Beskæftigelsesministeriet

Ny lov hjælper arbejdsskadede videre i arbejdslivet

Del

Med loven vil regeringen sikre, at folk, der bliver ramt af en arbejdsskade, får bedre muligheder for at tage en anden uddannelse og dermed ikke mister tilknytningen til arbejdsmarkedet. Det er afgørende for den enkelte borger og Danmark som helhed, at der er et sikkerhedsnet under de tre millioner danskere, der hver dag går på arbejde her i landet.

Bl.a. indføres en ny uddannelsesgodtgørelse, hvor tilskadekomne med alvorlige arbejdsskader sikres 83 procent af deres hidtidige løn under uddannelse. Ordningen er målrettet tilskadekomne med en mén-grad på mindst 10 pct., da særligt denne gruppe har svært ved at fastholde tilknytningen til arbejdsmarkedet.

Med lovændringen indføres desuden flere initiativer, der skal forkorte sagsbehandlingstiderne i arbejdsskadesystemet. Det sker bl.a. via en ny mere enkel årslønsberegning i sager om erhvervsevnetab, som er de sager, hvor sagsbehandlingen tager længst tid.

Erstatningsniveauet hæves med ca. 100 millioner kroner om året for tilskadekomne. 80 procent af tilskadekomne med erhvervsevnetab vil få en erstatning, der er højere eller på niveau med erstatningsniveauet end i dag.

Lovforslaget indfører en ny voldsskadeforsikring, der skal gøre det lettere for ansatte i omsorgsfunktioner at få erstatning, hvis de udsættes for vold på arbejdspladsen.

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen siger:

- For mange, der oplever arbejdsskader, mister deres tilknytning til arbejdsmarkedet. Derfor er det afgørende for regeringen, at hjælpe flere tilskadekomne tilbage i beskæftigelse. Tilskadekomne med alvorlige arbejdsskader kan nu omskole sig med større økonomisk tryghed.

- Vi har sat ambitiøse mål for at nedbringe sagsbehandlingstiden for behandlingen af arbejdsskader. Det er ikke rimeligt, at tilskadekomne skal vente i årevis på at få deres erstatning. Derfor forenkler vi systemet, og hæver samtidig erstatningsniveauet.

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensens kommentar til le-dighedstallet for januar 202429.2.2024 08:12:04 CET | Pressemeddelelse

I januar 2024 var der 86.200 ledige. Det er 400 færre end måneden før svarende til et lille fald i antallet af ledige på 0,5 procent. Ledigheden som procent af arbejdsstyrken er dermed nu 2,9 procent. Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen siger: - Ledigheden er stort set uændret i januar og ligger fortsat på et meget lavt niveau. Store dele af erhvervslivet og den offentlige sektor har travlt og mangler stadig medarbejdere, så der er brug for, at flere kommer med på arbejdsmarkedet. - Det er vores mål, at flere af de 43.000 unge, der hverken er i gang med uddannelse eller job, bliver en del af arbejdsmarkedet. Desuden er jeg glad for, at vi har gjort det muligt fortsat at tage en faglært uddannelse på 110 procent dagpenge, så ledige kan skifte spor og komme i job i en branche, hvor der mangler arbejdskraft. - Derudover ser jeg frem til, at vores trepartsaftale om lønløft vil sikre nok personale i velfærdssektoren. Mange medarbejdere på for eksempel hospitalerne, i daginstitution

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye