Røde Kors

Få hjælp af chatbotten ’Omtænkeren’ til at give genbrug i julegave

Del

Træt af ønskelister, der nærmere er bestillingslister på julegaver? Og savner du at kunne give gaver, der er valgt med omhu og omtanke? Nu kan du få hjælp fra Omtænkeren, som er Røde Kors Genbrugs nye digitale hjælper, når du skal have inspiration til julegaveindkøbene

Der er masser af gode julegavefund at gøre i en genbrugsbutik.
Der er masser af gode julegavefund at gøre i en genbrugsbutik. Foto: Nivikka Andersen/Røde Kors

Dén og dén farve, i den størrelse – fås i denne butik. Genkendeligt? Ønsker til jul ligner efterhånden mere konkrete bestillinger med direkte links til tøj, smykker, telefoner og ting til hjemmet end at efterlade rum til fortolkning, hvor gavegiveren selv kan finde og udvælge en passende gave i en bestemt kategori. Det betyder, at det, der kan gøre en gave til noget ganske særligt, nemlig at der er brugt tid og omhu på at finde og vælge den, ikke længere er til stede. Og det kan få magien til at gå fløjten i gaveudvekslingen.  

Hos Røde Kors Genbrug vil genbrugschef Tina Donnerborg have omtanke og personlighed tilbage i gaverne, og hun opfordrer til, at man giver mindst én genbrugsgave i år.  

”Undersøgelser viser, at mange gerne vil have genbrugsgaver, og mange gerne giver genbrug. Det gavner klimaet, pengepungen, går imod overforbruget, og så viser genbrugsgaver tydeligt, at der er brugt tid og omtanke på at udvælge gaven”, siger Tina Donnerborg.  

Find genbrugsgaven, de ikke anede, de ønskede sig 
Men det kan være svært at vide, hvad man skal give, da man sjældent på forhånd ved, hvad man kan finde brugt. Derfor kan man nu søge hjælp hos Røde Kors Genbrugs nye chatbot, Omtænkeren. Den hjælper med idéer til alternativer til nogle af de bestillinger, der kan stå på julens ønskelister. 

På Omtænkeren taster man først fornavn og alder ind på personen, man vil finde en gave til, hvorefter man skriver nogle gaveønsker ind fra vedkommende, fx høretelefoner, kokkekniv eller silkebluse. 

Omtænkeren kommer så med et par alternative gaveforslag inden for samme kategori – forslag, som man kan give i stedet for, og som man sandsynligvis kan finde i en Røde Kors Butik. 

”Vi skal tilbage til, at det er tanken, der tæller – især omtanken. Det med at finde den rette gave til dem, du holder af. Så kan det godt være, at det ikke er de helt specifikke vinglas, vedkommende oprindeligt ønskede sig, men i stedet en unik karaffel, fundet i den lokale genbrugsbutik. Det er en god og givende gestus på flere planer”, siger Tina Donnerborg, der godt ved, at der kan være en barriere i forhold til at give genbrug i gave. Men den skal man blot tage som en udfordring, opfordrer hun. 

”Nogle af forslagene, som Omtænkeren kommer med, kan sikkert være lidt spøjse, men det i sig selv viser, at der med genbrug er mulighed for at tænke lidt skæve tanker og gøre nogle helt unikke og personlige fund, som kan gøre glæde”. 

Det er ChatGPT, der er motoren bag Omtænkeren, som Røde Kors har lavet i samarbejde med det kreative bureau Nørgaard Mikkelsen. 

Find Omtænkeren her 

Kontakter

Røde Kors pressetelefonrodekors.dk/presse

Tlf:3529 9699

Links

Om Røde Kors

Røde Kors er altid til stede

Hver dag redder vi liv og ruster mennesker til at klare sig gennem kriser og katastrofer. Vi skaber fællesskaber og støtter samfundets sårbare til et bedre liv, og i kriser er vi en del af det nationale beredskab i Danmark.

192 lande er med Genevekonventionen blevet enige om at have Røde Kors som fælles hjælpeorganisation. Vi hjælper mennesker på begge sider af konflikten og i de fjerneste egne af verden. Uden hensyn til nationalitet, religion eller politiske holdninger.

Vi er verdens største humanitære organisation med omkring 12 millioner frivillige over hele verden. Vi er en bevægelse for medmenneskelighed i verden, i lokalsamfundet og dér, hvor du bor.

Følg pressemeddelelser fra Røde Kors

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Røde Kors

Farveskift hos Røde Kors Genbrug: Fremover skal du aflevere dit genbrugstøj i en rød container i stedet for en blå4.7.2024 10:55:01 CEST | Pressemeddelelse

I løbet af foråret er der dukket nye Røde Kors-genbrugscontainere op. Og de nye containere, hvor du fremover kan aflevere dit aflagte genbrugstøj, matcher organisationens navn noget bedre end de forrige: De er nemlig helt røde og lyser godt op i gadebilledet på Strandvejen i Frederiksværk. Årsagen til farveskiftet er meget ligetil. Det fortæller chef for Røde Kors Genbrug, Tina Donnerborg: "Når nu vi hedder Røde Kors, så skal vores containere også være røde. Vi bruger anledningen de steder, hvor de blå containere alligevel har skullet erstattes af nye, og så har det været oplagt at skifte farven også", siger Tina Donnerborg. Indtil videre er de nye røde genbrugscontainere stillet op fire steder i landet, herunder i Frederiksværk. De nye røde genbrugscontainerne vil løbende afløse de tidligere blå containere fra Røde Kors over hele landet, efterhånden som disse bliver ’slidt op’.

Farveskift hos Røde Kors Genbrug: Fremover skal du aflevere dit genbrugstøj i en rød container i stedet for en blå4.7.2024 10:51:59 CEST | Pressemeddelelse

I løbet af foråret er der dukket nye Røde Kors-genbrugscontainere op. Og de nye containere, hvor du fremover kan aflevere dit aflagte genbrugstøj, matcher organisationens navn noget bedre end de forrige: De er nemlig helt røde og lyser godt op i gadebilledet på Slotsgade i Hillerød. Årsagen til farveskiftet er meget ligetil. Det fortæller chef for Røde Kors Genbrug, Tina Donnerborg: "Når nu vi hedder Røde Kors, så skal vores containere også være røde. Vi bruger anledningen de steder, hvor de blå containere alligevel har skullet erstattes af nye, og så har det været oplagt at skifte farven også", siger Tina Donnerborg. Indtil videre er de nye røde genbrugscontainere stillet op fire steder i landet, herunder i Hillerød. De nye røde genbrugscontainerne vil løbende afløse de tidligere blå containere fra Røde Kors over hele landet, efterhånden som disse bliver ’slidt op’.

Farveskift hos Røde Kors Genbrug: Fremover skal du aflevere dit genbrugstøj i en rød container i stedet for en blå4.7.2024 10:26:49 CEST | Pressemeddelelse

I løbet af foråret er der dukket nye Røde Kors-genbrugscontainere op. Og de nye containere, hvor du fremover kan aflevere dit aflagte genbrugstøj, matcher organisationens navn noget bedre end de forrige: De er nemlig helt røde og lyser godt op i gadebilledet på Østergade i Rødekors. Årsagen til farveskiftet er meget ligetil. Det fortæller chef for Røde Kors Genbrug, Tina Donnerborg: "Når nu vi hedder Røde Kors, så skal vores containere også være røde. Vi bruger anledningen de steder, hvor de blå containere alligevel har skullet erstattes af nye, og så har det været oplagt at skifte farven også", siger Tina Donnerborg. Indtil videre er de nye røde genbrugscontainere stillet op fire steder i landet, herunder i Rødekro. De nye røde genbrugscontainerne vil løbende afløse de tidligere blå containere fra Røde Kors over hele landet, efterhånden som disse bliver ’slidt op’.

Farveskift hos Røde Kors Genbrug: Fremover skal du aflevere dit genbrugstøj i en rød container i stedet for en blå4.7.2024 10:11:28 CEST | Pressemeddelelse

I løbet af foråret er der dukket nye Røde Kors-genbrugscontainere op. Og de nye containere, hvor du fremover kan aflevere dit aflagte genbrugstøj, matcher organisationens navn noget bedre end de forrige: De er nemlig helt røde og lyser godt op i gadebilledet ved Store Torv i Farsø. Årsagen til farveskiftet er meget ligetil. Det fortæller chef for Røde Kors Genbrug, Tina Donnerborg: "Når nu vi hedder Røde Kors, så skal vores containere også være røde. Vi bruger anledningen de steder, hvor de blå containere alligevel har skullet erstattes af nye, og så har det været oplagt at skifte farven også", siger Tina Donnerborg. Indtil videre er de nye røde genbrugscontainere stillet op fire steder i landet, herunder i Farsø. De nye røde genbrugscontainerne vil løbende afløse de tidligere blå containere fra Røde Kors over hele landet, efterhånden som disse bliver ’slidt op’.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye