Dantaxi 4x48 A/S

Dantaxis over 600 el-taxier har rundet 50 millioner kilometer på vejene i 2023

Del

Danmarks største taxiselskab, Dantaxi, har passeret el-taxi nummer 600 i deres flåde. Antallet af elektriske taxier i Dantaxi er fra årsskiftet gået fra 412 til nu 610, hvilket er en stigning på 48%.  50 millioner kilometer har selskabets el-taxier indtil videre tilvejebragt på vejene i 2023.  

Endnu en el-taxi gøres klar på taxameterværkstedet.
Endnu en el-taxi gøres klar på taxameterværkstedet.

De flere end 600 el-taxier er fordelt på ikke færre end 16 forskellige bilmærker, og det er to flere end for et år siden, hvor selskabet foretog en tilsvarende optælling. Citroen og MG er nyeste el-bils mærker hos Dantaxi.

I 2022 var Volkswagen det mærke med flest el-taxier i Dantaxi efterfulgt af Mercedes og Tesla. I år har Mercedes imidlertid indtaget førstepladsen. Volkswagen og Tesla er henvist til anden og tredjepladsen. På de efterfølgende tre pladser følger Hyundai, Skoda og Kia.

null

Taxavognmænd stiller krav om pålidelighed
Jan Britze er vognmand i Dantaxi og har valgt Mercedes. Han forklarer, at pålidelig værkstedsservice samt importørens kendskab til branchen, er ting som taxivognmænd vægter højt, når de skal vælge køretøj. Jan Britze, der allerede for 10 år siden som en af de første i Danmark kørte el-taxi, vurderer at udviklingen med stadig flere el-taxier vil fortsætte:

 - Jeg er egentlig ikke specielt overrasket over, at antallet af el-taxier er steget med 48 % på 11 måneder. Jeg er sikker på, at den udvikling vil fortsætte, og de fleste taxier om relativ få år derfor vil være elektriske”, siger han.   

10 år med el-taxier
Det er ti år siden, at de første el-taxier kom på gaden i Danmark. Dantaxi fik selskabets første el-taxi i 2013. I 2015 erhvervede Dantaxi-vognmænd i Nykøbing Mors tre el-biler. En af dem nåede at køre 952.000 kilometer, inden den blev udskiftet. I 2021 åbnede Dantaxi, i samarbejde med E.ON, Nordens største ladehub for el-taxier.
 
Status november 2023
I alt råder selskabet over 610 el-taxier ud af en flåde på cirka 1.900 taxier.
Antallet er steget fra 412 pr. 1. 1. januar 2023 til 610 pr. 22. november 2023.

I Dantaxis taxi-flåde indgår el-biler fra følgende producenter:

 • Mercedes
 • Volkswagen
 • Tesla
 • Hyundai
 • Skoda
 • Kia
 • Ford
 • Airways
 • Nissan
 • Toyota
 • Cupra
 • Audi
 • BMW
 • MG
 • Polestar
 • Citroen
null
MG er seneste elbils-mærke, der er registreret som taxi i Danmarks største taxiselskab. To taxivognmænd har indtil videre valgt MG.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Endnu en el-taxi gøres klar på taxameterværkstedet.
Endnu en el-taxi gøres klar på taxameterværkstedet.
Download
Taxivognmand Jan Britze vurderer, at om relativ få år vil de fleste taxier i Dantaxi være elektriske
Taxivognmand Jan Britze vurderer, at om relativ få år vil de fleste taxier i Dantaxi være elektriske
Download
MG er seneste elbils-mærke, der er registreret som taxi i Danmarks største taxiselskab. To taxivognmænd har indtil videre valgt MG.
MG er seneste elbils-mærke, der er registreret som taxi i Danmarks største taxiselskab. To taxivognmænd har indtil videre valgt MG.
Download

Om Dantaxi

• Dantaxi er Danmarks største taxiselskab med 1.900 taxier tilsluttet.

• Med over 600 el-taxier er Dantaxi et af de førerende taxiselskaber indenfor grøn omstilling.

• Dantaxis app er den mest downloadede taxi-app i Danmark, og kan benyttes i de fleste byer og i mange landdistrikter. 

• En elektrisk taxi kan vælges direkte i app'en uden det koster ekstra.

• Dantaxi er en del af Moove Group, der blev dannet i april 2022 med det formål at skabe en moderne, konkurrencedygtig mobilitetsvirksomhed, der ikke er begrænset til bestemte transportformer. Hovedkontoret er placeret i Bagsværd.

Følg pressemeddelelser fra Dantaxi 4x48 A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dantaxi 4x48 A/S

Esbjerg i front med elektriske taxier15.5.2024 07:19:22 CEST | Pressemeddelelse

Det er to år siden, at taxiselskabet Dantaxi kom til Esbjerg, og siden lanceringen har de lokale vognmænd fra selskabet haft fuld fart på – ikke mindst med at sætte strøm til taxa’erne. Udviklingen er gået så stærkt, at der nu bare er en enkelt af de gammeldags almindelige dieseltaxaer tilbage blandt selskabets vogne i byen. Den resterende del består af cirka 50% elbiler suppleret med et antal plug-in hybrider og to store vogne.

Partytaxaer er populære i Region Hovedstaden: Kunder vil have fest på taxaturen22.3.2024 06:05:00 CET | Pressemeddelelse

Til kørsel i nattelivet vælger flere og flere en såkaldt partytaxa, der er en taxa med partylys, musikanlæg samt mulighed for at nyde medbragte drikkevarer. Alene i årets første tre måneder er antallet af partytaxaer i Dantaxi steget med 20%. Hovedparten af selskabets partytaxaer kører i Københavnsområdet, og selskabets kommercielle direktør forventer 100 partytaxaer klar til festivalsæsonen. Årsagerne til populariteten er flere, lyder det fra selskabet; men at gøre transporten til en del af festoplevelsen kombineret med nem adgang til bestilling nævnes som to vigtige faktorer.

Populære partytaxaer: Kunder vil have fest på taxaturen22.3.2024 06:03:00 CET | Pressemeddelelse

Til kørsel i nattelivet vælger flere og flere en såkaldt partytaxa, der er en taxa med partylys, musikanlæg samt mulighed for at nyde medbragte drikkevarer. Alene i årets første tre måneder er antallet af partytaxaer i Dantaxi, der er Danmarks største taxaselskab, steget med 20%. Selskabets kommercielle direktør forventer 100 partytaxaer klar til festivalsæsonen. Årsagerne til populariteten er flere, lyder det fra selskabet; men at gøre transporten til en del af festoplevelsen kombineret med nem adgang til bestilling nævnes som to vigtige faktorer

Et tilfældigt møde kan ændre alt: Dantaxi efterlyser din bedste taxioplevelse26.9.2023 12:40:38 CEST | Pressemeddelelse

En af efterårets store filmoplevelser i biografen bliver uden tvivl Madeleines Paris, der er instrueret af franskmanden Christian Carion, der tidligere har stået bag den Oscar-nominerede film Joyeux Noël. I Madeleines Paris ringer den 92-årige Madeleine efter en taxi, som skal bringe hende til det alderdomshjem, hvor hun skal flytte hen. Taxichaufføren Charles kører Madeleine forbi de steder i Paris, der har haft betydning for hendes liv. I forbindelse med filmens premiere i danske biografer efterlyser taxiselskabet Dantaxi de bedste og mest specielle taxioplevelser.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye