Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen

København får nyt og særligt toilet

Del

Fremover kan borgere med omfattende bevægelseshandicap benytte et særligt toilet, når de færdes i indre København. Toilettet er opført på hjørnet af Gammel Kongevej og Vester Søgade og er det første af sin slags i København.

Særligt handicaptoilet
Særligt handicaptoilet Københavns Kommune

Det hører med til at være en åben og tilgængelig by, at der også er offentlige toiletfaciliteter til alle borgere. Også dem med særlige behov.

Tidligere var det dog desværre noget sværere for netop denne gruppe borgere at benytte byens toiletfaciliteter - heriblandt handicaptoiletter.

Det bliver der ændret på nu.

Den 3. december indvies det første offentlige toilet i byen, som er særligt målrettet til borgere med omfattende bevægelseshandicap. Det betyder, at toilettet eksempelvis er udstyret med lift og bruseleje og at der er plads til, at mere end en hjælper kan følge med ind og hjælpe til under gode arbejdsvilkår.

Toilettet, der er placeret i krydset ved Gl. Kongevej og Vester Søgade, vil være tilgængeligt døgnet rundt. For at benytte det skal man have en særlig euronøgle, som kan fås hos Danske Handicaporganisationer. Den giver også adgang til lignende toiletter rundt om i Europa. Man kan også få adgang via den særligt udviklede App.

Line Barfod, Teknik- og miljøborgmester, udtaler:

”København skal være åben og tilgængelig for alle, uanset hvilke særlige behov, man nu kan have. Med til det hører også, at der er toiletfaciliteter til rådighed. For borgere med omfattende bevægelseshandicap har det dog tidligere været en mangelvare. Derfor er jeg glad for, at vi langt om længe kan åbne det første offentlige toilet målrettet dem.”

Simon Toftgaard Jespersen, formand for Muskelsvindfonden, udtaler:

”Cirka 270.000 danskere lever med et handicap, og af dem har omkring 50.000 et så omfattende handicap, at det kræver særlige forhold – det gælder i særdeleshed, når det handler om toiletbesøg. Tilgængelighed er en altafgørende forudsætning for at kunne deltage i samfundslivet og leve et selvstændigt, socialt og lige liv med et handicap.”

Susanne Olsen, formand for Dansk Handicap Forbund, udtaler:

”Det er dejligt, at København bliver en mulighed for flere, som ellers var afskåret fra at bruge København og dens mange tilbud, som følge af manglende adgang til et toilet med den nødvendige plads og faciliteter. København må gerne blive et eksempel for andre byer, og det må gerne være starten på et Storkøbenhavn med flere store toiletter med de nødvendige faciliteter, som supplement til det handicaptoilet, som vi kender.”

Fakta om nyt toilet til borgere med omfattende bevægelseshandicap:

 • Toilettet er tilgængeligt døgnet rundt.
 • Adgang fås kun via særlig euronøgle
 • Fylder 15 kvm. og ligner byens nye standardtoiletter
 • Indgang via elektrisk skydedør
 • Indrettet med blandt andet:
  • Højdejusterbar bruseleje
  • Højdejusterbar håndvask
  • Personlift med skinnesystem

Kontakter

Billeder

Invitation
Invitation
Download

Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye