AIDS-Fondet

Checkpoint har åbnet ny klinik i Gentofte

Del

AIDS-Fondet har i samarbejde med Gentofte Kommune åbnet en Checkpoint-klinik i Gentofte, hvor unge og LGBT+ personer nemt og gratis kan få test og rådgivning om sexsygdomme.

Gentofte Kommune og AIDS-Fondet er gået sammen om at styrke den seksuelle sundhed i Kommunen. Det betyder, at Gentofte nu har fået en Checkpoint-klinik for unge og LGBT+ personer.  

Checkpoint Gentofte er et specialiseret rådgivnings- og testtilbud, der fokuserer på seksualitet og seksuel sundhed, og den er et supplement til kommunens øvrige tilbud.

Hos Checkpoint kan man blive testet hiv, gonorre, syfilis – og ikke mindst klamydia, der er den mest udbredte sexsygdom.  

Det gælder også blandt unge i Gentofte, som har den næsthøjeste forekomst af klamydia i Region Hovedstaden, og 80 procent af klamydiatilfældene i Gentofte er blandt kommunens unge.

Checkpoint i Gentofte har åbent hver mandag, og udover testtilbuddet i klinikken kommer Checkpoint også ud og tilbyder test til arrangementer og fester på byens ungdomsuddannelser.

- I Checkpoint vil der være særlig vægt på den opsøgende indsats – altså at møde unge Gentofte-borgere der, hvor de er, siger Ditte Holst, som er klinikansvarlig for Checkpoint i Region Hovedstaden.

Det er hendes erfaring, at unge kvinder generelt er gode til at lade sig teste, mens det kniber noget for unge mænd.

- Dem når vi til gengæld, når vi tager ud og tilbyder test i forbindelse med fester og arrangementer, for unge mænd vil gerne testes, når vi kommer til dem. Det kan være fordi de ikke tænker over det i dagligdagen, eller fordi de ikke tror, det er nødvendigt, så kommer vi til dem, siger Ditte Holst.

Fakta:

Checkpoint Gentofte har lokaler i Byens Hus på Hellerupvej 24, og der er åbent hver mandag fra kl. 16 til kl. 18.

Unge og LGBT+ personer kan booke tid til test og rådgivning på www.checkpoint.dk eller komme forbi i åbningstiden.

Det er nemt og gratis at blive testet for sexsygdomme i Checkpoint, og man får svar indenfor et par dage.

Når man kommer i Checkpoint, møder man engagerede rådgivere, som gerne vil give en god oplevelse, og som ikke er bange for at tale om sex og seksualitet.

Kontakter

AIDS Fondet

AIDS-Fondet er en humanitær organisation, som arbejder for en verden, hvor ingen smittes med hiv, og hvor man kan have et godt liv, hvis man lever med hiv.
Organisationen blev stiftet i 1985, hvor der var behov for en privat organisation, der kunne rejse penge til forskning, information og patientstøtte.
Gennem årene er flere indsatser kommet til, og AIDS-Fondet er i dag den danske organisation, der arbejder dedikeret med bekæmpelse af hiv/aids – både nationalt og internationalt.

AIDS-Fondets formål er at:

  • forebygge hiv/aids
  • styrke forskningen i sygdommen
  • arbejde for bedre vilkår for mennesker, der lever med hiv
  • informere og rådgive befolkningen om hiv/aids til befolkningen
  • arbejde for sundheden blandt fondets målgrupper

Følg pressemeddelelser fra AIDS-Fondet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra AIDS-Fondet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye