Udenrigsministeriet

Lars Løkke Rasmussen mødes med NATO’s udenrigsministre om Ukraine og vejen frem mod NATO-topmødet i Washington DC

Del

Lars Løkke Rasmussen er i dag i Bruxelles for at mødes med NATO’s udenrigsministre. Fortsat støtte til Ukraine og svensk medlemskab af Alliancen er øverst på dagsordenen.

Den anspændte sikkerhedssituation på Vestbalkan vil også blive drøftet på mødet. NATO’s udenrigsministre skal desuden diskutere vejen frem mod det næste NATO-topmøde til sommer. Her vil Alliancens 75-års jubilæum blive markeret ved et stort anlagt topmøde i Washington DC.

Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen udtaler:
”Jeg ser frem til et vigtigt møde med NATO’s udenrigsministre i Bruxelles de næste dage, hvor fortsat opbakning og langtidssikring af støtten til Ukraine samt svensk medlemskab af Alliancen bliver mine vigtigste budskaber.

Vi skal mange år tilbage for at finde en lige så udfordret sikkerhedssituation i europæisk historie, som den vi står i lige nu. Ruslands krig i Ukraine fortsætter på 21. måned, og der er fornyede spændinger på Vestbalkan. Et stærkt og sammentømret NATO er derfor vigtigere for Danmarks sikkerhed end nogensinde.”

Ukraines udenrigsminister Dmytro Kuleba vil deltage under dele af mødet. Han skal blandt andet mødes med NATO’s udenrigsministre i det NATO-Ukraine Råd, som der var enighed om at oprette på det seneste topmøde i juli. Rådet er en udvidelse af partnerskabet mellem NATO og Ukraine, hvor man på lige fod kan drøfte emner af fælles sikkerhedsmæssig interesse.


For yderligere kontakt: Pressechef for udenrigsministeren Victor Boysen // +45 20 18 95 93 // vicboy@um.dk

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye