Aka Hansen vinder PlanBørnefondens Pigepris 2023

Del

Filmskaber og aktivist Aka Hansen vinder PlanBørnefondens Pigepris 2023 for at fremme ligestilling mellem kønnene gennem formidling af grønlandsk kultur og historie. Pigeprisen uddeles i samarbejde med Femina og Tuborg Fondet, hvor Aká Hansen modtager 20.000 kr. fra sidstnævnte.

Aka Hansen vinder PlanBørnefondens Pigepris 2023
Aka Hansen vinder PlanBørnefondens Pigepris 2023 Stine Heilmann PlanBørnefonden/Stine Heilmann

Den dansk-grønlandske filmskaber Aká Hansen vinder Pigeprisen foran overlæge Henriette Svarre Nielsen og Ida Lissner og Nicole Jonasson, der står bag tech-netværket SOFTER. De tre kandidater er udpeget af en jury bestående af 12 debattører, meningsdannere og erhvervsfolk. Siden har offentligheden stemt på kandidaterne på PlanBørnefondens hjemmesiden, hvor Aka Hansen fik flest stemmer.

Gennem sine film og dokumentarer forsøger Aka Hansen at nuancere billedet af Grønland og give et talerør til kvinder og minoriteter. I sin aktivisme tager Aka Hansen derfor afsæt i grønlandsk kultur og viser blandt andet, hvordan kvinder altid har spillet en ledende rolle i hele det grønlandske samfund til inspiration for andre. 

Det er nemlig vigtigt, at vi lytter til kvinder og minoriteters stemmer og indsigter, mener Aka Hansen:

”Når vi ikke inkluderer kvinder og minoriteter, der ligger inde med vigtig viden for vores fremtid, så spænder vi ben for os selv,” siger hun.

Aka Hansen er efter uddelingen beæret over, at hendes arbejde bliver anerkendt med Pigeprisen:

”Når vi ikke inkluderer kvinder og minoriteter, der ligger inde med vigtig viden for vores fremtid, så spænder vi ben for os selv,” siger hun. 

Pigeprisen blev uddelt på Sigurdsgade i København torsdag. Omkring 300 mennesker var mødt op til arrangementet, hvor Nikkie Niyibigira og Laila Aden Hjortshøj fra P3-programmet SPICE var værter.

Undervejs stod popstjernerne Iris Gold, Ericka Jane, Dopha og BBYBITES for de musikalske indslag, som de havde stillet gratis til rådighed i dagens anledning. Forfatter og journalist Anders Haahr Rasmussen, forperson i Rapolitics Manila Ghafuri og kvinden bag den populære Instagramkonto @kvindekenddinstat, Cathrine Berendt, var med i en paneldebat om, hvordan det står til med ligestillingen i 2023.

Tidligere Pigeprisvinder, Neha Imtiaz Ullah, var også en del af programmet, og fortalte, hvordan Pigeprisen har været med til at sætte skub i hendes arbejde med at få flere piger og kvinder ind i de såkaldte STEM-fag (Videnskab, teknologi, ingeniørskab og matematik).

Med prisen modtager Aka Hansen 20.000 kr. fra Tuborgfondet.

Det er sjette år i træk, at PlanBørnefondens Pigepris blev uddelt. Prisen gives til en person eller organisation, der har gjort en ekstraordinær indsats for at fremme ligestilling.

null
På billedet ses Aka Hansen med bestyrelsesmedlem Charlotte Møller-Andersen og CEO for PlanBørnefonden Dorthe Petersen Stine Heilmann PlanBørnefonden/Stine Heilmann

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra PlanBørnefonden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra PlanBørnefonden

PlanBørnefonden sætter rekord i en krisetid21.11.2023 06:00:00 CET | Pressemeddelelse

PlanBørnefonden har i 2022/2023 indsamlet og uddelt flere penge end nogensinde før, med et indsamlingsresultat på 474,1 mio. kr. Heraf er 91,9 procent gået til fondens formål. Med det resultat har fonden hjulpet mere end 850.000 børn, unge og voksne det seneste år med indsatser indenfor bl.a. uddannelse, jobskabelse, vand og sundhed. Siden 2019 har PlanBørnefonden haft en vækst i årlige indsamlinger på næsten 200 millioner og har i 2023 en samlet programportefølje for 1,3 milliarder kroner.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye