Nationalbanken udfaser 1.000 kronesedlen – bankerne er klar til at hjælpe
Som led i udstedelsen af en ny seddelserie har Nationalbanken besluttet at udfase 1.000 kronesedlen, der efter den 31. maj 2025 ikke længere vil kunne anvendes som gyldigt betalingsmiddel i Danmark. Bankerne står klar til at hjælpe med udskiftningen af de mange kontanter.
Nationalbanken har besluttet at udstede en ny seddelserie i 2028-2029 og udfaser derfor ældre seddelserier. Det gælder også den nuværende 1.000 kroneseddel, der efter den 31. maj 2025 ikke længere kan anvendes som gyldigt betalingsmiddel. 1.000 kronesedlen kan fortsat bruges i butikkerne eller indsættes i pengeautomater og egen bank frem til og med 31. maj 2025.
”Bankerne står klar til at hjælpe med at håndtere hjemkaldelsen af de mange kontanter af de ældre seddelserier og den nuværende 1.000 kroneseddel. Det er første gang i nyere tid, at Nationalbanken udfaser kontanter i det omfang. Derfor går vi også til opgaven med en vis ydmyghed. Men med den forholdsvis lange tidsplan, så er jeg overbevist om, at det vil forløbe fornuftigt, hvis vi alle udviser forståelse i situationen,” siger Ulrik Nødgaard, administrerende direktør i Finans Danmark.
Hvad skal du gøre som bankkunde?
Som bankkunde kan du indsætte dine 1.000 kronesedler i egen bank – enten via din banks kontantautomater eller direkte i din bank.
Der er forskellige grænser for, hvor store beløb du kan indsætte via din banks kontantautomater, men de ligger typisk omkring 10.000 kroner.
Hvis man har flere penge end det og gerne vil hen i sin bank fysisk med pengene, skal man se på sin banks hjemmeside, da det kan variere fra bank til bank, hvordan de tilbyder deres kunder at indsætte kontanter på deres konto.
Banker og vekselkontorer er underlagt hvidvaskregler. Du kan derfor opleve at skulle dokumentere eller sandsynliggøre, at dine kontanter er fremskaffet på lovlig vis.
Finans Danmark
Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark.
Følg pressemeddelelser fra Finans Danmark
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Finans Danmark
Rådet for Afkastforventninger offentliggør forventninger for 2. halvår 20251.5.2025 09:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Rådet for Afkastforventninger har i dag offentliggjort nye halvårlige afkastforventninger for 2. halvår af 2025. Allan Polack afløser Peter Engberg Jensen i Rådet.
Høringssvar - insolvensretssystemet og kriminalitet30.4.2025 14:43:26 CEST | Nyhed
Finans Danmark har afgivet høringssvar til Konkursrådets udtalelse om tiltag for at forebygge, at insolvensretssystemet misbruges i forbindelse med økonomisk kriminalitet.
Statistik for restancer for 4. kvartal 2024 og overtagne ejendomme for 1. kvartal 202530.4.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Finans Danmark har i dag offentliggjort de nyeste tal, som viser, hvor stor en andel af de samlede ydelser der ikke er betalt senest 3½ måned efter terminen. Opgørelsen laves samlet for alle private ejerboliger og indeholder dermed både parcel- og rækkehuse, ejerlejligheder og fritidshuse.
Unge danskere driver fremtidens investorkultur29.4.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Der er sket en betydelig forandring af det danske investorlandskab, hvor unge investorer udgør en større andel end nogensinde før. Det viser en ny analyse fra Finans Danmark, der sætter fokus på den stigende investeringslyst hos de unge investorer.
De danske boligkøbere fortrækker lån med fast rente24.4.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Når det kommer til boligkøb, vælger danskerne oftere realkreditlån med fast rente frem for variabel rente. I årets første kvartal valgte knap 3 ud af fem boligkøbere et lån med fast rente. Det viser de nyeste tal fra Finans Danmark.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum