Risiko for oversvømmelser ved Arresø

Del

Berørte borgere kan afhente sandsække og plast til afdækning.

Det berørte område er vejene syd for Piletoften, hen til Skelledet og over til Grævlingebakkerne, inklusiv naturområdet Statens Tørvemose.

Opdateret 20. november 2023:

Vandstanden i Arresø er lige nu ekstraordinært høj på grund af de seneste ugers vedvarende regn. 

Der er derfor risiko for oversvømmelser af de lavtliggende områder, der ligger ud til den nordvestlige del af Arresø.

Nærmere bestemt drejer det sig om en mindre del af sommerhusområdet i Tisvilde Ry i den trekant, der strækker sig mellem vejene syd for Piletoften, hen til Skelledet og over til Grævlingebakkerne, inklusiv naturområdet Statens Tørvemose. De berørte husejere har fået direkte besked i e-boks.

Der er fortsat mulighed for at afhente sandsække og plastikafdækning til at placere foran huller, hvor vandet kan løbe ind i bygninger.

Sandsække og plast kan hentes ud for Skelvej nummer 40. Medbring gerne saks eller hobbykniv til at skære plasten.

Der er allerede nu fuld gennemstrømning i kanalen fra Arresø ud i Roskilde Fjord, og der bliver desuden pumpet vand væk ved Karsemosen. Men mængden af ophobet vand i Arresø er så stor, at det er svært at holde vandstanden nede. 

Halsnæs Kommune følger situationen nøje sammen med de relevante myndigheder.

Du kan følge vandstanden i Arresø på dette link. 

Kontakter

Billeder

På kortet er markeret de lavereliggende områder ved Arresø, der har kote 4,5 og lavere. Pt. er Arresøs vandspejl i kote 4,05.
På kortet er markeret de lavereliggende områder ved Arresø, der har kote 4,5 og lavere. Pt. er Arresøs vandspejl i kote 4,05.
Download

Følg pressemeddelelser fra Halsnæs Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Halsnæs Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye