Stiftelsen Georg Stages Minde

Kom om bord på Georg Stage i København

Del

Skoleskibet Georg Stage besøger hvert år mange danske havne, hvor man kan komme om bord på skibet og hvor man kan høre om mulighederne for en karriere til søs. Normalt springer skibet sin egen hjemhavn over, men ikke i år. Mandag 13. november er der mulighed for at besøge skibet i sin hjemhavn, København.

13. november 2023 er der åbent for besøgende på Skoleskibet Georg Stage.

Skoleskibet er verdens ældste sejlende søfartsskole og har siden 1882 uddannet unge til et liv på søen. Det gør vi stadig og med ret stor succes - af vore 126 årlige elever er 99,9% i arbejde eller uddannelse knap to år efter uddannelsen. Det er tæt ved verdensrekord.

En karriere til søs er noget som mange mennesker tror noget om. Der er sikkert både sydhavsøer, pirater og en fornemmelse af en døende branche for danskere i mange hoveder. Alle tingene er nogenlunde lige forkert, men hvis man kommer på skibet 13/11, så kan man høre om en branche med lange hjemmeperioder, høj løn og masser af muligheder for at passe ind på en arbejdsplads - og for at komme videre i karrieren, hvis man skulle ønske det.

Arrangementet er delt i to dele. Mellem kl. 12 og 14 er arrangement for særligt interesserede (UU-vejledere, undervisere, pædagoger, jobcentermedarbejdere, unge der overvejer en maritim uddannelse og deres pårørende). Pladserne gives efter først til mølle-princippet. Her vil der være rundvisning og vejledning til deltagerne. Arrangementet kræver særlig tilmelding (https://georgstage.nemtilmeld.dk/27/)

Mellem kl. 18 og 20 er der åbent skib. Til den del af arrangementet er alle velkomne. Man kan møde de elever, som næsten er færdige med deres uddannelse og se det smukke skib, som vi i øjeblikket er ved at rigge ned til vinteren. Tilmelding er ikke nødvendig. Bare mød op.

Begge arrangementer foregår på skibets normale Kajplads på Nyholm. Offentlig transport 2A mod Refshaleøen og stå af ved "Fabriksmestervej". Kører man i bil, så er der parkeringspladser ved Operaen. 

Mange har sikkert hørt, at Georg Stage fra 2024 står til at gå fra at sejle to togter om året til kun at måtte sejle et togt. Vi kæmper som gale for at overbevise Regering og Folketing, at det er en rasende dum beslutning (se argumenterne på https://georgstage.dk/dobbelttogt-til-georg-stage/). Derfor er journalister og politikere naturligvis særligt velkomne.

Nøgleord

Kontakter

Vedhæftede filer

Links

Om Stiftelsen Georg Stages Minde

Georg Stage er verdens ældste, sejlende søfartsskole og et forbillede for mange andre skibe. Skolen uddanner unge til Det Blå Danmark. 

Følg pressemeddelelser fra Stiftelsen Georg Stages Minde

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Stiftelsen Georg Stages Minde

Skru hænderne ordentlig på og boost selvtilliden: et blik på Georg Stages værkstedsskole22.3.2024 07:30:00 CET | Pressemeddelelse

Eleverne har så småt fundet sig til rette ombord på Skoleskibet Georg Stage. De er blevet komfortable med hængekøjen, måske endda overkommet den værste separations-angst fra mobilen. Skibet ligger forsat til kaj på Nyholm imens eleverne gør sig bekendt med tovenderne, at gå i riggen og nu også: værkstedsskolen. Men hvad er skoleskibets værkstedsskole, og hvad skal eleverne bruge det til?

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye