Skou Gruppen

To partnere certificeret i mediation

Del

Teknisk direktør Jesper Egund og tømrermester Alexander Hermansen er nu begge certificerede mediatorer. De opnåede certificeringen gennem et uddannelsesforløb i oktober og november, hvor nogle af landets fremmeste eksperter i konflikthåndtering og mediation underviste. Formålet er at styrke samarbejdet i byggeprojekterne og forbedre konflikthåndteringen.

To af Skou Gruppens partnere - Alexander Hermansen og Jesper Egund - er nu Certificeret Mediator og har taget uddannelsen for at styrke samarbejdet og håndteringen af konflikter i byggesagerne.
To af Skou Gruppens partnere - Alexander Hermansen og Jesper Egund - er nu Certificeret Mediator og har taget uddannelsen for at styrke samarbejdet og håndteringen af konflikter i byggesagerne. Foto må benyttes ved omtale af Skou Gruppen.

”Gennem uddannelsen har vi fået nogle konkrete værktøjer til at løse de konflikter, som kan opstå, når man arbejder med større og mere komplicerede byggesager. Jeg er derfor sikker på, at andre entreprenører også kan have glæde af at tage uddannelsen,” siger Jesper Egund, der udover at være teknisk direktør i Skou Gruppen også har været partner og medejer siden 2008.

”Vi har heldigvis rigtig mange faste kunder og samarbejdspartnere, hvor de uforudsete udfordringer, som kan opstå i byggeprojekter, løses i god forståelse mellem os. Men uddannelsen gør os forhåbentligt endnu bedre til at samarbejde bredt og på tværs af branchen,” siger tømrermester Alexander Hermansen, som har været partner og medejer i Skou Gruppen siden 2011.

Fra konflikt til bedre løsninger

Skou Gruppen bygger om, bygger til og opfører nye bygninger for almene boligselskaber samt private og offentlige bygherrer i Hovedstaden. Opgaverne løses primært som hoved- eller totalentreprenør.

Jesper Egund og Alexander Hermansen har det overordnede ansvar for udførelsen af alle byggeprojekterne. Med deres mediator-uddannelse er de nu bedre rustet til at bidrage til gode løsninger, når der opstår konflikter i nogle af projekterne.

”Konflikter opstår ofte, når man støder på uforudsete forhold i projekterne. Det kan være overraskelser, som vi opdager i ejendomme, der skal renoveres, eller projekteringsfejl, som betyder, at arbejdet ikke kan udføres som planlagt. Uanset årsagen foretrækker vi at finde gode løsninger i samarbejde med bygherre, rådgivere og eventuelle underleverandører,” siger Alexander Hermansen.

En ny, anerkendt mediator-uddannelse

Skou Gruppens partnere blev certificerede mediatorer hos JUC i november 2023 efter et to måneders intensivt uddannelsesforløb. Det er en ny uddannelse, hvor deltagerne i løbet af syv moduler kommer igennem hele teorien og alle de vigtigste redskaber og teknikker inden for konfliktforståelse, mæglingsteori og -praksis.

Uddannelse er anerkendt for mediatorer ved Voldgiftsnævnet for Byggeri & Anlæg, til mediation ved Voldgiftsinstituttet, Mediationsinstituttet og for retsmæglere ved domstolene.

Uddannelsen er tilrettelagt af nogle af Danmarks mest anerkendte eksperter i mediation, nemlig Benjamin Lundström, partner hos Sirius Advokater, og Mie Marcussen, ekstern lektor ved Københavns Universitet. Lene Ahlmann-Ohlsen, direktør for Voldgiftsnævnet, og Lotte Wetterling, uafhængig voldgiftsdommer og mediator, er også undervisere på uddannelsen.

”Det første hold på Mediator-uddannelsen havde 24 deltagere. Tre nøjedes med grundforløbet på fire moduler, mens Jesper og Alexander sammen med de øvrige gennemførte hele forløbet og certificeringen,” siger Benjamin Lundström. Ifølge ham kom fem-seks af deltagerne fra byggebranchen.

Konflikter skal håndteres klogt

”Konflikter kan til en vis grad forebygges, men ikke undgås. Det afgørende er, om de håndteres klogt. Med mediator-uddannelsen bliver deltagerne i stand til at gøre det,” siger Benjamin Lundström.

”Der er både tid og penge at spare ved at løse flere af byggebranchens konflikter ved mediation – og ved at tage konflikterne i opløbet ude på byggepladserne. Uenighederne der ikke løses her, ender ofte i langstrakte og meget dyre forløb i Voldgiftsnævnet,” siger Skou Gruppens adm. direktør Martin Skou Heidemann.

Voldgiftsnævnet for Byggeri & Anlæg modtager årligt 250-300 voldgiftssager samt 250-300 syn og skøn-sager. I Voldgiftsnævnet er det kun omkring 25 sager om året, der involverer mediation og mægling.

Kontakter

Adm. direktør og partner
Martin Skou Heidemann

+45 28 35 80 15
ms@skougruppen.dk

Billeder

To af Skou Gruppens partnere - Alexander Hermansen og Jesper Egund - er nu Certificeret Mediator og har taget uddannelsen for at styrke samarbejdet og håndteringen af konflikter i byggesagerne.
To af Skou Gruppens partnere - Alexander Hermansen og Jesper Egund - er nu Certificeret Mediator og har taget uddannelsen for at styrke samarbejdet og håndteringen af konflikter i byggesagerne.
Download

Om Skou Gruppen

Skou Gruppen A/S udfører hoved- og totalentrepriser samt store tømrer- og mureropgaver for professionelle kunder. Skou Gruppen har speciale i vedligeholdelse af ejendomme på servicekontrakter og i komplicerede renoveringer.

Skou Gruppen beskæftiger ca. 150 medarbejdere, arbejder i hele Storkøbenhavn og har hovedkontor i Hørsholm.

Virksomheden vedligeholder ejendomme på flerårige serviceaftaler for mange kommuner i hovedstadsområdet samt for Region Hovedstaden, Forsvaret og EU's Miljøkommission.

Desuden vedligeholder Skou Gruppen ca. 20 kirker over hele Sjælland og arbejder for mange andre offentlige bygherrer. Skou Gruppen har desuden datterselskaberne SG Totalentreprise og SG Beton.

Følg pressemeddelelser fra Skou Gruppen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Skou Gruppen

Ligestillingsministeren besøger kvinder i byggeriet21.6.2023 12:59:13 CEST | Pressemeddelelse

Den 21. juni var Marie Bjerre på besøg på Skou Gruppens byggeplads i Drogdensgade på Amager. Her var en gruppe kvindelige håndværkere klar til at tage en snak om, hvordan byggevirksomheder kan blive mere rummelige arbejdspladser og tiltrække flere kvinder. Også sekretariatschef Christina Schultz fra Byggeriets Samfundsansvar og fra Skou Gruppen Martin Skou Heidemann og salgschef Jesper Nicolaisen deltog i mødet på byggepladsen.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye