Danmark og Kina underskriver samarbejdsaftale om grøn skibsfart

Del

Erhvervsminister Morten Bødskov underskriver onsdag en samarbejdsaftale med Kina om grøn skibsbygning og grønne maritime teknologier. Aftalen er et vigtigt skridt i indsatsen med den globale skibsfarts grønne omstilling.

Onsdag den 6. december mødes erhvervsminister Morten Bødskov med JIN Zhuanglong, der er minister for det kinesiske Ministry of Industry and Information Technology, i Beijing. Her har Danmark og Kina underskrevet en opdateret samarbejdsaftale, en såkaldt Memorandum of Understanding, mellem Danmark og Kina om grøn skibsfart.  

”Danmark og Kina har allerede et tæt samarbejde på det maritime område. Det styrker vi nu med grøn skibsbygning og grønne maritime teknologier i fokus. For Kina er et vigtigt marked for den danske maritime industri og en nødvendig samarbejdspartner i at bane vejen for skibsfartens globale grønne omstilling i 2050. Vi har et godt fundament I Danmark, hvor vi allerede er langt fremme og bygger skibe med grønne værktøjer og grønne teknologier. Men vi må ikke læne os tilbage. For skibsfart er globalt af natur. Og derfor er samarbejde på tværs af landegrænser helt afgørende for at nå i mål med den grønne omstilling af skibsfarten,” siger erhvervsminister Morten Bødskov. 

Danmarks og Kinas samarbejde på det maritime område strækker sig tilbage til 1974, hvor landene indgik den første bilaterale aftale om maritim transport. Myndighedssamarbejdet mellem den danske søfartsstyrelse og det kinesiske Ministry of Industry and Information Technology har eksisteret siden 2017.

Erhvervsminister Morten Bødskov deltager i denne uge i messen Marintec China 2023 i Shanghai, hvor Danmark er medvært. Det er første gang, at et land er blevet inviteret til at være medvært for Marintec China.

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Dansk-tysk samarbejde om europæisk industripolitik: Bødskov besøger Habeck i Berlin20.2.2024 13:53:32 CET | Pressemeddelelse

Erhvervsminister Morten Bødskov mødes i dag med sin kollega den tyske vicekansler og erhvervs- og klimaminister, Robert Habeck. Fokus for besøget er industripolitiske temaer som fx styrkelse af EU’s konkurrenceevne, byrdereducering og grøn transformation af industrien. Erhvervsminister Morten Bødskov: ”Jeg er rigtig glad for i dag igen at mødes med min tyske kollega vicekansler og erhvervs- og klimaminister Robert Habeck. Vi mødes på et helt afgørende tidspunkt, for Europa risikerer at tabe kampen om de grønne jobs. Danmark og Tyskland deler en unik grænseregionen med potentiale for industriel omstilling og deler den samme mission: EU skal tilbage i spidsen af den globale konkurrence og vi skal have fremtidens arbejdspladser her. Det betyder, at vi skal tiltrække flere private investeringer, sikre hurtigere godkendelser og reducere unødvendige byrder for vores virksomheder. Derfor vil vi som næste skridt sammen sende konkrete løsningsforslag til Kommissionen. Med vores møde i dag under

Invitation til offentliggørelse af rapport fra Ekspertgruppe for fremtidens erhvervsstøtte19.2.2024 06:00:55 CET | Pressemeddelelse

Ekspertgruppen for fremtidens erhvervsstøtte præsenterer sine anbefalinger til principper for fremtidens erhvervsstøtte samt sanering af erhvervsstøtten. Pressen inviteres til pressemøde i Eigtveds Pakhus. Pressemøde v. formand for ekspertgruppen Christian Frigast og medlem Jeppe Druedahl:Tid: Mandag den 19. februar 2024 klokken 14:00. Pressen inviteres til at ankomme fra kl 13:30. Sted: Strandgade 25D, 1401 København. Tilmelding er nødvendig, og skal ske til presserådgiver Emma Burchardt, e-mail: emmbur@em.dk, tlf.: 91 39 94 23.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye