Stiftelsen Georg Stages Minde

Et år mere med dobbelttogt til Georg Stage

Del

Klokken 10.30 i dag præsenterede Nikolai Vammen en finanslovsaftale for 2024, som er indgået mellem ikke mindre end 11 partier. Et af punkterne på dagsordenen er en et-årig bevilling til Skoleskibet Georg Stage, så skibet også i 2024 kan sejle to togter.

Søsikkerhedsøvelse
Søsikkerhedsøvelse Theis Emil Christoffersen

På Georg Stage er vi både glade og lettede. Det er en enormt god nyhed, at vi kan uddanne flere unge mennesker til Det Blå Danmark og den grønne omstilling. Der er masser af elever, som ønsker uddannelsen og masser af arbejde til dem, når de er færdige. Vi løfter unge fra at være uden for arbejdsmarkedet til at være inde på arbejdsmarkedet – og det er dejligt, at der er bred opbakning fra det politiske Danmark til det arbejde.

Der er dog to dråber malurt i bægeret. 

Den ene er, at vi kan konstatere, at der ikke i år er fundet penge til at vores søsterskib Skoleskibet Danmark. Det er en skam for i øjeblikket er skoleskibene den nemmeste måde at rekruttere arbejdskraft til den grønne omstilling. Vi håber, at det i fremtiden gøres muligt at bruge begge skibe optimalt og vil opfordre Regering og Folketing til at hjælpe med det.

Den anden er, at bevillingen kun rækker til et år mere. Der er intet som tyder på, at behovet for arbejdskraft forsvinder i løbet af næste år. Der er heller ikke noget, som tyder på, at der kommer færre ansøgere i løbet af det næste år. Det vil derfor være smartere at lave en permanent bevilling, som kunne reguleres, hvis forholdene forandrer sig.

Vi glæder os over, at vi nu får mulighed for at sejle to togter i 2024. Nu vil vi omgående tage kontakt til vore forbindelser i det politiske med henblik på at sikre en permanent bevilling fra 2025 og forudsigelige, sikre arbejdsvilkår for skoleskibene i Danmark.

Læs mere om vores kampagne for dobbelttogt på www.georgstage.dk/dobbelttogt.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Søsikkerhedsundervisning
Søsikkerhedsundervisning
Download
Georg Stage på vej til Aarhus
Georg Stage på vej til Aarhus
Download
Georg Stage i havn
Georg Stage i havn
Download

Links

Om Stiftelsen Georg Stages Minde

Georg Stage er verdens ældste, sejlende søfartsskole og et forbillede for mange andre skibe. Skolen uddanner unge til Det Blå Danmark. 

Følg pressemeddelelser fra Stiftelsen Georg Stages Minde

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Stiftelsen Georg Stages Minde

Skru hænderne ordentlig på og boost selvtilliden: et blik på Georg Stages værkstedsskole22.3.2024 07:30:00 CET | Pressemeddelelse

Eleverne har så småt fundet sig til rette ombord på Skoleskibet Georg Stage. De er blevet komfortable med hængekøjen, måske endda overkommet den værste separations-angst fra mobilen. Skibet ligger forsat til kaj på Nyholm imens eleverne gør sig bekendt med tovenderne, at gå i riggen og nu også: værkstedsskolen. Men hvad er skoleskibets værkstedsskole, og hvad skal eleverne bruge det til?

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye