Ny lov hjælper arbejdsskadede videre i arbejdslivet
Med loven vil regeringen sikre, at folk, der bliver ramt af en arbejdsskade, får bedre muligheder for at tage en anden uddannelse og dermed ikke mister tilknytningen til arbejdsmarkedet. Det er afgørende for den enkelte borger og Danmark som helhed, at der er et sikkerhedsnet under de tre millioner danskere, der hver dag går på arbejde her i landet.
Bl.a. indføres en ny uddannelsesgodtgørelse, hvor tilskadekomne med alvorlige arbejdsskader sikres 83 procent af deres hidtidige løn under uddannelse. Ordningen er målrettet tilskadekomne med en mén-grad på mindst 10 pct., da særligt denne gruppe har svært ved at fastholde tilknytningen til arbejdsmarkedet.
Med lovændringen indføres desuden flere initiativer, der skal forkorte sagsbehandlingstiderne i arbejdsskadesystemet. Det sker bl.a. via en ny mere enkel årslønsberegning i sager om erhvervsevnetab, som er de sager, hvor sagsbehandlingen tager længst tid.
Erstatningsniveauet hæves med ca. 100 millioner kroner om året for tilskadekomne. 80 procent af tilskadekomne med erhvervsevnetab vil få en erstatning, der er højere eller på niveau med erstatningsniveauet end i dag.
Lovforslaget indfører en ny voldsskadeforsikring, der skal gøre det lettere for ansatte i omsorgsfunktioner at få erstatning, hvis de udsættes for vold på arbejdspladsen.
Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen siger:
- For mange, der oplever arbejdsskader, mister deres tilknytning til arbejdsmarkedet. Derfor er det afgørende for regeringen, at hjælpe flere tilskadekomne tilbage i beskæftigelse. Tilskadekomne med alvorlige arbejdsskader kan nu omskole sig med større økonomisk tryghed.
- Vi har sat ambitiøse mål for at nedbringe sagsbehandlingstiden for behandlingen af arbejdsskader. Det er ikke rimeligt, at tilskadekomne skal vente i årevis på at få deres erstatning. Derfor forenkler vi systemet, og hæver samtidig erstatningsniveauet.
Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet
50 millioner kroner til projekter der skal styrke arbejdsmiljøet i regioner og kommuner16.1.2025 12:00:00 CET | Pressemeddelelse
Syv projekter har fået del i første runde af puljen for et bedre arbejdsmiljø i regioner og kommuner. Der er i alt afsat 216 millioner kroner over de næste par år.
Entreprenørstop kan få ram på brodne kar16.1.2025 09:08:39 CET | Pressemeddelelse
Arbejdstilsynet får mulighed for at lukke ned for alt arbejdet for entreprenør og underentreprenører, hvis der sker alvorlige overtrædelser af arbejdsmiljøreglerne gentagne gange.
Vigtigt skridt i Danmarks kamp for ophævelse af EU’s mindstelønsdirektiv14.1.2025 16:07:43 CET | Pressemeddelelse
Generaladvokaten under EU-Domstolen kom i dag med sit forslag til afgørelsen i annullationssøgsmålet om EU’s mindstelønsdirektiv. Generaladvokaten anbefaler en fuld annullation af direktivet.
Nye asbestregler skal sikre medarbejdere og borgere mod livsfarligt asbeststøv2.1.2025 09:00:00 CET | Pressemeddelelse
Ny lovgivning, der skærper kravene til arbejde med asbest, er trådt i kraft. Autorisationsordningen skal beskytte både medarbejdere og borgere mod de livsfarlige sundhedsrisici, som asbest kan udgøre.
Fra 1. januar bliver det lettere for unge at få et fritidsjob1.1.2025 09:00:00 CET | Pressemeddelelse
En række regler for unges arbejde lempes fra årsskiftet, så flere unge kan få et fritidsjob fx på et autoværksted, kontor, plejehjem eller i en børnehave.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum