Udenrigsministeriet

Danmark øger bidrag til global klimatilpasning med 100 mio. kroner

Del

Danmark styrker indsatsen for at imødegå konsekvenserne af klimaforandringer med et betydeligt bidrag på 100 millioner kroner til den Globale Fond for Klimatilpasning (Adaptation Fund).

"De lande, der rammes hårdest af klimaforandringerne, er ofte også lande med få ressourcer. Med støtte til den Globale Fond for Klimatilpasning bidrager Danmark til, at de mest sårbare samfund får hjælp til at tilpasse sig” siger minister for udviklingssamarbejde og global klimapolitik, Dan Jørgensen.  

Fonden er etableret som en del af FN’s rammekonvention om klimaændringer (UNFCCC). Fonden finansierer en bred vifte af projekter i udviklingslande, herunder tilpasning af infrastruktur, vandforsyning, og udvikling af mere bæredygtigt og klimatilpasset landbrug.

Fondens projekter er designet til at imødegå udfordringer med tilpasning til klimaforandringer i regioner og samfund over hele verden. Fokus er på klimatilpasning i lokale samfund samtidig med, at der i stigende grad støttes udbredelsen af tidlige varslingssystemer, der skal øge det lokale beredskabet i forhold til indvirkninger af klimaforandringer. Målet er at reducere uligheder i evnen til at håndtere klimaændringer og styrke modstandskraften i de mest sårbare områder.

Med dette bidrag vil Danmark styrke de globale initiativer, der adresserer ulighederne i kapacitet og ressourcer til at håndtere klimaændringer. De 100 millioner kroner vil blive rettet mod projekter og programmer, der sigter mod at gøre sårbare samfund mere modstandsdygtige over for de negative virkninger af klimaforandringerne. Bidraget er en del af den styrkede danske støtte til klimatilpasning, der på finansloven for 2024 udgør ca. 60% af den samlede klimabistand på ca. 5,1 mia. kr.

FAKTA

Danmark styrker indsatsen for at imødegå konsekvenserne af klimaforandringer med et betydeligt bidrag på 100 millioner kroner til den Globale Fond for Klimatilpasning (Adaptation Fund) med forbehold for de bevilgende myndigheders godkendelse.

Den Globale Fond for Klimatilpasning (Adaptation Fund) blev oprettet som en del af FN’s rammekonvention om klimaændringer (UNFCCC)

Formålet med fonden er at støtte udviklingslandene i deres bestræbelser på at tilpasse sig de negative virkninger af klimaændringerne.

Fondens midler kommer hovedsageligt fra bidrag fra udviklede lande og andre kilder, der er forpligtet til at støtte udviklingslandene i deres klimatilpasningsbestræbelse.

I 2021 lancerede Danmark en målsætning om, at ca. 60 pct. af klimabistanden skulle målrettes klimatilpasning. Med Finansloven 2023 og 2024 leveres på 60 pct. målsætningen og støtte til den Globale Fond for Klimatilpasning er en del af denne indsats.

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye