Det Kongelige TeaterDet Kongelige Teater

Festlig nytårskoncert i Operaen

Del

Det Kongelige Teater inviterer til et brag af en nytårskoncert i Operaen med Kasper Holten som vært i selskab med solister fra Den Kongelige Opera, dirigenten Paolo Carignani og Det Kongelige Kapel.

Teaterchef Kasper Holten er vært ved Det Kongelige Teaters store nytårskoncert i Operaen. Koncerten i Det Kongelige Kapels jubilæumsår bliver en helt særlig begivenhed og en flot og festlig optakt til det nye år.

På scenen får Kasper Holten selskab af hele fem solister fra Den Kongelige Opera og Det Kongelige Teaters 1. gæstedirigent Paolo Carignani i spidsen for Det Kongelige Kapel.

Publikum vil kunne opleve operasolisterne Clara Cecilie Thomsen, Gisela Stille, Elisabeth Jansson, Jacob Skov Andersen og Jens Søndergaard samt Det Kongelige Kapel i en nytårskoncert, der med et festfyrværkeri af musikalske oplevelser slår stemningen an til årets festligste aften.

Nytårskoncerten byder på berømte uddrag fra Richard Strauss’ valsende Rosenkavaleren over Wagners storslåede Mestersangerne i Nürnberg og Johann Strauss’ Frühlingsstimmen til Puccinis smukke Tosca med Det Kongelige Kapels imponerende nye klokker, der er med til at illudere solopgangen over Rom, hvor alle byens klokker ringer.

I pausen til koncerterne serveres der nytårsbobler, og Dronningens nytårstale vises live på storskærm ved den sidste koncert den 31. december kl. 17.45.

Godt nytår!

PROGRAM
Wagner: Mestersangerne i Nürnberg, forspil
Wagner: Tannhäuser, O du mein holder Abendstern
Johann Strauss: Frühlingsstimmen, op. 410
Wagner: Lohengrin, forspil 3. akt
Richard Strauss: Rosenkavaleren, terzet
Puccini: Tosca, uddrag af 3. akt
Richard Strauss: Rosenkavaleren Suite, op. 59

MEDVIRKENDE
Clara Cecilie Thomsen, sopran
Gisela Stille, sopran
Elisabeth Jansson, mezzosopran
Jacob Skov Andersen, tenor
Jens Søndergaard, baryton
Paolo Carignani, dirigent
Kasper Holten, vært
Det Kongelige Kapel

Nytårskoncert i Operaen | Operaen, Store Scene 30/12 og 31/12
Læs mere om Nytårskoncert i Operaen HER

Kontakter

Billeder

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater fremlægger resultaterne af advokatundersøgelse for Balletskolen18.6.2024 12:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Det Kongelige Teaters bestyrelse offentliggør advokatundersøgelsen af forholdene på Den Kongelige Balletskole. Bestyrelsen konkluderer på baggrund af undersøgelsen, at tidligere elever i flere tilfælde har været udsat for et uacceptabelt hårdt undervisningsmiljø, og at mistrivlsen ikke skyldes enkeltpersoner, men at skolen har været præget af en tavshedskultur. Bestyrelsesformand Lars Barfoed undskylder på vegne af teatret overfor de tidligere balletelever. Sammen med teatrets ledelse vil bestyrelsen nu fortsætte forandringsprocessen og straks påbegynde arbejdet med rapportens anbefalinger.

Solodanser Stephanie Chen Gundorph modtager Hans Becks Mindelegat22.5.2024 15:54:28 CEST | Pressemeddelelse

I dag har solodanser Stephanie Chen Gundorph modtaget det prestigefyldte Hans Becks Mindelegat på 30.000 kr. Legatet er uddelt med følgende motivation: "Stephanie Chen Gundorph er en danser med et helt særligt talent, der har beriget publikum med sin indlevelse, teknik og udtryk. Hans Becks Mindelegat er oprettet til minde om balletmesteren, der især gjorde sig bemærket ved at sikre Bournonvilles balletter for eftertiden, og Stephanie er som barn af teatrets balletskoler i Odense og siden København en fornem eksponent, også for den særlige stil, Bournonvilles balletter danses i." Om Stephanie Chen Gundorph: Født: 1993 Nationalitet: Dansk Uddannelse: Den Kongelige Balletskole i Odense og København Karriere: Stephanie blev optaget som aspirant ved Den Kongelige Ballet i 2010, blev medlem af corps de ballet i 2012, forfremmet til solist i 2019 og til solodanser i 2022. Tidligere modtagere af Hans Becks Mindelegat inkluderer prominente dansere som Vivi Flindt, Silja Schandorff og Caroline

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye