Transportministeriet

Lovforslag om 3. Limfjordsforbindelse sendes i høring

Del

Anlægsloven til den kommende 3. Limfjordsforbindelse sendes nu i offentlig høring med forventning om, at arbejdet med forbindelsen vil kunne påbegyndes i 2025.

Det var et bredt politisk flertal, der som en del af Infrastrukturplan 2035 bekræftede, at der skal etableres en 3. Limfjordsforbindelse. Nu sendes anlægsloven for den kommende Limfjordsforbindelse i høring med høringsfrist til den 11. januar 2024.

- Det har i årtier været et stort ønske i Nordjylland at få den 3. Limfjordsforbindelse, der kan afhjælpe trængselsudfordringer. Nu sendes lovforslaget i høring, og dermed er vi et skridt tættere på en ny fast forbindelse over Limfjorden, som forventes åbnet i 2032, siger transportminister, Thomas Danielsen.

Sideløbende med høringen over anlægsloven har Vejdirektoratet sendt sine supplerende miljøvurderinger af projektet i høring. Det betyder samlet set, at anlægget af en 3. Limfjordsforbindelse, hviler på et solidt undersøgt grundlag.

Lovforslaget fremsættes efter planen for Folketinget i februar måned 2024.

Links

Følg pressemeddelelser fra Transportministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Transportministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye