Region Midtjylland

Politisk forlig om revideret spareplan

Del

Et flertal af regionsrådets medlemmer har på baggrund af høringssvar og kommentarer til Politisk Sparekatalog 2024 for Region Midtjylland indgået forlig om en revideret spareplan.

Socialdemokratiet, Radikale Venstre, Det Konservative Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Kristendemokraterne, Psykiatri-Listen og Venstre præsenterede onsdag aften 29. november den reviderede spareplan på et doorstep i Skive Sundhedshus
Socialdemokratiet, Radikale Venstre, Det Konservative Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Kristendemokraterne, Psykiatri-Listen og Venstre præsenterede onsdag aften 29. november den reviderede spareplan på et doorstep i Skive Sundhedshus Henrik Brøns, Region Midtjylland

Et flertal af regionsrådets medlemmer blev onsdag aften 29. november enige om en række besparelser, som fra 2024 og frem skal skabe bedre balance mellem økonomi, medarbejderressourcer og serviceniveau på sundhedsområdet.

I forhold til de besparelser der var i høring, er det bl.a. nyt, at forligskredsen vil bibeholde en akutlægebil med base i Silkeborg og beholde NISA-sengene på Regionshospitalet Silkeborg.

I den nye forligstekst erstattes akutlægebilerne i Grenaa, Ringkøbing og Lemvig med akutbiler bemandet med peramedicinere.

Flere andre besparelser er ændret i den nye forligstekst.

Forliget omfatter besparelser på ca. 237 mio. kr. i 2024.

Den fulde aftaletekst er medsendt.

Den nye forligstekst skal behandles af Forretningsudvalget 12. december inden forventet vedtagelse på regionsrådsmødet 20. december.

Forliget er indgået mellem Socialdemokratiet, Radikale Venstre, Det Konservative Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Kristendemokraterne, Psykiatri-Listen og Venstre.

Kontakter

Vedhæftede filer

Links

Om Region Midtjylland

Region Midtjylland er en politisk styret, administrativ enhed, der har tre hovedopgaver inden for velfærd og udvikling: Sundhed og hospitaler, specialiserede tilbud til socialt udsatte og handicappede.

Regional Udvikling søger gennem konkrete regionale opgaver, ekspertiser og partnerskaber at skabe gode, fremtidssikrede løsninger og sikre, at Region Midtjylland er en attraktiv og bæredygtig region for alle.

Følg pressemeddelelser fra Region Midtjylland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Midtjylland

Regionsråd til temadag om Lægevagtens Natberedskab, ny sygebesøgsbil, nyt vaskeri og arbejdsmiljø23.2.2024 14:05:29 CET | Presseinvitation

Regionsrådet besøger 27. februar 2024 Præhospitalet for at høre om Lægevagtens Natberedskab og se en af de nye sygebesøgsbiler, der kommer i drift 1. marts. Bagefter er der besøg og rundvisning på midtVasks nye vaskeri, inden dagen slutter med et oplæg om regionens arbejde med arbejdsmiljø. Pressen er velkommen til at deltage i hele eller dele af programmet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye