DOF BirdLife

DOF BirdLife glæder sig over nye anbefalinger fra Biodiversitetsrådet

Del

Der er fyldt med guldkorn til regeringen i Biodiversitetsrådets nye årsrapport, mener DOF BirdLife.

Der er håb for, at vi kan vende tabet af biodiversitet, hvis regeringen følger anbefalingerne fra Biodiversitetsrådets årsrapport, der netop er præsenteret i dag.

Det drejer sig ikke mindst om anbefalingerne til en kommende biodiversitetslov og konkrete mål om beskyttelse og genopretning af naturen i Danmark.

DOF BirdLife glæder sig særligt over, at Biodiversitetsrådet deler foreningens holdning til aktiviteter i strengt beskyttet natur, siger Hans Meltofte, der er DOF BirdLifes medlem af Dialogforum for Biodiversitet.

- Strengt beskyttet natur bliver den mest vidtgående beskyttelse, naturen kan få. En beskyttelse som ingen dele af den danske natur har nydt hidtil. Derfor er vi i DOF BirdLife helt enige med Biodiversitetsrådet i, at jagt og fiskeri selvfølgelig ikke hører til i de områder, hvor naturen skal have den allerbedste beskyttelse til gavn for vores mest sårbare arter. Det er vi selvfølgelig meget glade for, siger Hans Meltofte.

I forlængelse heraf mener DOF BirdLife ligesom andre grønne organisationer i Det Grønne Kontaktudvalg, at der tillige bør etableres refugier for særligt følsomme ynglefugle indenfor de strengt beskyttede områder, hvor adgang ikke er tilladt i dele af eller hele året, så for eksempel den sky sorte stork får en chance for at vende tilbage som dansk ynglefugl.

DOF BirdLife har sammen med 18 grønne organisationer udsendt en fælles reaktion på Biodiversitetsrådets årsrapport. Læs hele reaktionen her.

Kontakter

Hans MeltofteFormand for Naturpolitisk UdvalgDansk Ornitologisk Forening (DOF) / BirdLife Danmark

Tlf:29 88 92 78

Om Dansk Ornitologisk Forening

Dansk Ornitologisk Forening (DOF)/BirdLife Danmark er en forening for fugleinteresserede og fuglebeskyttelse. DOF BirdLife arbejder for at fremme kendskabet og interessen for vilde fugle og naturbeskyttelse. Med hjælp fra mere end 2000 ornitologer overvåger DOF sjældne og truede fugle i Danmark og det danske fugleliv generelt. Foreningen har omkring 18.000 medlemmer, fordelt på 13 lokalafdelinger over hele Danmark. DOF er dansk partner i BirdLife International, et globalt netværk af fugle- og naturbeskyttelsesorganisationer. DOF arbejder internationalt med at redde fuglearter, bevare og beskytte levesteder og skabe gode levevilkår for mennesker.

Følg pressemeddelelser fra DOF BirdLife

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DOF BirdLife

Nu blændes der op for direkte tv fra havørnenes familieliv14.1.2025 06:30:00 CET | Pressemeddelelse

Midt i januar er der premiere på 2025-udgaven af DOF BirdLifes ØrneTV, der har Nordeuropas største rovfugle i hovedrollerne. Havørneparret ved Hyllekrog på Lolland har bygget til på deres foretrukne rede, hvor et webkamera døgnet rundt vil sende live fra ørnenes liv. DOF BirdLifes Projekt Ørn har i år lavet en helgardering med to webkameraer, så der kan komme billeder uanset hvilken rede ørnene vælger til deres familieliv.

Danske haveejere rapporterer om færre småfugle6.12.2024 06:30:00 CET | Pressemeddelelse

DOF BirdLife har de seneste måneder fået op imod 30 daglige henvendelser fra haveejere og fugleinteresserede, der fortæller om nedgang i antallet af fuglearter på foderbræt og i haver. DOF BirdLifes såkaldte spontantællinger af de almindelige danske fugle bekræfter en nedadgående tendens. Det er ganske vist, at der er færre skovspurve, blåmejser og bogfinker i Danmark i 2024 sammenlignet med sidste år.

EU vil bane vejen for industrifiskeri efter tobis til skade for truede havfugle2.12.2024 13:52:35 CET | Pressemeddelelse

Rider, lunder, lomvier og alke i fuglekolonier omkring Nordsøen har de senere år været i dramatisk tilbagegang, fordi de mangler føde i skikkelse af stimefisken tobis. Nu vil Europa-Kommissionen forsøge at tvinge Storbritannien til at genindføre det industrifiskeri efter tobis, som har medvirket til ødelæggelse af Nordsøens økosystem og sendt havfugle på katastrofekurs

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye