AIDS-Fondet

H.K.H. Prinsesse Marie deltager i World AIDS Day

Del

Den 1. december er World AIDS Day, og her deltager H.K.H. Prinsesse Marie som protektor for AIDS-Fondet i lystænding på Kultorvet og AIDS-Fondets Julekoncert i Trinitatis Kirke.

H.K.H. Prinsesse Marie tænder lys i anledning af World AIDS Day den 1. december.
H.K.H. Prinsesse Marie tænder lys i anledning af World AIDS Day den 1. december. Foto: Andreas Beck

Lystænding på Kultorvet
H.K.H. Prinsesse Marie deltager som protektor for AIDS-Fondet i lystænding på Kultorvet på World AIDS Day den 1. december.

Ved mindearrangementet tænder H.K.H. Prinsesse Marie ét af de mange lys, der bliver en del af det flammende lyshav i december mørket.

Det er Positivgruppen, en forening for homo- og biseksuelle mænd som lever med hiv, der sammen med AIDS-Fondet tænder de op mod 2.000 lys til minde om de mange, som har mistet livet på grund af hiv og aids.

Mindearrangementet blev afholdt første gang i 1994, og når man siger World AIDS Day, tænker mange da også netop på lysene i mørket.

Sted: Kultorvet
Dato: 1. december 2023
Tidsrum: 17.00-17.15

AIDS-Fondets Julekoncert 2023
H.K.H. Prinsesse Marie overværer som protektor AIDS-Fondets traditionsrige julekoncert i Trinitatis Kirke i forbindelse med World AIDS Day.

Ved ankomsten bliver H.K.H. Prinsesse Marie budt velkommen af AIDS-Fondets præsident, Susse Wold, AIDS-Fondets direktør, Lars Cristian Østergreen samt operasanger Jens-Christian Wandt, som er arrangør af og vært ved koncerten, som han også medvirker i som solist.

AIDS-Fondets julekoncert er en blanding af traditioner og nye indslag. Der er givende ord og nogle af julens smukkeste sange og salmer.

De medvirkende er bl.a. skuespiller og præsident for AIDS-Fondet Susse Wold, skuespiller Emil Blak Olsen, Queer Qhoir Qopenhagen & Ramona Macho, Niklas Walentin på violin og Alexander McKenzie på klaver.

Sted: Trinitatis Kirke
Dato: 1. december 2023
Tidsrum: 19.30-21.20

Fakta

H.K.H. Prinsesse Marie har været protektor for AIDS-Fondet siden den 1. december 2011.

I 1988 besluttede Verdenssundhedsorganisationen WHO at gøre den 1. december til World AIDS Day.

Dagen er siden blevet en af de mest kendte internationale mærkedage.

Pressetilmelding til lystænding og/eller julekoncert senest den 30. november kl. 10.

Kontakter

AIDS Fondet

AIDS-Fondet er en humanitær organisation, som arbejder for en verden, hvor ingen smittes med hiv, og hvor man kan have et godt liv, hvis man lever med hiv.
Organisationen blev stiftet i 1985, hvor der var behov for en privat organisation, der kunne rejse penge til forskning, information og patientstøtte.
Gennem årene er flere indsatser kommet til, og AIDS-Fondet er i dag den danske organisation, der arbejder dedikeret med bekæmpelse af hiv/aids – både nationalt og internationalt.

AIDS-Fondets formål er at:

  • forebygge hiv/aids
  • styrke forskningen i sygdommen
  • arbejde for bedre vilkår for mennesker, der lever med hiv
  • informere og rådgive befolkningen om hiv/aids til befolkningen
  • arbejde for sundheden blandt fondets målgrupper

Følg pressemeddelelser fra AIDS-Fondet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra AIDS-Fondet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye