Danmark øger bidrag til global klimatilpasning med 100 mio. kroner
Danmark styrker indsatsen for at imødegå konsekvenserne af klimaforandringer med et betydeligt bidrag på 100 millioner kroner til den Globale Fond for Klimatilpasning (Adaptation Fund).
"De lande, der rammes hårdest af klimaforandringerne, er ofte også lande med få ressourcer. Med støtte til den Globale Fond for Klimatilpasning bidrager Danmark til, at de mest sårbare samfund får hjælp til at tilpasse sig” siger minister for udviklingssamarbejde og global klimapolitik, Dan Jørgensen.
Fonden er etableret som en del af FN’s rammekonvention om klimaændringer (UNFCCC). Fonden finansierer en bred vifte af projekter i udviklingslande, herunder tilpasning af infrastruktur, vandforsyning, og udvikling af mere bæredygtigt og klimatilpasset landbrug.
Fondens projekter er designet til at imødegå udfordringer med tilpasning til klimaforandringer i regioner og samfund over hele verden. Fokus er på klimatilpasning i lokale samfund samtidig med, at der i stigende grad støttes udbredelsen af tidlige varslingssystemer, der skal øge det lokale beredskabet i forhold til indvirkninger af klimaforandringer. Målet er at reducere uligheder i evnen til at håndtere klimaændringer og styrke modstandskraften i de mest sårbare områder.
Med dette bidrag vil Danmark styrke de globale initiativer, der adresserer ulighederne i kapacitet og ressourcer til at håndtere klimaændringer. De 100 millioner kroner vil blive rettet mod projekter og programmer, der sigter mod at gøre sårbare samfund mere modstandsdygtige over for de negative virkninger af klimaforandringerne. Bidraget er en del af den styrkede danske støtte til klimatilpasning, der på finansloven for 2024 udgør ca. 60% af den samlede klimabistand på ca. 5,1 mia. kr.
FAKTA
Danmark styrker indsatsen for at imødegå konsekvenserne af klimaforandringer med et betydeligt bidrag på 100 millioner kroner til den Globale Fond for Klimatilpasning (Adaptation Fund) med forbehold for de bevilgende myndigheders godkendelse.
Den Globale Fond for Klimatilpasning (Adaptation Fund) blev oprettet som en del af FN’s rammekonvention om klimaændringer (UNFCCC)
Formålet med fonden er at støtte udviklingslandene i deres bestræbelser på at tilpasse sig de negative virkninger af klimaændringerne.
Fondens midler kommer hovedsageligt fra bidrag fra udviklede lande og andre kilder, der er forpligtet til at støtte udviklingslandene i deres klimatilpasningsbestræbelse.
I 2021 lancerede Danmark en målsætning om, at ca. 60 pct. af klimabistanden skulle målrettes klimatilpasning. Med Finansloven 2023 og 2024 leveres på 60 pct. målsætningen og støtte til den Globale Fond for Klimatilpasning er en del af denne indsats.
Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet
Nu begynder det danske EU-formandskab, som skal levere på sikkerhed og konkurrenceevne1.7.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
I dag, tirsdag den 1. juli 2025, begynder det danske EU-formandskab, som vil vare frem til årsskiftet. Den danske regering har valgt to hovedprioriteter for formandskabet, som vi fra dansk side ser frem til at levere på – et mere sikkert Europa, herunder bedre styr på migrationen til EU og støtte til Ukraine, og et mere konkurrencedygtigt og grønt Europa.
Møde i Det Udenrigspolitiske Nævn25.6.2025 14:26:52 CEST | Pressemeddelelse
Det Udenrigspolitiske Nævn holder møde torsdag den 26. juni 2025 kl. 09.00
Regeringen indgår bred aftale om ny udviklingspolitisk strategi20.6.2025 12:41:09 CEST | Pressemeddelelse
Regeringen er sammen med Socialistisk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti, Enhedslisten, Radikale Venstre og Alternativet enige om en ny udviklingspolitisk strategi.
Joint Actions to Further Counter the Shadow Fleet19.6.2025 15:30:00 CEST | Pressemeddelelse
We, the Foreign Ministers and government representatives of Belgium, Denmark, Estonia, Finland, France, Germany, Iceland, Latvia, Lithuania, the Netherlands, Norway, Poland, Sweden, and the United Kingdom have met today to address the challenge posed by the Russian shadow fleet. We call for further joint and coordinated action to effectively address Russian attempts to circumvent international sanctions. Russia’s destabilising actions have strengthened our resolve to protect maritime security, safety, the marine environment and freedom of navigation in accordance with international law. We are particularly concerned about stateless vessels and falsely flagged vessels. Stateless vessels, including those falsely claiming to fly a flag, do not have a responsible flag state and are not entitled to rights under the United Nations Convention on the Law of the Sea (UNCLOS), including freedom of navigation. If vessels fail to fly a valid flag in the Baltic Sea and the North Sea, we will take a
Det danske EU-formandskab prioriterer sikkerhed og konkurrenceevne19.6.2025 13:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Europaminister Marie Bjerre præsenterer på et pressemøde i Landstingssalen på Christiansborg regeringens prioriteter og program for det danske EU-formandskab, som begynder den 1. juli 2025.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum