Elis Danmark A/S

Elis lancerer nu deres mest miljøvenlige måtte til dato – og når den ikke længere kan repareres, sender de den til genanvendelse

Del
re:Tech - 100% genbrugstekstiler i toppen og genanvendelse af kasserede måtter
re:Tech - 100% genbrugstekstiler i toppen og genanvendelse af kasserede måtter

For Elis (tidl. Berendsen) har det længe været et mål at finde en mere bæredygtig måtte der er mindst lige så effektiv som deres mest effektive måtter, uden at gå på kompromis med holdbarheden. Nu er virksomheden endelig lykkedes i et produktudviklingsprojekt som har varet i flere år. Den nye måtte hedder re:Tech. Navnet kommer af genanvendte materialer som med avanceret teknologi gør, at de nu kan lancere deres mest bæredygtige og effektive måtte til dato.


Salli Lea König, Produktchef for måtter i Elis Danmark, fortæller:
Sammen med vores måtteleverandør, har vi længe arbejdet på at finde frem til en måtte der har en tekstiltop som består primært af genbrugspolyester, men også genbrugsbomuld. Det er blandt andet den store mængde genbrugspolyester der gør måtten slidstærk, og så kræver den mindre vand og energi at vaske på vores svanemærkede vaskerier, da polyesteren kræver mindre vaskevand at vaske bakteriologisk ren end f.eks. bomuld da det er en glat fiber. Bomuld i måtten giver den gode sugeevne og holder på vand og snavs, så gulvene holdes rene og tørre – det giver færre uheld og mindre rengøring. Vi arbejder hele tiden på at udvikle mere bæredygtige produkter, og derfor er jeg meget begejstret for, at vi endelig er kommet i mål med vores mest bæredygtige måtte til dato.

Elis’ nye partnerskab med NewRetex sætter turbo på genanvendelsen af industribeklædning. Læs mere her

Genanvendelse af kasserede måtter
De tekstiler virksomheden vasker og lejer ud til landets offentlige og private arbejdspladser, indgår i en cirkulær model. Som Danmarks førende tekstilservicepartner har de ansvaret for hele værdikæden og stiller høje krav til deres leverandører, ligesom de også selv skal leve op til de forskellige certificeringer de har i deres svanemærkede vaskerier. Virksomheden påtager sig også et ansvar for at få afsluttet tekstilcirklen, når tekstilerne ikke længere står til at reparere og skal kasseres.

Vi er superstolte over, at vi nu sender den samme mængde gamle måtter, der ikke længere kan repareres, videre til genanvendelse, hver gang vi sælger en re:Tech måtte. Det betyder, at vi sikrer et lavere klimaaftryk og dermed mindre påvirkning på miljøet ved at måtterne ikke sendes til forbrænding,” fortæller vores CSR-chef, Christina Saxkjær, og fortsætter: ”Det vigtigste for os er, at produkterne skal holde til mange gange vask og tørring, så der skal bruges færre ressourcer til at producere nye produkter. Derfor er reparation af måtter også en vigtig del af vores service og kan mindske vores aftryk væsentligt. Det bedste, vi kan gøre for at mindske vores klimaaftryk, er bl.a. at bruge mere miljøvenlige tekstiler, og sikre, at de har en lang levetid. Med re:Tech-måtten er vi kommet langt indenfor en mere miljøvenlig måtteservice, som betyder meget for os, miljøet og forhåbentligt vores kunder”.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

re:Tech ved reception
re:Tech ved reception
Download
re:Tech ved indgang
re:Tech ved indgang
Download
re:Tech og måttechauffør
re:Tech og måttechauffør
Download
Nærbillede af re:Tech
Nærbillede af re:Tech
Download
re:Tech ved kaffeautomat
re:Tech ved kaffeautomat
Download

Om Elis Danmark

Elis Danmark (tidligere Berendsen Textile Service) tilbyder bæredygtige tekstil- og hygiejneløsninger og svanemærket vaskeriservice, hvor forbruget af vand, energi og vaskemidler ligger under Svanemærkets krav. Elis var én af de 10 første virksomheder i Danmark, der blev CSR-certificeret, og i 2019 blev Elis verdensmålcertificeret af Bureau Veritas som den første virksomhed i verden.
Elis koncernen er en international multiservice-leverandør, der tilbyder løsninger indenfor tekstil-, hygiejne- og facility services. Elis er til stede i Europa og Latinamerika og er førende i de fleste af de 29 lande, hvor virksomheden har aktiviteter, og arbejder for den offentlige sektor og private virksomheder i alle størrelser og på tværs af alle brancher. Koncernen tilbyder skræddersyede løsninger indenfor fladt linned, arbejdstøj, toiletmiljøer, måtter, drikkevarer, renrum, skadedyrsbekæmpelse og medicinsk affaldshåndtering. Læs mere på www.elis.com

Følg pressemeddelelser fra Elis Danmark A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Elis Danmark A/S

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye