Djøf

Djøfs ekspertpanel: ESG fylder markant mere i dansk erhvervsliv - og konkurrencen på bæredygtighed vil kun stige

Del

Samfundsansvar og bæredygtighed er på kun fem år blevet afgørende i erhvervslivet. Omverdenen forventer, at erhvervslivet tager medansvar for at give en bedre verden videre til de kommende generationer ved at understøtte den bæredygtige omstilling – både i forhold til klima, miljø, mennesker og samfund.

Forperson for Djøfs ESG-panel, Gry Möger Poulsen og formand for Djøf Privat, Anne Waagstein
Forperson for Djøfs ESG-panel, Gry Möger Poulsen og formand for Djøf Privat, Anne Waagstein

Det er hovedbudskabet fra Djøfs uafhængige ESG-panel med 51 eksperter, der har taget temperaturen på erhvervslivets udfordringer og muligheder i den bæredygtige omstilling. Panelet vurderer, at samfundsansvar spiller en større rolle i erhvervslivets strategiske beslutninger. Panelet vurderer også, at der er potentiale for at integrere ESG endnu mere i virksomhedernes forretningsstrategi. Forperson for Djøfs ESG-panel, Gry Möger Poulsen udtaler:

"Vores undersøgelse viser, at virksomhederne har øget deres fokus på bæredygtighed over de sidste fem år. Der bruges flere ressourcer på ESG og dagsordenen spiller en større rolle, når strategiske beslutninger skal træffes."

Panelet vurderer, at erhvervslivets motivation for at arbejde med ESG især drives af politisk regulering og af investorerne. Desuden konstaterer panelet, at erhvervslivet står overfor en stor ny opgave med at implementere de nye EU-regler om ESG-rapportering:

"Med de nye krav til transparens og data indenfor bæredygtighed vil konkurrencen på ESG-performance blive højere. Barren bliver hævet, og det vil forhåbentligt skabe både nye forretningsmuligheder og positive resultater for bæredygtighed," siger Gry Möger Poulsen. 

Panelet vurderer, at selvom virksomhederne bidrager positivt til omstillingen til mere bæredygtighed, er de ikke i mål. ESG skal forankres i topledelsen, siger Anne Waagstein, der er formand for Djøf Privat og medlem af Djøfs ESG-panel:

"Arbejdet med ESG skal fylde endnu mere på direktionsgangen og i bestyrelseslokalet, så det bliver en bærende del af virksomhedernes strategi. ESG skal ikke reduceres til en rituel rapporteringsøvelse, men gribes som en mulighed for at skabe forretning for virksomheden og værdi for samfundet."

Ifølge panelet bruger erhvervslivet i dag flest ressourcer på E’et, miljø og klima.

"Som formand for de privatansatte medlemmer i Djøf er jeg optaget af S’et og af, hvordan vi sikrer socialt ansvarlige virksomheder og bæredygtige arbejdspladser. Vi skal have S og G med, så virksomhederne tager ansvar for både samfund og medarbejdere. Det bæredygtige og det finansielle aspekt går hånd i hånd og forstærker hinanden," siger Anne Waagstein, formand for Djøf Privat. 

Djøfs uafhængige ESG-panel består af 51 eksperter fra private virksomheder, interesseorganisationer, tænketanke og universiteter. Læs om analysen og Djøfs ESG-panel hér.

For yderligere kommentarer fra Gry Möger Poulsen og Anne Waagstein, kontakt mediechef Helle Slejborg på hsl@djoef.dk eller 29 73 47 43.

Djøf Privat varetager interesser for 31.000 privatansatte medlemmer med og uden lederansvar samt selvstændige. Djøf har over 108.000 medlemmer med en bred vifte af fagligheder inden for samfundsvidenskab, jura og erhvervsøkonomi, der på forskellig vis understøtter den bæredygtige omstilling i privat og offentlig sektor.

Nøgleord

Om Djøf

Djøf er faglig organisation for jurister og jurastuderende samt erhvervsøkonomiske og samfundsvidenskabelige kandidater og studerende. Vi repræsenterer 107.000 medlemmer, der arbejder på alle niveauer i det private og det offentlige i Danmark og udlandet. Mange arbejder med analyse, strategi, økonomi, jura, udvikling og kommunikation. En stor del er ledere, og endnu flere ønsker at blive det.

Som fagforening arbejder vi for at optimere medlemmernes arbejdsliv ved at sikre ordentlige løn- og arbejdsvilkår og give inspiration til karrierevalg, faglig udvikling, netværk og nye muligheder. Som medlemmer bruger vi hinanden til at blive bedre og skaber et solidt grundlag for at træffe vigtige beslutninger i vores arbejdsliv og studieliv. Sammen arbejder vi for at udvikle samfundet til gavn for alles bedste.

Følg pressemeddelelser fra Djøf

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Djøf

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye