World Animal Protection Danmark

Barsk tv-stjerne springer ud som blød dyreven

Del

Han “piner” gerne mennesker på TV - men dyr kunne han ikke drømme om at behandle på samme måde.

“Jeg synes ganske enkelt ikke, at vi behandler dyrene anstændigt. Fødevareindustrien er blevet for brutal,” siger Thomas Rathsack, der opfordrer danskerne til at skrive under for markante ændringer af dyrevelfærden i ny video fra World Animal Protection.
“Jeg synes ganske enkelt ikke, at vi behandler dyrene anstændigt. Fødevareindustrien er blevet for brutal,” siger Thomas Rathsack, der opfordrer danskerne til at skrive under for markante ændringer af dyrevelfærden i ny video fra World Animal Protection. Foto: Privatfoto

TV-stjernen Thomas Rathsack, der blandt andet er kendt for at drive deltagere gennem mudder og umenneskelige pinsler på fjernsynet, for at se om de er gjort af det rette stof, lægger ikke skjul på, at han er en dyreven og en blød bamse, når det kommer til dyrenes ve og vel.
“De mennesker der medvirker på TV, gør det frivilligt, og har selv et valg. En fikseret so har intet valg. Så jeg er glad for at være med til at fremme en god sag, og gøre opmærksom på dyrenes situation”, siger den tidligere jægersoldat, forfatter og foredragsholder.

Thomas Rathsack kan lige nu opleves i sjette sæson af ‘Korpset’ på TV2, og har samtidig sagt ja til at give en hånd til Danmarks landbrugsdyr for velgørenhedsorganisationen World Animal Protection.
Det sker i forbindelse med relancering af kampagnen ‘Stop Landmisbruget’ og underskriftsindsamlingen med samme overskift, hvor han sammen med andre kendte danskere forlanger en ny retning for de mange millioner turbokyllinger, fikserede grise og indespærrede køer og kalve i de danske stalde. (Se video i link).

Vi må slå bremsen i


Thomas Rathsack er en stålfast dyreven, og er ikke bange for at ytre sig om dyrevelfærd, og samtidig kritisere det danske industrilandbrug, fordi han mener, at det “er kammet over’:
“Jeg synes ganske enkelt ikke, at vi behandler dyrene anstændigt. Fødevareindustrien er blevet for brutal,” siger Rathsack:
“Jeg har sådan set ikke noget problem med, at vi slår dyr ihjel og spiser dem, men vi bliver nødt til at sikre os, at de har haft et godt liv. Det gælder også de forhold, som dyrene bliver slagtet under. Landbruget er blevet så hyper effektiviseret, at vi bliver nødt til at slå bremsen i.
Måske har det nogle omkostninger for mig at sige det, og måske er det dårligt for business, men det betaler jeg gerne for at medvirke i en god sags tjeneste” siger tv-stjernen, der altid har haft et blødt punkt for dyr. Særligt hunde:

Stoler mere på dyr end mennesker

“Min hund igennem 16 år fandt jeg på gaden i Afghanistan, og jeg har også været med til at smugle andre hunde hjem fra Afghanistan og Irak og enkelte tre-benede fra Egypten, så de kunne få et bedre liv.
Så det er ikke nyt, at jeg bekymrer mig om dyr. Jeg har støttet dyreorganisationer i de sidste mange år. Særligt hunde har jeg et blødt punkt for. Med dyr er der ikke nogen skjulte dagsordener, og deres loyalitet er ubetinget, og når jeg oplever, hvordan verden ser ud og hvordan mennesker behandler hinanden, er det skruen uden ende. Så jeg har faktisk en langt større skepsis over for mine artsfæller end jeg har over for dyrene,” siger Thomas Rathsack.

I den nye video fra World Animal Protection medvirker også skuespiller Mathilde Norholt, cykelrytter Jesper Skibby, skuespiller Maria Erwolter samt skuespiller Simone Lykke.

Fakta om dansk industrilandbrug.

Næsten én million søer bliver brugt som avlsmaskiner og føder hvert år omkring 30 millioner pattegrise.

Næsten 10 millioner pattegrise dør årligt, svarende til 27.655 hver dag.

Søerne er avlet til at føde for store kuld, end de har dievorter til.

Hvert år opdrættes 100 millioner kyllinger.
99 procent er turbokyllinger, der vokser sig ekstremt store på kort tid.

Mange turbokyllinger kan ikke bære deres egen vægt, og kan derfor ikke gå normalt.
Væksten betyder også, at deres organer ikke kan følge med kroppens vækst.

Hvert år ryddes og afbrændes regnskov i Amazonas for at producere sojafoder til danske svin, køer og kyllinger. Det svarer til et areal på størrelse med Sjælland, Lolland og Falster. Det betyder døden for de jaguarer, delfiner, papegøjer, aber og andre vilde dyr, der er afhængige af regnskovene.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

“Jeg synes ganske enkelt ikke, at vi behandler dyrene anstændigt. Fødevareindustrien er blevet for brutal,” siger Thomas Rathsack, der opfordrer danskerne til at skrive under for markante ændringer af dyrevelfærden i ny video fra World Animal Protection.
“Jeg synes ganske enkelt ikke, at vi behandler dyrene anstændigt. Fødevareindustrien er blevet for brutal,” siger Thomas Rathsack, der opfordrer danskerne til at skrive under for markante ændringer af dyrevelfærden i ny video fra World Animal Protection.
Foto: Privatfoto
Download

Links

Om World Animal Protection Danmark

World Animal Protection er en global organisation, der kæmper for dyrene. Vi har indsatser i omkring 50 lande og kontorer 12 forskellige steder i verden. Året rundt arbejder vi fokuseret sammen med forskere, medier, lokalbefolkninger, regeringer og andre organisationer. Globalt, regionalt og lokalt.

Vores mål er en bedre verden. For alle.

Følg pressemeddelelser fra World Animal Protection Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra World Animal Protection Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye