Københavns Professionshøjskole

Ny rektor på Københavns Professionshøjskole

Del

Den nye rektor på KP bliver Anne Vang Rasmussen. Hun kommer fra en stilling som direktør i Ballerup Kommune med ansvar for børne- og kulturområdet og skal være med til at udvikle KP og styrke professionsuddannelsernes relevans i samfundet

Anne Vang Rasmussen, kommende rektor på Københavns Professionshøjskole
Anne Vang Rasmussen, kommende rektor på Københavns Professionshøjskole Pressefoto

De 21.000 studerende og 1.800 ansatte på Københavns Professionshøjskole har fået en ny rektor. Valget er faldet på Anne Vang Rasmussen, der tiltræder stillingen som rektor den 1. januar 2024.

Anne Vang Rasmussen kommer fra en stilling som direktør for børne- og kulturområdet i Ballerup Kommune. Hun har tidligere været direktør på uddannelsesinstitutionen Niels Brock, børne- og ungeborgmester i Københavns Kommune og bestridt mange forskellige bestyrelsesposter. Bl.a. har hun været formand for Børne- og Kulturchefforeningen.

Anne har stor erfaring med ledelse af store driftsorganisationer, viden om uddannelse samt erfaring med at deltage i og påvirke den politiske debat. Det er den helt rigtige kombination, der sammen med hendes personlige kompetencer gør hende til den rigtige rektor for Københavns Professionshøjskole”, siger bestyrelsesformand Jesper Fisker.

Børn, unge og uddannelse og politik har altså været den røde tråd igennem Anne Vang Rasmussens arbejdsliv – men også i hendes opvækst, hvor forældrene var henholdsvis rektor for UC Syd og seminarielektor. Nu tager Anne Vang Rasmussen så selv skridtet ind i professionshøjskolesektoren ved at stille sig i spidsen for fremtidens lærere, pædagoger, sygeplejersker og alle de andre vigtige professioner på KP.

”Stillingen som rektor på KP er helt unik, og jeg glæder mig voldsomt til at komme i gang. Skoler, daginstitutioner, sygehuse, jobcentre og andre vigtige samfundsinstitutioner har mere end nogensinde brug for dygtige professionelle – ikke mindst her i hovedstadsregionen. Vi skal have endnu flere unge til at vælge vigtige og spændende uddannelser, hvor de er til gavn for alle danskere og gør en forskel i virkeligheden”, fortæller Anne Vang Rasmussen.

”KP har over de seneste år etableret sig som et fyrtårn inden for velfærdsområdet, og jeg glæder mig til at styrke den position yderligere, men også at flytte KP i nye retninger. Og så ser jeg frem til at møde de dygtige ansatte og studerende og lære dem at kende”.

Anne Vang Rasmussen tiltræder som rektor den 1. januar 2024, hvor hun afløser Stefan Hermann, der efter 15 år som rektor fik nyt job som direktør for LIFE-Fonden.

Fakta om Anne Vang Rasmussen

Født den 26. oktober 1983. Bosat i Ballerup, gift og har to børn

Uddannelse   

2015: MBA fra Niels Brock/Middlesex University
2009: Cand.scient.pol. fra Københavns Universitet
2003: Matematisk student fra Nørre Gymnasium

Arbejdsliv

2015- i dag: Direktør i Ballerup Kommune med ansvar for børne- og kulturområdet
2013-2015: Direktør på Niels Brock
2009-2013: Børne- og Ungdomsborgmester i Københavns Kommune
2005-2009: Politisk ordfører for Socialdemokraterne i Københavns Borgerrepræsentation

Bestyrelsesarbejde

2020- i dag: Medlem af Udbetaling Danmarks bestyrelse
2016- i dag: Medlem af Ph.d. -rådet for uddannelsesforskning
2015- i dag: Medlem af KKR’s embedsmandsudvalg på socialområdet og den specialiserede undervisning
2018-2020: Formand for Børne- og Kulturchefforeningen
2015-2019: Medlem af bestyrelsen i Ungdommens Uddannelsesvejledning Vestegnen
2009-2013: Formand for Skoletjenesten i Københavns Kommune.

For yderligere oplysninger:

Jesper Fisker, bestyrelsesformand, Københavns Professionshøjskole, tlf.: 25161207

Anne Vang Rasmussen, tiltrædende rektor, Københavns Professionshøjskole, tlf.: 20691393

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Anne Vang Rasmussen, kommende rektor på Københavns Professionshøjskole
Anne Vang Rasmussen, kommende rektor på Københavns Professionshøjskole
Download
Jesper Fisker, bestyrelsesformand for Københavns Professionshøjskole
Jesper Fisker, bestyrelsesformand for Københavns Professionshøjskole
Download

Links

Fakta om Københavns Professionshøjskole

– Har cirka 21.000 studerende.

– Har Danmarks største pædagoguddannelse med ca. 6.300 studerende, største læreruddannelse med ca. 4.700 studerende og største sygeplejerskeuddannelse med ca. 4.100 studerende.

– Udbyder 22 grunduddannelser: Lærer, sygeplejerske, pædagog, socialrådgiver, bioanalytiker, fysioterapeut, ergoterapeut, jordemoder, radiograf, administrationsbachelor, administrationsøkonom, psykomotorisk terapeut, laborant, laboratorietekniker, pædagogisk assistent, tegnsprogstolk, tekstilformidler, katastrofe- og risikomanager, natur- og kulturformidler, sundhedsadministrativ koordinator, professionsbachelor i skat og ernæring og sundhed.

– Uddanner årligt ca. 4.500 professionsbachelorer.

– Er en af de største videregående uddannelsesinstitutioner i Danmark.

– Har hovedsæde på Campus Carlsberg på Vesterbro i København og fordeler sig på 11 forskellige adresser i København, Hillerød, Nødebo og på Frederiksberg og Bornholm.

Følg pressemeddelelser fra Københavns Professionshøjskole

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Professionshøjskole

Forskere: Fælles forberedelse på kriser får os bedre igennem21.6.2024 07:10:00 CEST | Nyhed

Kriseparathed skal også handle om, hvordan vi hjælper hinanden - og ikke kun vores hjemmeberedskab. Ny forskning viser nemlig, at danskerne i høj grad regner med at blive reddet af myndigheder, som egentlig ikke er forpligtet til at hjælpe og får travlt med at tage sig af andet, hvis en krise rammer. Der er brug for klar ansvarsfordeling og stærkt samarbejde mellem borgere og myndigheder og fælles prepping i civilsamfundet, lyder det fra to katastrofeforskere fra Københavns Professionshøjskole.

Nyt forskningsprojekt skal forebygge vold og overgreb mod kvindelige stofbrugere18.4.2024 12:20:10 CEST | Nyhed

Forskere fra Socialrådgiveruddannelsen på Københavns Professionshøjskole skal i et nyt projekt med støtte fra Offerfonden se nærmere på, hvordan volds- og seksualforbrydelser mod udsatte kvinder i marginaliserede stofmiljøer bedre kan håndteres og forebygges. For selv om kvinderne i stort omfang udsættes for overgreb, anmelder de dem sjældent og ser ofte volden som selvforskyldt og en selvfølge.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye