Fælles udtalelse fra borgmestrene i København

Del

Københavns syv borgmestre står nu samlet på tværs af partier med en klar opfordring til byens borgere om ikke at lade krigen mellem Israel og Hamas skabe splid og had mellem københavnere.

Den blodige konflikt mellem Israel og Hamas har fået tusinder af københavnere til at udtrykke deres frustration og afmagt i byens gader og på sociale medier. Debatten er blevet mere og mere højlydt og polariseret hen over den måned, der nu er gået siden konflikten på ny eskalerede med enorme menneskelige omkostninger for både det israelske og palæstinensiske folk.

Selvom konflikten er mere end 3.000 km væk fra vores hovedstad, er den meget tilstede i vores by. Vi ser daglige demonstrationer, støttetilkendegivelser og arrangementer. Langt de fleste foregår i ro og mag, samt med gensidig respekt. Men der har også været undtagelser.

Vi ser med stor alvor på den stigende polarisering, der sker lige nu i København. Vi er dybt bekymrede over det stigende antal rapporter om religiøst rettet chikane og trusler, som bl.a. har ramt det jødiske mindretal i København med chikane og hærværk, og for den meget barske og uforsonlige tone på de sociale medier.

Vi vil gerne understrege, at vi er borgmestre for alle københavnere. Og at vi intet ønske har om at Israel-Palæstina konflikten blusser op i København. Vores ærinde er det stik modsatte, nemlig at mane til fred og ro og besindelse.

Vi står sammen på Rådhuset om at vise medfølelse med alle civile ofre på begge sider af konflikten.

Vi siger fra over for enhver diskrimination af mindretal i København. Alle skal føle sig trygge i vores by, ingen skal forfølges uanset hvor de er, hvem de er og hvor de kommer fra. Vi skal som by have nultolerance over for såvel racisme, antisemitisme som islamofobi.

Vi skal vise hensyn til hinanden og opføre os ordentligt – både når vi møder hinanden rundt i byen, og når vi debatterer på sociale medier.

Sophie Hæstorp Andersen (S), overborgmester 

Line Barfod (Ø), teknik- og miljøborgmester

Jakob Næsager (C), børne- og ungdomsborgmester

Sisse Marie Welling (SF), sundheds- og omsorgsborgmester

Mia Nyegaard (RV), kultur- og fritidsborgmester

Jens-Kristian Lütken (V), beskæftigelses- og integrationsborgmester

Karina Vestergård Madsen (Ø), socialborgmester

Find pressekontakt til borgmestrene her

Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

Københavns Kommune gør hurtig betaling til virksomheder permanent22.5.2024 09:13:45 CEST | Pressemeddelelse

Københavns Kommune har midlertidigt forkortet sin egen betalingsfrist til virksomheder for at øge deres likviditet under corona og perioden med energikrise og stigende inflation. På baggrund af positive tilbagemeldinger fra erhvervslivet, har Økonomiudvalget nu besluttet at gøre ordningen permanent, så virksomhederne får betaling fra kommunen indenfor gennemsnitligt fem-seks dage i stedet for 30 dage.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye