Dansk Metal

Ny arbejdsskadelovgivning er en pose blandede bolcher

Del

Der har længe været behov for en ny aftale om arbejdsskadesikring, men den, Folketinget netop har vedtaget, er ikke god nok.

Dansk Metal har bakker op om den nye arbejdsskadesikringslovs målsætninger om hurtigere sagsbehandlingstid, højere erstatning til de skadelidte og bedre muligheder for arbejdsmarkedsfastholdelse.

Problemet er bare, at målsætningerne ikke helt er blevet til virkelighed.

Det siger forbundssekretær i Dansk Metals miljø- og socialsekretariat, Peter Poulsen:

- Det er vigtigt at understrege, at der er nogle vigtige forbedringer i loven. For eksempel den nye "uddannelsesgodtgørelse", som giver bedre mulighed for, at skadelidte kan uddanne sig videre i stedet for at lide et varigt tab af indtægt. Det er dog usikkert, om den nye lov vil medføre iøjnefaldende forbedringer på de andre områder, som loven også skulle forbedre. Dermed kan prisen blive for høj, siger Peter Poulsen.

Der er også andre forbedringer. For eksempel får medarbejdere, der udsættes for vold på arbejdet, lettere ved at opnå erstatning.

Sagsbehandlingstiden i arbejdsskadesager har i mange år været uacceptabel lang. Det er der flere årsager til. Særligt skyldes det dog udflytningen af Arbejdsmarkedets Erhvervssikring (AES), hvor langt de fleste medarbejdere ikke flyttede med. Efterfølgende kunne man ikke rekruttere tilstrækkeligt med kvalificerede nye medarbejdere, og derfor er ventetiden nu for lang.

Et velfungerende arbejdsskadesystem er afgørende for skadelidte medarbejderes forsørgelse, så det har selvfølgelig haft meget høj prioritet at få nedsat sagsbehandlingstiderne ved en ny aftale, siger Peter Poulsen:

- Det allervigtigste er, at AES får arbejdsro og mulighed for at drive myndighed uden yderligere politisk indblanding. Der har simpelthen været for mange og for store indgreb, som har gjort det meget svært for AES at opbygge den nødvendige erfaring og ekspertise, der skal til for at sikre korte ventelister, siger Peter Poulsen.

- Vi har samtidig stort fokus på, at eventuelle fremtidige ændringer er velovervejede og ikke forringer arbejdsskadesystemet og retssikkerheden for vores medlemmer, siger Peter Poulsen.

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Dansk Metal

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Metal

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye