Energistyrelsen

Forbruget af træpiller faldt i 2022 tilbage til 2020-niveauet

Del

Træpilleforbruget i Danmark lå i 2022 på niveau med forbruget i 2020, men udviklingen dækker over store udsving. Mens træpilleforbruget hos private, i industri, institutioner og offentlig service faldt 29 pct. i de to år, er forbruget i de store kraftvarmeværker steget 16 pct. Det viser Energistyrelsens undersøgelse af træpillemarkedet 2022.

Træpilleforbruget i Danmark 2005-2022 fordelt på markedssegmenter.
Træpilleforbruget i Danmark 2005-2022 fordelt på markedssegmenter. Energistyrelsen

Træpilleundersøgelsen har kortlagt den samlede forsyning med træpiller til det danske marked i 2022.

I 2022 blev der fremstillet ca. 144.500 ton træpiller i Danmark, mens der netto blev importeret godt 2,6 mio. ton. Heraf kom godt 40 pct. fra de baltiske lande, mens importen af ​​træpiller fra USA stod for 16 pct.

De godt 2,7 mio. ton fremstillede og importerede træpiller blev brugt til energiformål i Danmark. Knap 2 mio. ton blev anvendt i forsyningssektoren, mens omkring 600.000 ton blev brugt hos private inkl. Landbrug. Endeligt blev omkring 100.000 ton anvendt i industri og i offentlige bygninger.

Samlet set var træpilleforbruget i 2022 på niveau med forbruget i 2020, men omkring en tredjedel lavere end i 2021, hvor særlige forhold med høje elpriser gjorde sig gældende på elmarkedet.

Læs rapporten "Det danske træpillemarked 2022" (pdf).

Fakta

Træpilleundersøgelsen er gennemført af Ea Energianalyse på vegne af Energistyrelsen. I undersøgelsen bestemmes forbruget uden for forsyningssektoren ved at trække forbruget i værkerne, der kendes fra Energistyrelsens årlige energiproducenttælling fra den samlede forsyning, som undersøgelsen opgør.

Kontakt

Energistyrelsen: Jytte Boll Illerup, tlf.: 33 95 12 11, e-mail:jtbi@ens.dk

Ea Energianalyse: Morten Tony Hansen, tlf.: 31 39 39 92, e-mail:mth@eaea.dk

Kontakter

Energistyrelsen

I Energistyrelsen gør vi en forskel hver dag. I Danmark og i lande verden over. Vores vision om at opnå et klimaneutralt samfund i vækst og balance er den største opgave, vi skal være med til at løse. Vi ved, at vi skal tænke ambitiøst, og vi ved, at vi skal tænke nyt. Vores mål er en klog, grøn omstilling, hvor Danmark går foran, og danske erfaringer anvendes globalt. Hvor grønne løsninger, sikker og effektiv forsyning og økonomi tænkes sammen.

Følg pressemeddelelser fra Energistyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Energistyrelsen

Danmarkshistoriens første tilladelser til at efterforske CO₂-lagring på land er tildelt20.6.2024 12:01:58 CEST | Pressemeddelelse

Danmarks undergrund er særligt velegnet til CO₂-lagring, som kan medvirke til at forhindre den globale opvarmning. Energistyrelsen har anbefalet klima-, energi- og forsyningsministeren at tildele tre tilladelser til efterforskning af CO2-lagring i undergrunden på land. Hvis nærmere undersøgelser viser, at undergrunden som ventet er velegnet til sikker lagring af CO2, kan rettighedshaverne senere søge om tilladelse til at påbegynde lagring.

Ny dansk-vietnamesisk rapport viser, at det er økonomisk fordelagtigt at landets CO2-udledninger topper i 203019.6.2024 11:53:04 CEST | Nyhed

Ny analyse viser, at det ikke kun er teknisk muligt for Vietnam at indfri sit mål om klimaneutralitet i 2050 - det er også det mest økonomisk rentable af de analyserede scenarier. Vietnams CO2-udledning skal dog toppe i 2030, hvis ikke omstillingen skal blive unødigt dyr. Derfor er der behov for at accelerere den grønne omstilling af energisektoren massivt nu.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye