Energistyrelsen

Ni projekter får tilsagn om tilskud til at øge viden om energifællesskaber og informere om vedvarende energiløsninger

Del

Den 16. oktober 2023 udløb fristen for at søge om tilskud fra puljen til lokale energifællesskaber og lokal forankring af klimaomstilling. 12 projekter har søgt om i alt 4,3 millioner kroner.

Billede: Colourbox
Billede: Colourbox

Puljen til lokale energifællesskaber og lokal forankring af klimaomstilling har til formål at støtte informationsprojekter, der kan udbrede information, der kan bidrage til udviklingen af vedvarende energiløsninger. Den har også til formål at støtte større projekter, der kan udvikle fælles løsninger til etablering, organisering, drift og finansiering af energifællesskaber lokalt og som kan øge viden om energifællesskaberne.

Til disse formål var der afsat i alt 4,2 millioner kroner i puljen for finansåret 2023.

Ni projekter levede op til kravene
Der var afsat 1 million kroner til delpuljen for informationsprojekter, og der blev modtaget i alt seks ansøgninger til delpuljen, hvoraf fem ansøgninger var fyldestgørende. Disse projekter har fået tilsagn for i alt 900.000 kroner. De resterende 100.000 kroner blev overført til delpuljen til større projekter.

Delpuljen for større projekter modtog i alt seks ansøgninger, hvoraf fire ansøgninger var fyldestgørende. De blev indbyrdes rangeret i forhold til kriterierne og den objektive pointmodel fastsat for større projekter, hvorefter tilsagn for i alt 2.993.366 kroner er meddelt i den rækkefølge, pointgivningen havde fastlagt.

En ansøgning til delpuljen for informationsprojekter og to ansøgninger til delpuljen for større projekter blev afvist som ufyldestgørende, da obligatoriske krav til ansøgningen ikke var opfyldt af ansøgerne.  

Energistyrelsen vil i foråret 2024 evaluere på puljen til lokale energifællesskaber og lokal forankring af klimaomstilling. Puljen forventes herefter at åbne igen i andet halvår af 2024, hvis bevillingen til puljen videreføres på finansloven for 2024.

Læs mere om puljen og se, hvilke projekter der modtog tilsagn fra puljen her

Kontakt

Fuldmægtig Gitte Morsund, gtmd@ens.dk, +45 33 92 74 81

Kontakter

Energistyrelsen

I Energistyrelsen gør vi en forskel hver dag. I Danmark og i lande verden over. Vores vision om at opnå et klimaneutralt samfund i vækst og balance er den største opgave, vi skal være med til at løse. Vi ved, at vi skal tænke ambitiøst, og vi ved, at vi skal tænke nyt. Vores mål er en klog, grøn omstilling, hvor Danmark går foran, og danske erfaringer anvendes globalt. Hvor grønne løsninger, sikker og effektiv forsyning og økonomi tænkes sammen.

Følg pressemeddelelser fra Energistyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Energistyrelsen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye