Cabi

Cabi-analyse identificerer faktorer for vellykket social inklusion i danske virksomheder

Del

Cabi står bag en ny analyse fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse, der undersøger, hvilke faktorer som er afgørende for, at social inklusion lykkes i virksomhederne.

Mand arbejder på værksted.
Virksomheder bør tænke i opgaver frem for traditionelle stillinger. Det er en af konklusionerne i en ny analyse. Foto: Cabi

Tal fra Danmarks Statistik fortæller om 60.000 ubesatte stillinger i den private sektor og prognoser, der peger på en potentiel mangel på 99.000 faglærte medarbejdere i 2030.

Samtidig findes omkring 150.000 ledige, der står på kanten af arbejdsmarkedet og har potentiale til at bidrage til virksomhedens forretning.

Virksomheder, der har succes med at ansætte ledige i få lønnede timer, er gode til at identificere småopgaver, som faglærte ellers bruger tid på, og som ikke kræver faglige forudsætninger. Det frigiver tid, så den faglærte kan løse mere specialiserede opgaver. Samtidig kommer den ledige i job nogle timer om ugen. Metoden kaldes substitution.

Fem fordele baner vej for succesfuld inklusion

Særligt fem faktorer er afgørende for, at virksomheder får succes med substitution. Det viser ny rapport udarbejdet af Cabi for Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

  1. Forretningsmæssigt afkast: Det er afgørende, at rekruttering af udsatte ledige bidrager til virksomhedens bundlinje.

  2. Ledelsens engagement: Ledelsen skal fastlægge rammerne og retningen for inklusion af udsatte ledige i få lønnede timer.

  3. Opgavefokus: Virksomheden bør tænke i opgaver frem for traditionelle stillingsbeskrivelser. I det arbejde, kommer der ofte opgaver frem, som kan løses af ikke-faglærte personer.

  4. Ildsjæle og engagerede personer: Nøglepersoner i virksomheden skal være dedikerede til at sikre inklusionens succes.

  5. Stærkt samarbejde: Et velfungerende samarbejde mellem jobcentret og virksomheden er essentielt.

Analysen for Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse fremhæver en praktisk vej for virksomheder til at integrere udsatte ledige på arbejdsmarkedet, samtidig med at virksomheden opnår forretningsmæssige fordele.

Analysen understreger også, at øget fokus på social bæredygtighed kan styrke virksomhedernes konkurrencemæssige fordele i forhold til stigende krav til ESG-dokumentation. Det sociale aspekt (S'et) forventes at få større vægt i de kommende år.

I tillæg til analysen har Cabi udarbejdet tre videoer med virksomheder, der på forskellig vis har succes med at fremme arbejdet med substitution og ansættelse af udsatte ledige.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Mand arbejder på værksted.
Virksomheder bør tænke i opgaver frem for traditionelle stillinger. Det er en af konklusionerne i en ny analyse.
Download

Links

Følg pressemeddelelser fra Cabi

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Cabi

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye