Fad & Foredrag: Droner i krig på fremtidens kampplads
Krigen i Ukraine har for alvor vist, hvordan droner har forandret den militære kampplads for altid. Dette Fad & Foredrag på Krigsmuseet dykker ned i, hvad de intelligente, fjernstyrede våben betyder for nutidens og fremtidens krige.
Store droner, små droner, droner i sværme og dronebilleder på sociale medier: Med løfter om risikofrihed, overblik og kirurgisk præcision har fortællingen om dronen været en game-changer siden krigen mod terror og fået fornyet styrke på begge sider af frontlinjen i Ukraine.
Men hvad er det, der gør dronen så speciel i forhold til andre våben- og overvågningssystemer? Hvor nyskabende og revolutionerede er droneteknologien egentlig?
Hvad betyder dronetruslen for Danmark? Hvilken effekt vil udbredelsen af droner få i fremtiden? Og hvad vil udviklingen af kunstig intelligens og autonome systemer betyde for fremtidens konflikter?
Få svarene og måske endnu flere spørgsmål til dette foredrag om dronernes effekt på nutidens og fremtidens kampplads, når droneekspert Andreas Graae besøger Krigsmuseet. Han er adjunkt og ph.d. ved Forsvarsakademiet og har beskæftiget sig indgående med droner og er blandt andet forfatter til bogen: ’Drone imaginaries – The power of remote vision’.
Billetten inkluderer en kold øl for gæster over 18 år og en vand til gæster under 18 år.
Billetten giver også gratis adgang til Krigsmuseets øvrige udstillinger fra kl. 16 samme dag
FAD & FOREDRAG er Krigsmuseet fyraftenskoncept, hvor krigsaficionados og historietørstige får serveret en kold øl og et lunefuldt foredrag efter museets lukketid.
Praktisk info:
Dato: 14. december
Tid: 17-19
Sted: Krigsmuseet, Tøjhusgade 3, 1220 København K
Pris: DKK 150
Nøgleord
Kontakter
Julie LorenzenKommunikationsansvarligNationalmuseet, Krigsmuseet
Tlf:41206042Julie.Lorenzen@natmus.dkOm Krigsmuseet
På Krigsmuseet kommer du tæt på Danmarks krige og krigshistorie.I vores udstillinger kan du rejse med en ung dansk soldat til det krigshærgede Afghanistan, gå på opdagelse blandt modellerne af historiske krigsskibe fra den danske flåde, udforske historierne om 21 danske krige de seneste 500 år og se nærmere på vores skatkammer, der rummer enestående krigsklenodier fra hele verden.
Følg pressemeddelelser fra Krigsmuseet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Krigsmuseet
Krigsmuseet udbyder nye, krigshistoriske foredrag i foråret6.1.2025 16:19:59 CET | Pressemeddelelse
Forårets program for foredragsrækken Fad & Foredrag på Krigsmuseet er nu klar – det byder på alt fra russisk hybridkrig til danskere, der kæmpede på den forkerte side under 2. Verdenskrig.
I dag åbner ny spotudstilling om droner på Krigsmuseet19.11.2024 14:39:58 CET | Pressemeddelelse
Udstillingen ’Gamechanger? Droner i krig’ sætter spot på, hvordan droner bruges i krige i dag – og hvordan de vil påvirke fremtidens slagmark. Har droner allerede fundamentalt ændret måden, vi går i krig på? Den nye udstilling åbner 19. november på Krigsmuseet.
Ny spotudstilling: Har droner ændret måden, vi fører krig på?28.10.2024 14:43:40 CET | Pressemeddelelse
Hvad betyder droner for nutidens krige? Og hvordan vil dronerne påvirke fremtidens slagmark? Det og meget mere giver Krigsmuseets nye spotudstilling ’Gamechanger? Droner i krig’ svar på. Udstillingen åbner 19. november.
Efterårsferie på Krigsmuseet: Bliv rekrut for en dag25.9.2024 13:41:20 CEST | Pressemeddelelse
I efterårsferien bliver Krigsmuseet forvandlet til træningsbane for nye rekrutter – her er aktiviteter for hele familien, der har lyst til en aktiv oplevelse sammen.
Krigsmuseet inviterer til nye, krigshistoriske foredrag i efteråret12.8.2024 13:22:24 CEST | Pressemeddelelse
Efterårets program for foredragsrækken Fad & Foredrag på Krigsmuseet byder på alt fra indblik i snigskyttens verden til historien om, dengang danske sørøvere forsvarede Christiansø mod briterne.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum