Erhvervsministeriet

Erhvervsministeren besøger Kina og mødes med ministerkollega

Del

Erhvervsminister Morten Bødskov rejser til Kina for at åbne en stor maritim messe og besøge sin kinesiske ministerkollega.

Erhvervsminister Morten Bødskov rejser til Kina d. 3.-6. december, hvor han skal besøge Shanghai og Beijing.

”Kina er et vigtigt marked for den danske maritime industri og en nødvendig samarbejdspartener for at nå i mål med den grønne omstilling af skibsfarten. De perspektiver ser jeg frem til at drøfte med min kinesiske kollega,” siger erhvervsminister Morten Bødskov.

I Shanghai er ministeren bl.a. medvært for Marintec China-messen, hvor der er deltagelse af en lang række danske maritime virksomheder, som har aktiviteter i Kina. Bødskov skal bl.a. holde tale ved åbningsceremonien og åbne den danske pavillon på messen.

I Beijing mødes Morten Bødskov med Jin Zhuanglong, der er minister for industri og IT. De to ministre skal underskrive en opdatering af det dansk-kinesiske samarbejdsaftale (Memorandum of Understanding) om grønne maritime teknologier, grøn skibsbygning og offshore udstyr.

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Det Blå Danmark sætter sejl mod grønt gearskifte29.6.2024 10:00:16 CEST | Pressemeddelelse

Geopolitiske spændinger og øget protektionisme har skabt nye udfordringer for Det Blå Danmark. Samtidigt investerer lande som Kina og USA massivt i den grønne omstilling og truer europæiske virksomheders konkurrenceevne. Derfor nedsætter regeringen nu et nyt vækstteam, der skal sikre, at Danmark fortsætter med at være først på de nye grønne bølger og også i fremtiden er en globalt førende søfartsnation.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye