Krigsmuseet

Fad & Foredrag: Droner i krig på fremtidens kampplads

Del

Krigen i Ukraine har for alvor vist, hvordan droner har forandret den militære kampplads for altid. Dette Fad & Foredrag på Krigsmuseet dykker ned i, hvad de intelligente, fjernstyrede våben betyder for nutidens og fremtidens krige.

Foto: Forsvarsgalleriet - Frederikke Frederiksen, Forsvarskommandoen
Foto: Forsvarsgalleriet - Frederikke Frederiksen, Forsvarskommandoen

Store droner, små droner, droner i sværme og dronebilleder på sociale medier: Med løfter om risikofrihed, overblik og kirurgisk præcision har fortællingen om dronen været en game-changer siden krigen mod terror og fået fornyet styrke på begge sider af frontlinjen i Ukraine.

Men hvad er det, der gør dronen så speciel i forhold til andre våben- og overvågningssystemer? Hvor nyskabende og revolutionerede er droneteknologien egentlig?

Hvad betyder dronetruslen for Danmark? Hvilken effekt vil udbredelsen af droner få i fremtiden? Og hvad vil udviklingen af kunstig intelligens og autonome systemer betyde for fremtidens konflikter?

Få svarene og måske endnu flere spørgsmål til dette foredrag om dronernes effekt på nutidens og fremtidens kampplads, når droneekspert Andreas Graae besøger Krigsmuseet. Han er adjunkt og ph.d. ved Forsvarsakademiet og har beskæftiget sig indgående med droner og er blandt andet forfatter til bogen: ’Drone imaginaries – The power of remote vision’.

Billetten inkluderer en kold øl for gæster over 18 år og en vand til gæster under 18 år.

Billetten giver også gratis adgang til Krigsmuseets øvrige udstillinger fra kl. 16 samme dag

FAD & FOREDRAG er Krigsmuseet fyraftenskoncept, hvor krigsaficionados og historietørstige får serveret en kold øl og et lunefuldt foredrag efter museets lukketid.

Praktisk info:
Dato: 14. december
Tid: 17-19
Sted: Krigsmuseet, Tøjhusgade 3, 1220 København K
Pris: DKK 150

Nøgleord

Kontakter

Om Krigsmuseet

På Krigsmuseet kommer du tæt på Danmarks krige og krigshistorie.I vores udstillinger kan du rejse med en ung dansk soldat til det krigshærgede Afghanistan, gå på opdagelse blandt modellerne af historiske krigsskibe fra den danske flåde, udforske historierne om 21 danske krige de seneste 500 år og se nærmere på vores skatkammer, der rummer enestående krigsklenodier fra hele verden.

Følg pressemeddelelser fra Krigsmuseet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Krigsmuseet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye