Energistyrelsen

Energistyrelsens tilskudspuljer lukker efter at have givet tilsagn til 7.000 boligejere i 2023

Del

Energistyrelsen har nu lukket for ansøgninger til Energirenoveringspuljen og Varmepumpepuljen efter at have givet tilsagn for et trecifret millionbeløb til danskere, der drømmer om en mere energivenlig bolig. Begge puljer åbner igen næste år, og Energistyrelsen forventer, at man igen kan ansøge i foråret 2024.

Billede: Colourbox
Billede: Colourbox

Danskerne drømmer fortsat om at forbedre deres boliger til gavn for både pengepungen, den grønne omstilling og forsyningssikkerheden. I dag er Energirenoveringspuljen og Varmepumpepuljen lukket for ansøgninger, efter der er givet tilsagn til flere tusind danskere for et trecifret millionbeløb samlet set.

Energirenoveringspuljen er en tilskudsordning til danskere, der bor i huse med energimærkerne E, F og G og som drømmer om at lave energibesparende forbedringer på deres hus. Varmepumpepuljen er en tilskudsordning specifikt til danskere, der ønsker at skifte deres primære varmekilde ud med en varmepumpe.

”Danskernes interesse for at energiforbedre deres hjem eller skifte til en varmepumpe vidner om, at de ønsker at tage ansvar for at fremme den grønne omstilling og skabe et mere energivenligt hjem. Vi er glade for at kunne hjælpe og håber selvfølgelig, at endnu flere vil gøre brug af tilskudspuljerne næste år, så alle de afsatte midler kan komme ud og gavne i de danske hjem,” siger Lone Brose, der er enhedschef i Energistyrelsen.

400 millioner kroner til energiforbedringer i 2024
Energistyrensen forventer, at både Energirenoveringspuljen og Varmepumpepuljen åbner for ansøgninger igen i foråret 2024. Her vil der på tværs af de to puljer være afsat omkring 400 millioner kroner til de danskere, der ønsker at lave energibesparende tiltag på deres boliger.

”Der er mange penge at spare, hvis du energirenoverer din bolig. Puljemidlerne hjælper selvfølgelig som et tilskud til selve investeringen. Men fremover vil du også have lavere omkostninger til den samlede energiregning, du har som boligejer. Derfor er det også en klar opfordring herfra til danskerne om at søge nogle af de mange puljemidler, der bliver frigivet i det nye år,” lyder det fra Lone Brose.

Andre ordninger


Fakta

  • Hverken Energirenoveringspuljen eller Varmepumpepuljen blev tømt i år. I Energirenoveringspuljen er der i år ansøgt for ca. 36 millioner kroner og frem til dags dato givet 850 tilsagn for i alt 20 millioner kroner. I Varmepumpepuljen er ansøgt om 158 millioner kroner, og der er frem til dags dato givet 6.522 tilsagn for i alt 122 millioner kroner.

  • Over halvdelen af tilsagnene fra Varmepumpepuljen er givet automatisk. Det betød i praksis, at husejeren allerede inden for 24 timer kunne påbegynde sit projekt.
  • Sagsbehandlingen af tilsagn på puljerne er ikke færdig, og alle ansøgere kan forvente en afgørelse senest den 19. december.


Kontakt

Find svar på mange spørgsmål på SparEnergi.dk/tilskud

Andre spørgsmål vedr. Energirenoveringspuljen og Varmepumpepuljen: Kontakt SparEnergi.dk på 31 15 90 00 eller info@sparenergi.dk

Kontakter

Energistyrelsen

I Energistyrelsen gør vi en forskel hver dag. I Danmark og i lande verden over. Vores vision om at opnå et klimaneutralt samfund i vækst og balance er den største opgave, vi skal være med til at løse. Vi ved, at vi skal tænke ambitiøst, og vi ved, at vi skal tænke nyt. Vores mål er en klog, grøn omstilling, hvor Danmark går foran, og danske erfaringer anvendes globalt. Hvor grønne løsninger, sikker og effektiv forsyning og økonomi tænkes sammen.

Følg pressemeddelelser fra Energistyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Energistyrelsen

Danmarkshistoriens første tilladelser til at efterforske CO₂-lagring på land er tildelt20.6.2024 12:01:58 CEST | Pressemeddelelse

Danmarks undergrund er særligt velegnet til CO₂-lagring, som kan medvirke til at forhindre den globale opvarmning. Energistyrelsen har anbefalet klima-, energi- og forsyningsministeren at tildele tre tilladelser til efterforskning af CO2-lagring i undergrunden på land. Hvis nærmere undersøgelser viser, at undergrunden som ventet er velegnet til sikker lagring af CO2, kan rettighedshaverne senere søge om tilladelse til at påbegynde lagring.

Ny dansk-vietnamesisk rapport viser, at det er økonomisk fordelagtigt at landets CO2-udledninger topper i 203019.6.2024 11:53:04 CEST | Nyhed

Ny analyse viser, at det ikke kun er teknisk muligt for Vietnam at indfri sit mål om klimaneutralitet i 2050 - det er også det mest økonomisk rentable af de analyserede scenarier. Vietnams CO2-udledning skal dog toppe i 2030, hvis ikke omstillingen skal blive unødigt dyr. Derfor er der behov for at accelerere den grønne omstilling af energisektoren massivt nu.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye