Beskæftigelsesministeriet

Ny lov hjælper arbejdsskadede videre i arbejdslivet

Del

Med loven vil regeringen sikre, at folk, der bliver ramt af en arbejdsskade, får bedre muligheder for at tage en anden uddannelse og dermed ikke mister tilknytningen til arbejdsmarkedet. Det er afgørende for den enkelte borger og Danmark som helhed, at der er et sikkerhedsnet under de tre millioner danskere, der hver dag går på arbejde her i landet.

Bl.a. indføres en ny uddannelsesgodtgørelse, hvor tilskadekomne med alvorlige arbejdsskader sikres 83 procent af deres hidtidige løn under uddannelse. Ordningen er målrettet tilskadekomne med en mén-grad på mindst 10 pct., da særligt denne gruppe har svært ved at fastholde tilknytningen til arbejdsmarkedet.

Med lovændringen indføres desuden flere initiativer, der skal forkorte sagsbehandlingstiderne i arbejdsskadesystemet. Det sker bl.a. via en ny mere enkel årslønsberegning i sager om erhvervsevnetab, som er de sager, hvor sagsbehandlingen tager længst tid.

Erstatningsniveauet hæves med ca. 100 millioner kroner om året for tilskadekomne. 80 procent af tilskadekomne med erhvervsevnetab vil få en erstatning, der er højere eller på niveau med erstatningsniveauet end i dag.

Lovforslaget indfører en ny voldsskadeforsikring, der skal gøre det lettere for ansatte i omsorgsfunktioner at få erstatning, hvis de udsættes for vold på arbejdspladsen.

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen siger:

- For mange, der oplever arbejdsskader, mister deres tilknytning til arbejdsmarkedet. Derfor er det afgørende for regeringen, at hjælpe flere tilskadekomne tilbage i beskæftigelse. Tilskadekomne med alvorlige arbejdsskader kan nu omskole sig med større økonomisk tryghed.

- Vi har sat ambitiøse mål for at nedbringe sagsbehandlingstiden for behandlingen af arbejdsskader. Det er ikke rimeligt, at tilskadekomne skal vente i årevis på at få deres erstatning. Derfor forenkler vi systemet, og hæver samtidig erstatningsniveauet.

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Ledigheden er uændret i maj 202420.6.2024 09:00:05 CEST | Pressemeddelelse

Der er 86.800 fuldtidsledige i maj 2024. Det viser de nyeste tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering. Det er 300 flere sammenlignet med måneden før hvilket betyder, at ledigheden i maj er omtrent uændret i forhold til forrige måned. Ledighedsprocenten er uændret på 2,9 pct. Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen siger: "Vi har i lang tid kunnet glæde os over en stabil, lav arbejdsløshed, og maj-tallene understreger den tendens. Den lave ledighed er godt for både den enkelte og for samfundet, og vi skal udnytte det til at få endnu flere med på arbejdsmarkedet". "Flere brancher og virksomheder efterspørger fortsat arbejdskraft, og derfor har regeringen blandt andet gjort det attraktivt at fortsætte med at arbejde efter pensionsalderen". Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering offentliggør ledighedstallet for juni måned den 18. juli.

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensens kommentar til løn-modtagerbeskæftigelsen for april 202420.6.2024 08:16:22 CEST | Pressemeddelelse

I april 2024 var der 3.023.300 lønmodtagere i job. Det er 6.600 flere end måneden før svarende til en stigning på 0,2 procent. Siden april 2023 er der dermed samlet set kommet 37.500 nye beskæftigede til. Ser man på den private sektor, er der kommet 4.000 lønmodtagere fra marts til april 2024. I samme periode er der kommet 2.500 flere offentligt ansatte. Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen siger: "Beskæftigelsen er steget i stort set alle måneder over de seneste to år, og i april steg den igen. Virksomheder og den offentlige sektor har derfor fortsat travlt og brug for medarbejdere. Det er positivt, at så mange er i job, bidrager til fællesskabet og kan forsørge sig selv og familien". "Regeringen arbejder fokuseret på, at fortsat flere kommer i job og forbliver på arbejdsmarkedet. Vi har fx fjernet modregningen ved arbejdsindkomst for pensionister, der arbejder ved siden af deres folkepension. Flere skal gå fra deltid til fuldtid, flere indvandrere skal i arbejde, og flere ska

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye