Fonden for Entreprenørskab

Ny teknologi skal sikre døendes rettigheder

Del

En chipscanner på døendes plejehjemsdør var så god en idé, at fire elever fra Syddansk Erhvervsskole i Odense snuppede førstepladsen i den landsdækkende opfinderkonkurrence for elever på erhvervsuddannelser ved Danish Entrepreneurship Festival 

Vinderne af Kickstart Programme
Vinderne af Kickstart Programme

Hundredvis af fremtidens potentielle iværksættere og innovative medarbejdere stillede i dag op til Danmarks største entreprenørskabsfestival i Øksnehallen. Her pitchede folkeskoleelever, elever fra ungdomsuddannelser og studerende på videregående uddannelser deres idéer til, hvordan vi løser fremtidens udfordringer i Danmark. 

En af de konkurrencer, der blev afholdt, var Kickstart Programme målrettet elever på erhvervsuddannelserne, og den er støttet af Think Human Foundation. Her vandt holdet Restech med eleverne Christina Berggreen, Tim Adler Svendsen, Oliver Rudebeck Lass Mætzke og Mike Hannibalsen fra Syddansk Erhvervsskole i Odense. 

Holdet har udviklet en 3D-printet chiplæser til plejehjemspersonales sundhedskort. Tidligere kunne alle se det klistermærke, der angav, om døende borgere ønskede at blive genoplivet eller hvile i fred, men med den nye teknologi er det kun sundhedspersonale, der har adgang til de informationer.  

De fire vindere af årets nationale finale i Kickstart Programme var mere end almindeligt overraskede, da deres hold blev udråbt som vinder af den nationale konkurrence ved Danish Entrepreneurship Festival i Øksnehallen i København. 

"Vi ryster og er glade. Vi fik overvældende respons hele dagen, men vi havde aldrig troet, at det var nok til at vinde førstepladsen," siger Christina Berggreen fra teamet. 

Første skridt mod egen virksomhed 

Kickstart Programme er en opfinderkonkurrence målrettet elever på erhvervsuddannelserne. 

I løbet af efteråret har eleverne arbejdet med iværksætteri i undervisningen. Her har de udviklet et produkt, koncept eller en service og taget de første skridt til at starte deres egen virksomhed. 

De har arbejdet med alt fra idéudvikling til budgetter og har på deres egen skole været igennem en skolefinale, hvorfra de bedste hold er gået videre til den nationale finale i Øksnehallen. Mere end 700 elever har været med i efterårets Kickstart Programme-forløb. 

Priserne blev fordelt over hele landet 

Andenpladsen og 6.000 kroner gik til SplashTime fra SOSU Esbjerg for en idé, der optimerer hygiejnen og samtidig gør det sjovt for børn i institutioner at vaske hænder.  

Kapsel Savers fra UCRS i Skjern tog tredjepladsen og 4.000 kr. for deres oplukker, der sikrer korrekt affaldssortering af kapsler. 

En særlig bæredygtighedspris på 7.500 kroner stiftet af HK Danmark gik til SNPG fra CELF Lolland for deres pantsystem til brugt snus. 

Til finalen i Kickstart Programme i Øksnehallen deltog cirka 119 elever fordelt på 30 hold. 

Kontakter

Restech: Christina Berggreen, 93873830

Baggrund om Kickstart Programme: Kontakt programleder Camilla Ryge Leth, 23 39 96 75.

Danish Entrepreneurship Festival

Danish Entrepreneurship Festival er Danmarks største event for innovation og entreprenørskab og årets hyldest til undervisning, der fremmer innovative tankegange og iværksætteri hos børn og unge.

Formålet er at skabe et rum og en kontakt mellem erhvervslivet og uddannelsessystemet, der giver elever og studerende mulighed for at modtage kvalificeret sparring og rådgivning på et tidligt stadie i deres entreprenørskabsproces. På festivalen vil de unge deltagere præsentere deres idéer for nogle af landets dygtigste erhvervsfolk, som står klar til at give feedback.

Om Fonden for Entreprenørskab

Fonden for Entreprenørskab vil inspirere børn og unge og give dem evnen til at tænke og agere entreprenant og innovativt, så de kan lykkes i en global og omskiftelig verden. Det gør Fonden ved at hjælpe skoler og uddannelser med at fremme entreprenante og innovative evner hos elever og studerende. Fonden fungerer desuden som nationalt videncenter for opsamling, udvikling og udbredelse af viden om entreprenørskabsundervisning på alle niveauer af uddannelsessystemet

Følg pressemeddelelser fra Fonden for Entreprenørskab

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fonden for Entreprenørskab

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye