Langelands Museum

Multimediedesignere giver Koldkrigsmuseum Langelandsfort en digital indsprøjtning

Del

Hvordan giver man museumsgæster en spændende oplevelse ved hjælp af digitale virkemidler?

Det er hvad de studerende på 1. semester på multimediedesigneruddannelsen UCL Odense, har brugt de seneste 2 uger på komme med deres bud på.

De har netop afsluttet et intenst projekt, hvor de har udviklet interaktive digitale brugeroplevelser for Langelandsfortet.

Formidlingsinspektør Susanne Pedersen ser nærmere på de studerendes kreationer
Formidlingsinspektør Susanne Pedersen ser nærmere på de studerendes kreationer UCL Odense

Projektet blev kickstartet med en tur til Langeland, hvor de studerende kunne opleve stedet med egne øjne og få inspiration til deres idéer.

I løbet af de 2 uger har de studerende knoklet med kreative løsninger, og brugt mange timer på UCL's labs, hvor de bl.a. har lavet prototyper i FabLab samt videoer og billedmateriale i Medialab.

I fredags var det så tid til at vise resultatet frem, og de mange kreative idéer blev heldigvis taget godt imod.

- Jeg vidste ikke helt, hvad vi kunne forvente os, men dette er langt over forventning. Tak for det, lyder meldingen fra Susanne Pedersen, formidlingsinspektør hos Langelands Museum.

Og spørger man Anni Grøndal Nielsen der til dagligt underviser på multimediedesigneruddannelsen, så har det været et fantastisk projekt at være en del af som underviser

- Vi oplever et kæmpe engagement fra de studerende. Og vi bliver hver gang super imponerede af, hvor meget de studerende når at få kreeret på få uger.

Koldkrigsmuseum Langelandsfort tog efter præsentationen hjem med en masse ny spændende ideer i ryksækken, og i den nærmeste fremtid skal der kigges på om noget af det kan realiseres.

null
De studerende fra UCL præsenterer deres ideer UCL Odense
null
Ét af mange gode forslag til en digital diminsion på Koldkrigsmuseum Langelandsfort UCL Odense

Nøgleord

Kontakter

Langelands Museum

Langelands Museum har som statsanerkendt museum det kulturhistoriske ansvar for Langeland, Strynø og Siø. Museet har af Slots- og Kulturstyrelsen fået tildelt arkæologisk ansvar for Langeland Kommune og Ærø Kommune, samt det marinarkæologiske ansvar for farvandet omkring Fyn, og den jyske østkyst fra grænsen til Vejle fjord. Langelands Museum har til opgave at indsamle, registrere, bevare, forske i og formidle kulturarven og gøre den vedkommende for borgere og samfund. Museet blev etableret i 1900 af købmand og amatør arkæolog Jens Winther.

Langelands Museum omfatter fire museer: Langelands Museum i Rudkøbing, Koldkrigsmuseum Langelandsfort ved Bagenkop, Besøgscenter Langeland i Rudkøbing og Tobaksladen i Tranekær.

På Langelands Museum vises permanente udstillinger samt skiftende særudstillinger om den langelandske historie fra stenalder og til nutid.

Koldkrigsmuseum Langelandsfort ligger midt i den langelandske idyl som ét af den kolde krigs tavse vidner. På Langelands sydligste spids blev Langelandsfortet opført i starten af 1950’erne og udstyret med fire 150 mm kanoner, luftværnsstillinger og underjordiske bunkers. Herfra holdt danskerne øje med Warzsawa-pagtens fly- og flåde aktiviteter i den vestlige del af Østersøen. I dag fortælles her koldkrigshistorie, og det foregår både over og under jorden.

Besøgscenter Langeland rummer en lille udstilling, hvor Langelands historie fortælles, fra den tidligste fortid til i dag, med unikke genstande og med en kobling til den store danske fortælling.

Tobaksladen i Tranekær er den eneste i Danmark, der endnu står på sin oprindelige plads. Den blev bygget omkring slutningen af 2. verdenskrig af husmand Hans Hansen. I laden kan man i tekst og billeder følge tobakkens historie i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Langelands Museum

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Langelands Museum

Flygtede til Danmark med livet som indsats...18.11.2024 14:52:40 CET | Pressemeddelelse

Vandcykler, kaprede fly, kajakker og meget andet blev brugt til at krydse Østersøen i al slags vejr under den kolde krig. Når østeuropæerne satte livet på spil ude på åbent hav, var det for at komme i sikkerhed i Vesten via Danmark, og det skete under hele den kolde krig. Disse spektakulære fortællinger fortælles nu i en ny bog med titlen ”Frihedens Hav – flugten over Østersøen”, der udkommer den 22. november.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye