DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd

Christine Ravn Lund er genvalgt som forkvinde for DUF

Del

Christine Ravn Lund er valgt til endnu en periode i spidsen for DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd. Hun har gennem de sidste to år siddet som forkvinde for paraplyorganisationen og har baggrund i Frivilligt Drenge- og Pigeforbund, FDF. Derudover har DUFs delegerede valgt en ny næstformand i Lasse Haugaard Pedersen, der var opstillet af Fagbevægelsens Ungdom, samt et nyt forretningsudvalg og styrelse. 

Christine Ravn Lund er genvalgt som forkvinde for DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd
Christine Ravn Lund er genvalgt som forkvinde for DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd Foto: Ida Guldbæk Arentsen

Christine Ravn Lund fortsætter som forkvinde for DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd efter genvalg på paraplyorganisationens årlige delegeretmøde, hvor 200 delegerede fra 78 børne- og ungeorganisationer er samlet. Dermed tager hun endnu en to-årig periode i spidsen for DUF, en paraplyorganisation, der repræsenterer 600.000 børn og unge. 

”Jeg er utrolig glad for at opnå valg til endnu en periode som forkvinde for DUF. Jeg vil fortsætte arbejdet med at sætte fokus på rammevilkår og frivillighed i foreningslivet og for at sikre attraktive og relevante fællesskaber, som gør en forskel for børn og unge hver dag. I forpligtende fællesskaber i foreningslivet lærer vi at tage ansvar for hinanden, øger trivslen, og giver en unik demokratisk dannelse. Det er der i den grad brug for i lyset af de udfordringer og kriser vi ser ind i i dag.”, udtaler Christine Ravn Lund, der er valgt på vegne af Frivilligt Drenge- og Pigeforbund, FDF.  

Inden Christine blev forkvinde for to år siden, sad hun som næstforkvinde i DUF. Hun har været en del af FDF, siden hun var syv år og har siden engageret sig i det frivillige foreningsliv. Hun har bl.a. været frivillig i Røde Kors, siddet i udvalgsarbejde i KFUM og KFUK og FDF og er frivilligt med til at drive lokalforeningen YMCA Amager. 

Værdien af et fællesskab 
De 200 delegerede har ikke kun genvalgt Christine Ravn Lund som forkvinde, men også en ny til posten som næstformand. Her er valget faldet på Lasse Haugaard Pedersen, som er valgt på vegne af Fagbevægelsens Ungdom. Her erstatter han Frederik Enevoldsen, som har siddet på posten siden 2021.  

”Jeg glæder mig til at være med til at arbejde for at unge bliver hørt og får indflydelse på det samfund vi er en del af. Jeg har selv været en del af foreningslivet i mange år, så jeg ved også, hvilke udfordringer man kan møde, og hvor stor en værdi det giver at være en del af et fællesskab. Derfor glæder jeg mig også til sammen med Christine at arbejde for at give ungdommen en endnu stærkere stemme og forbedre vilkårene for det frivillige foreningsliv”, udtaler Lasse Haugaard Pedersen.  

Lasse Haugaard Pedersen har blandt andet siddet som formand for DUFs tipsudvalg og udover Fagbevægelsens Ungdom været aktiv i Danmarks Socialdemokratiske Ungdom, DSU, i mange år.  

Ny styrelse skal sætte politisk retning
Sammen med den nye forkvinde og næstformand er der også valgt tre øvrige medlemmer til forretningsudvalget og 14 medlemmer af styrelsen. Dermed skal følgende valgte sætte den politiske retning for DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd de kommende to år: 

Forkvinde: 
Christine Ravn Lund, FDF (genvalg) 

Næstformand: 
Lasse Haugaard Pedersen, Fagbevægelsens Ungdom (nyvalg) 

Forretningsudvalg: 
Julie Lindmann, Danske Studerendes Fællesråd (nyvalg)
Lucas Skræddergaard, Ung Mosaik (genvalg) 
Maria Ladegaard, Venstres Ungdom (nyvalg) 

Styrelse:
Casper Schmedes, Danske Skoleelever (nyvalg)
Charlotte D. Geneser, Ungdommens Røde Kors (nyvalg)
Daniel Fisker Jensen, KFUM Spejderne (nyvalg)
Elisabeth Knuth, Ungdomsringen (nyvalg)
Emilie Vindfeldt-Bottke, Det Danske Spejderkorps (genvalg)
Helena Kuglberg Jepsen, Danske Børne- og Ungdomsfilmklubber Dabuf (nyvalg)
Helene Højrup Clausen, International Cultural Youth Exchange (nyvalg)
Katrine Evelyn Jensen, Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (suppleret ind i forrige periode)
Madeleine Steenberg Williams, Danske Gymnasieelevers Sammenslutning (nyvalg)
Michala Lykke Nielsen, Ventilen (genvalg)
Nickolaj Storgaard Oksen, Bifrost (genvalg)
Nicolas Ditlev Nilausen Fromsejer, Baptisternes Børne- og Ungdomsforbund (nyvalg)
Pippi Lester Hyllested, Coding Pirates (nyvalg)
Sarah Vestergaard, De Grønne Pigespejdere, (nyvalg) 

Kontakter

Birgitte L. SøeSpecialkonsulent i politisk rådgivning og presseansvarlig

Tlf:29168994bs@duf.dk

Billeder

Christine Ravn Lund er genvalgt som forkvinde for DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd
Christine Ravn Lund er genvalgt som forkvinde for DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd
Download
Den nyvalgte politiske ledelse for DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd.
Den nyvalgte politiske ledelse for DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd.
Download

Dansk Ungdoms Fællesråd

Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF) er paraplyorganisation for 78 landsdækkende, demokratiske børne- og ungdomsorganisationer, der i alt repræsenterer over 600.000 danske børn og unge.

Følg pressemeddelelser fra DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye