmål.

Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet har, i dialog med statsstøttesekretariatet, nu vurderet, at verserende ansøgninger om forlængelser af elproduktionstilladelsen, såkaldte levetidsforlængelser til allerede etablerede havvindmølleparker, ikke er i strid med EU-retten.

Energistyrelsen har derfor genoptaget sagsbehandlingen af alle verserende ansøgninger om levetidsforlængelse, som omfatter:

  • Levetidsforlængelse af Middelgrunden Havvindmøllepark
  • Levetidsforlængelse af Horns Rev 1 Havvindmøllepark
  • Levetidsforlængelse af Rønland Havvindmøllepark
  • Levetidsforlængelse af Samsø Havvindmøllepark
  • Levetidsforlængelse af Nysted Havvindmøllepark

Se et overblik over forløbet med åben dør-ordningens overensstemmelse med EU-retten på Energistyrelsens hjemmeside

Kontakter

Energistyrelsen

I Energistyrelsen gør vi en forskel hver dag. I Danmark og i lande verden over. Vores vision om at opnå et klimaneutralt samfund i vækst og balance er den største opgave, vi skal være med til at løse. Vi ved, at vi skal tænke ambitiøst, og vi ved, at vi skal tænke nyt. Vores mål er en klog, grøn omstilling, hvor Danmark går foran, og danske erfaringer anvendes globalt. Hvor grønne løsninger, sikker og effektiv forsyning og økonomi tænkes sammen.

Følg pressemeddelelser fra Energistyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Energistyrelsen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye