Erhvervshus Nordjylland

Virksomheder kontakter i stigende grad Erhvervshus Nordjylland

Del

Dansk Industri (DI) har netop offentliggjort en analyse over kontakter til landets erhvervshuse. Rekord mange virksomheder er i kontakt med erhvervshusene. Siden sidste år har 37% af virksomhederne har været i kontakt med et af landets erhvervshuse, og andel er størst i Nordjylland, hvor 43% af virksomhederne har været i kontakt med Erhvershus Nordjylland. 

Oplæg i Erhvervshus Nordjylland
Erhvervshus Nordjylland holder løbende netværksmøder og workshops for alle nordjyske SMV'er

Andelen af virksomheder, som kontakter erhvervshusene i Danmark, stiger støt. 

I Erhvervshus Nordjylland har stigningen været størst. Med en stigning på 13 procentpoint i forhold til sidste år, har 43% af virksomhederne været i kontakt med erhvervshuset. 

”Det er fantastisk, at så mange af de nordjyske virksomheder har været i kontakt med Erhvervshus Nordjylland. Det er den største efterspørgsel efter vores ydelser, siden vi blev oprettet i 2019. En af grundene til, at rekord mange virksomheder har kontakt med erhvervshuset, tror jeg skal findes i det unikke samarbejde, vi har med de lokale erhvervskontorer i kommunerne. Vi supplerer hinanden godt med lokalt kendskab og vores specialiserede vejledning”, fortæller adm. direktør i Erhvervshus Nordjylland, Lars Erik Jønsson.

Samarbejdet med de lokale erhvervskontorer har netop været en af hjørnestenene i arbejdet med erhvervsudviklingen i Nordjylland siden 2019, hvor Erhvervshus Nordjylland blev etableret, og den nordjyske model for erhvervsfremme har vist sig nyttig for virksomhederne.

Flere virksomheder finder erhvervshusenes ydelser relevante

Samtidig med at flere virksomheder kontakter erhvervshusene, så falder andelen af virksomheder, der vælger erhvervshusene fra grundet manglende relevans. Samlet set falder andelen fra 44% i 2021 til 28% i 2023.

”Heldigvis viser undersøgelsen et klart fald i antallet af virksomheder, der vælger os fra, efter de har haft første kontakt til Erhvervshus Nordjylland. Det kan der være mange grunde til, men vi skal selvfølgelig altid arbejde for, at flest mulige nordjyske virksomheder finder vores tilbud om uvildig sparring relevante. Derfor arbejder vi hele tiden med at sikre, at vores tilbud om uvildig vejledning matcher flest mulige virksomheders behov”, forklarer adm. direktør i Erhvervshus Nordjylland, Lars Erik Jønsson.

De virksomheder, der oplever manglende relevans af tilbuddene, begrunder det med, at de ikke har behov for offentlig støtte og sparring.

Hvad efterspørger virksomhederne?
Siden januar 2023 har Erhvervshus Nordjylland vejledt knap 1.000 virksomheder inden for: Digitalisering, bæredygtighed, arbejdskraft, eksport, finansiering, markedsføring og ledelse. Virksomhederne efterspørger i høj grad vejledning og sparring inden for bæredygtighed, hvor en tredjedel af vejledningerne ligger. 

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Møde med forretningsudviklere
Forretningsudviklere fra Erhvervshus Nordjylland vejleder gerne med ledere og medarbejdere ude i virksomhederne.
Download

Links

Om Erhvervshus Nordjylland

Erhvervshus Nordjylland en en del af nordjyske erhvervsfremme og tilbyder gratis og uvildig vejledning til alle små- og mellemstore virksomheder i Nordjylland. Virksomhederne kan få kortlagt deres udviklingsmuligheder af uvildige forretningsudviklere med specialiseret viden inden for områder som: Digitalisering, Grøn omstilling, Internationalisering og Arbejdskraft.

Erhvervshus Nordjylland er knudepunkt i nordjysk erhvervsfremme, og kan åbne dørene for virksomheder til et stort netværk af øvrige offentlige og private aktører. Derudover er Erhvervshus Nordjylland operatør på programmer, der gør det muligt at igangsætte målrettede udviklingsforløb i samarbejde med private rådgivere.

Følg pressemeddelelser fra Erhvervshus Nordjylland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervshus Nordjylland

Ét spørgsmål fik Mai til at trodse tvivlen og blive succesfuld iværksætter8.3.2024 10:50:06 CET | Pressemeddelelse

Iværksætterlysten blandt danske kvinder er steget med 3% på et år, alligevel udgør kvindelige iværksættere kun en fjerdedel af danske iværksættere. En analyse fra Dansk Erhverv peger på, at yngre kvinder tvivler på egne kompetencer, og det kan være en af årsagerne til, at så få kvinder udlever drømme om egen virksomhed. Mai Brink blev iværksætter for godt tre år siden og kender til tvivlen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye