Jonah Blacksmith på Tønder Festival

Del

Det syv mand store danske band Jonah Blacksmith optræder på Tønder Festival 2024 og giver i anledning af festivalens 50-års jubilæum en koncert med ekstra krydderier.

Mange vil formentlig huske, da Jonah Blacksmith spillede på Tønder Festival i 2015. De færreste publikummer kendte dengang bandet fra Thy, men det det blev der lavet om på den aften. Koncerten var en publikumsoplevelse af rang, anmelderne gav topkarakterer, og Jonah Blacksmith blev efterfølgende det band, “man talte om”.

Jonah Blacksmith har statueret sig som et af Danmarks bedste livebands. Bandets lyd er stor og dynamisk - som Vesterhavet og hjemegnen i Thy. De har med personlige sange og ikke mindst Simon Alstrups stærke vokal skabt deres helt eget univers, hvor nærvær går hånd i hånd med det storladne.

Siden 2015 har Jonah Blacksmith besøgt Tønder Festival flere gange, og nu kan publikum glæde sig til et gensyn. Denne gang med overraskelser og – indtil videre hemmelige - gæster på scenen.

“Tønder Festival har en ganske særlig betydning for os, for der har vi simpelthen haft nogle af vores allerbedste koncertoplevelser. Vi glæder os til at komme tilbage, og vi tør godt love, at vi kommer med noget aldeles ekstraordinært til vores Tønder-koncert i 2024,” fortæller Simon Alstrup fra Jonah Blacksmith.

“Jonah Blacksmith er et af de bands, vores publikum har øverst på ønskelisten. Forbindelsen mellem bandet og vores festival er meget stærk, og det er helt oplagt, at Jonah Blacksmith er på plakaten på Tønder Festival 2024,” siger Maria Theessink, kunstnerisk leder af Tønder Festival.

Jonah Blacksmith (DK)

Bandet med rødder i Thy et af de mest populære herhjemme.  I efteråret 2024 tager de på en omfattende Live-Film-turné, og koncerten på Tønder Festival bliver en helt særlig begivenhed. Publikum på Tønder Festival elsker Jonah Blacksmith, og kærligheden går også den anden vej. Bandet har optrådt adskillige gange på Tønder Festival. Første gang var en minderig sen aftentime i 2015 i det daværende P4-Telt, hvor “det der nye band fra Thy” skulle spille. De lagde teltet ned og gav en koncert, folk stadig taler om, og som Gaffa generøst gav seks stjerner. Jonah Blacksmith er rock med voluminøse lydflader og elementer af folk country med en skandinavisk tone. De to brødre Simon og Thomas Alstrup er i front i bandet på henholdsvis vokal og guitar og bas og banjo. De har fået folkemusik og sangglæde med fra barnsben, og bandet er opkaldt efter deres farfar, Johannes Alstrup i Koldby, også kaldet Johannes Smed. Jonah Blacksmith har med succes udvidet koncertformatet med filmmediet. Debutalbummet “Northern Trail” udkom i 2014, og bandet har siden udgivet to yderligere studiealbum samt et livealbum. Seneste udgivelse er EP’en “House on Fire” (2023). Jonah Blacksmith består af brødrene Thomas og Simon Alstrup samt Søren Bigum, Lasse Alstrup, Jon Bisgaard Kjeldsen, Søren Poulsen og Thor Kortegaard.

www.jonahblacksmith.com

Tønder Festival 21. 22. 23. 24. august 2024

www.tf.dk

www.facebook.com/tonderfestival

Twitter: @tonderfestival

Instagram: TONDERFESTIVAL

Billetsalg på www.tf.dk

Nøgleord

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Tønder Festival

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Tønder Festival

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye