Danmarks Atletkomité

Fire atleter valgt ind i Danmarks Atletkomité

Del

Danmarks Atletkomité har afholdt valg. Fire eliteatleter skal i de kommende fire år sammen med de øvrige komitemedlemmer være eliteatleternes samlende talerør.

I Danmarks Atletkomité sidder 10 demokratisk valgte medlemmer, som enten er nuværende eller tidligere eliteatleter. De er det fælles talerør for alle danske eliteatleter i sager om fx trivsel, miljø og eliteidrætspolitiske anliggender.

Der har netop været afholdt valg til komitéen for vinterolympiske idrætter, parasport og ikke-sommerolympiske idrætter, hvilket resulterede i fire nyvalgte medlemmer:

  • Julie Oksbjerg, ishockey
  • Lisa Kjær Gjessing, parataekwondo
  • Asger Fischer Mølgaard, langrend
  • Thor Hansen Giessing, hockey

De fire nye medlemmer udgør sammen med Rasmus Lund Pedersen (cykling), Thea Cecilia Nicholas (rugby), Adam Matthiesen (gymnastik), Benjamin Justesen (cykling), Christoffer Stouby Nielsen (karate) og Susanne Ward (sejlsport og udpeget af Team Danmark) den fremtidige ledelse af Danmarks Atletkomité.

Fordobling i stemmeprocenten

Valget til komiteen blev skudt i gang i august. Her fik alle valgberettigede eliteatleter mulighed for at melde deres kandidatur til Danmarks Atletkomité.

I november kunne der stemmes på de opstillede kandidater, hvor alle stemmeberettigede eliteatleter enten havde mulighed for at stemme personligt eller blankt. Stemmeprocenten endte på knap 15 procent, som er en fordobling i stemmeprocenten i forhold til det seneste valg.

”Vi har haft et godt valg til Atletkomitéen, hvor jeg blandt andet hæfter mig ved, at stemmeprocenten er fordoblet. Det vidner om, at Atletkomitéens arbejde er vigtigt for de danske eliteatleter. Jeg ser frem til at mødes med den nye bestyrelse med både erfarne og nye ansigter og kigge fremad på vores vigtige arbejde omkring eksempelvis atleters trivsel og økonomiske rammer samt at varetage atleternes politisk stemme” siger Asger Mølgaard, der er formand for Atletkomitéen.

Den nye komité tiltræder den 6. januar 2024, og den skal sørge for, at Danmarks Atletkomité indfrier strategien ’Mere end medaljer’, der gælder for 2023-2027; herunder at arbejde for at sikre atleters forhold, vilkår og rettigheder i dansk og international eliteidræt.

Læs mere om Danmarks Atletkomité og deres strategi her

Kontakter

Information om Danmarks Atletkomité

Siden 1995 har Danmarks Atletkomité haft til opgave at sørge for, at eliteatleter har medindflydelse på udviklingen af dansk og internatinal eliteidræt. Danmarks Atletkomité arbejder for og med eliteatleterne i udviklingen og sikringen af deres forhold, vilkår og rammer i eliteidrætten.

Vi samler og repræsenterer alle danske eliteatleter som et samlende talerør.

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Atletkomité

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Atletkomité

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye